آزمون GMAT یکی از معتبرترین آزمونها برای پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی مدیریت و MBA است. این آزمون شامل چهار بخش اصلی: استدلال تحلیلی، نگارش تحلیلی، استدلال کمی و شفاهی است. هزینه ثبتنام آزمون حدود ۲۷۵ دلار آمریکا است و نمره نهایی بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ محاسبه میشود. برای آشنایی بیشتر با ساختار آزمون و منابع مطالعاتی، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
آزمون GMAT مخصوص چه کسانی است؟
آزمون “جی مت”، دارا استاندارد بینالمللی، مخصوص کسانی است که مایل به تحصیل در کشورهایی چون آمریکا و کانادا هستند. به خصوص رشتههایی که در زمینه مدیریت و تجارت هستند، ارائه این مدرک برای آنها اجباری است. به صورت کلی مخاطبان این آزمون، کسانی هستند که تقاضای تحصیل در دانشکدههای کسب و کار کشورهای خارجی را دارند. داشتن مدرک با نمره قابل قبول این آزمون در حد مدرک آیلتس برای دانشگاهها اهمیت دارد.
بیشتر از 6000 دانشگاه در کشورهای گفته شده نیاز به دریافت مدرک آزمون GMAT از شما دارند. زیرا این آزمون یکی از راههای بسیار معتبر در دنیا جهت آزمودن افراد در زمینههای مالی، اقتصادی، حسابداری و مدیریت است.
دانش مورد نیاز آزمون GMAT
آزمون GMAT، آزمونی نیست که به راحتی بتوان در آن موفق شد. زیرا به دانشهای زیادی نیاز دارد. دانشهای مورد نیاز آزمون شامل موارد زیر هستند:
- ریاضی و جبر
- هندسه
- تجزیه داده
- دستور زبان
موارد بالا برخی از دانشهای مورد نیاز آزمون هستند. اگر شما به طور دقیقتری میخواهید راهنماییهایی درباره منابع آزمون GMAT بدست آورید، بهتر است سایت www.mba.com را بررسی کنید.
مقاله پیشنهادی: آزمون STS ترکیه
همچنین باید این نکته را در نظر بگیرید که، گستره سوالات آزمون شما میتواند خیلی از موارد را در بر بگیرد. ممکن است نیاز باشد کتابهای متنوعی را حول موضوعات ریاضی، منطق، فلسفه و… بخوانید ومطالعه کنید. همچنین مشاهده شده است، که برخی افراد کتابهایی در زمینه تست هوش را نیز به لیست خود اضافه کردهاند و نتیجه بسیار خوبی را از آزمون دریافت کردهاند.
رشتههایی که نیاز به مدرک GMAT دارند
افراد متقاضی تحصیل در رشتههای مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی به خصوص در دوره کارشناسی ارشد باید این آزمون را بگذرانند. همچنین افرادی که تمایل به تحصیل در دورههای DBA دارند نیز باید مدرک GMAT را داشته باشند. به طور کلی هر رشته در زمینه مدیریت و اقتصاد و حسابداری، باید این آزمون را در برنامه مهاجرت خود قرار دهند.
راهنمایی ثبتنام در آزمون GMAT
ثبت نام در آزمون GMAT، به چند صورت تماس تلفنی، ارسال ایمیل، ثبتنام آنلاین و حتی فکس کردن درخواست ممکن است. از آنجایی که ثبتنام آنلاین در سایت آزمون از راههای دیگر راحتتر است، در این قسمت برای شما راهنمایی های لازم را قرار دادهایم.
شما پس از اینکه راهنماییهای مورد نیاز درباره آزمون را در سایت مورد نظر آزمون خواندید، میتوانید از همانجا نیز ثبتنام خود را انجام دهید.
آدرس اصلی سایت آزمون https://www.mba.com/exams/gmat می باشد. بر روی این لینک کلیک کرده و قدم به قدم با ما پیش بروید تا در ثبتنام خود دچار مشکل نشوید.
ثبتنام مرحله به مرحله آزمون GMAT
اولین مرحله در ثبت نام وارد کردن اطلاعات شخصی شماست. به تصویر زیر نگاه کنید. در هر کادر به ترتیب باید نام، نام خانوادگی، آدرس ایمیل، رمز عبور و در آخر تایید رمز عبور(رمز عبور را دوباره وارد کنید) خود را بنویسید.
در ادامه صفحه تصویر زیر را خواهید دید. در این قسمت، باید در صورت اینکه تمایل دارید از امتیازاتی در سایت جی مت برخوردار شوید آنها را علامت بزنید.
گزینه اولی که دور آن یک کادر آبی کشیده شده به شما این امکان را میدهد تا با دانشکدهها و مدارس تجارت و همچنین سازمانهای بورسیه در ارتباط باشید. همچنین به وبسایت این اجازه را میدهید تا برای کمک و راهنمایی درباره آزمون GMAT اطلاعات بیشتری درباره کمکهای مالی و فرصتهای شغلی را برای ایمیل شما ارسال کند.
گزینه دومی که در کادر آبی قرار دارد نیز چنین امتیازی را به شما میدهد. با تفاوت اینکه اطلاعاتی را درباره آزمونهای مختلف، پیشامدهای مختلف، محصولات و پیشنهادات دیگر سایت برای شما ایمیل میکند.
این دو گزینه توضیح داده شده در بالا، اختیاری هستند اما کادر آبی آخر صفحه حتما باید علامت زده شود. پس فراموش نکنید که کادر آخری تایید گوگل(من یک ربات نیستم) را حتما علامت بزنید.
و در آخر برای ایجاد حساب کاربری در سایت GMAT، بر روی دکمه سبز رنگ آخر صفحه کلیک کنید.
اگر قبلا در این سایت حساب کاربری ایجاد کرده بودید، لازم نیست این مراحل را انجام دهید. گزینه کنار دکمه سبز رنگ را بزنید و مستقیم وارد حساب کاربری خود شوید.
پس از ایجاد حساب کاربری چه کنیم؟
پس از ایجاد حساب کاربری در این وبسایت، بر روی گزینه Take a GMAT exam کلیک کنید. این گزینه را میتوانید در منوی سمت راست، بالای صفحه خود مشاهده کنید.
سپس روز آزمون و مکان برگزاری را انتخاب کرده و دانشگاه مورد نظر جهت انتخاب نمره خود را نیز انتخاب کنید. مرحله آخر ثبت نام برای آزمون GMAT پرداخت هزینه مورد نظر است. اکنون شما میتوانید در این آزمون شرکت کنید.
مقاله پیشنهادی: آزمون pte | محل برگزاری + شرایط آزمون در کشور های مختلف
توجه: حتما دقت داشته باشید که اطلاعات وارد شده در این سایت مانند: نام و نام خانوادگی، کاملا منطبق با مشخصات شما در پاسپورتتان باشد. نمیخواهیم که بعدها برای شما مشکلی از این لحاظ بوجود بیاید.
برگزاری آزمون GMAT
پس از ثبتنام در سایت آزمون که در بالا توضیح داده شد، مرحله برگزاری آزمون فرا میرسد. متاسفانه آزمون GMAT در کشورمان ایران پشتیبانی نمیشود. به این معنا که در ایران محلی برای برگزاری آزمون وجود ندارد. پس باید چه کرد؟
شما برای داد این آزمون، باید به هر کشور دیگری جز ایران سفر کنید. کشورهای نزدیک و همسایه ایران نیز اکثرا این آزمون را برگزار میکنند. به طور مثال کشورهایی چون: قطر، ارمنستان، گرجستان، امارات، ترکیه. اینگونه کار شما نیز راحتتر خواهد بود. همچنین اگر شرایط برای شما مقدور بود، میتوانید در کشورهای اصلی برگزار کننده آزمون مثل آمریکا، کانادا و کره جنوبی نیز امتحان بدهید.
نحوه آزمون GMAT
این آزمون به صورت کامپیوتری برگزار میشود. در پاسخ هر سوال دقت کافی را داشته باشید، زیرا هر پاسخی که به یک سوال بدهید، در تعیین سوال بعدی شما تاثیر خواهد داشت.
همچنین شما نخواهید توانست که سوالی را بدون جواب بگذارید، باید تمامی سوالات پاسخ داده شوند. پاسخ ثبت شده نیز قادر به تغییر نخواهد بود.
نمره دهی در این آزمون
نمرهدهی در این آزمون نیز به صورت کامپیوتری توسط رباتها انجام میشود. در حین آزمون دادن نمره شما لحظه به لحظه محاسبه شده، و در زمان اتمام آزمون به شما بلافاصله اعلام میشود.
مقاله پیشنهادی: آزمون osd و تفاوت های آن با آزمون گوته
نمرات داوطلبان از اعداد 200 تا 800 نمره محاسبه خواهند شد.
نتیجهگیری
اگر شما متقاضی تحصیل در دانشگاههای تجارتی در رشتههای مدیریت، حسابداری، اقتصاد و از این دسته دروس هستید GMAT برای شماست!
اگر به راهنمایی بیشتری درباره آزمون GMAT در راستای ثبتنام آزمون، کشورهای حوزه امتحان و… نیاز دارید، باعث افتخار ماست که بتوانیم به شما کمک کنیم. برای مشاوره بیشتر میتوانید با موسسه اصطهباناتی بگیرید.