ویزای خود اشتغالی آلمان، در دسته ویزاهای کاری آلمان قرار میگیرد که متقاضیان از طریق دو روش فریلنسری و راهاندازی کسبوکار میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند. برای دریافت این ویزا نیازی به مدرک زبان نیست و شرایط سنی خاصی نیز تعیین نشده است، اما متقاصیان باید مدرک تحصیلی و سابقه کاری مناسب و همچنین سرمایه کافی داشته باشند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با جزئیات و نحوه درخواست برای ویزای خود اشتغالی و اخذ اقامت از این طریق، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
ویزای خود اشتغالی آلمان برای آن دسته از افرادی که قصد مهاجرت کاری به این کشور را دارند، یک روش ایدئال است. کشور آلمان در زمینه استقبال از ایدههای خلاقانه و نوین پیشگام است و همواره از افرادی که بیزنس پلن یا یک طرح تجاری جدید دارند و میتوانند بر اقتصاد این کشور تاثیر مثبت داشته باشند، حمایت میکند. کارآفرینان میتوانند با داشتن یک ایده تجاری و برآورد کردن شرایط لازم، ویزای خود اشتغالی آلمان را دریافت کرده و سپس کسبوکار شخصی خود را در این کشور راهاندازی کنند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که سرمایه کافی برای راهاندازی یک کسبوکار جدید در کشور آلمان را دارید، در این راهنما همراه ما باشید تا با جزئیات و شرایط اخذ ویزای خود اشتغالی کشور آلمان بیشتر آشنا شوید.
آشنایی با ویزای خود اشتغالی آلمان
اگر در فکر مهاجرت به آلمان و راهاندازی یک کسبوکارجدید یا پروژه استارتاپ هستید، در وهله اول به دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان نیاز دارید. بسته به اینکه قصد راهاندازی یک کسبوکار بهعنوان کارآفرین را دارید یا قصد دارید به صورت فریلنسری در این کشور کار کنید، شرایط متفاوتی برای شما وجود خواهد داشت که در ادامه به آنها میپردازیم.
خوداشتغالی یا راهاندازی کسبوکار
برای راهاندازی یک کسبوکار، به یک بیزنس پلن سودمند و سرمایه کافی برای شروع بیزنس نیاز دارید. پس از تأیید طرح تجاری، شما میتوانید بهعنوان یک کارآفرین ویزای خود اشتغالی آلمان را دریافت کنید. درصورتیکه بیش از 45 سال سن دارید، این ویزا تنها در شرایطی برای شما صادر میشود که بتوانید مدرکی مبنی بر شرایط بازنشستگی مناسب و اثبات تمکن مالی ارائه دهید.
فریلنسری
اگر مایلید بهعنوان فریلنسر در آلمان کار کنید، باید تخصص خود را در زمینه موردنیاز شرکتها و کارفرماهای آلمانی اثبات کنید تا واجد شرایط دریافت ویزای خود اشتغالی باشید. برای این منظور باید مدارک کافی برای اثبات تمکن مالی را ارائه دهید و تخصص خود را در یک زمینه خاص مانند مترجمی، برنامهنویسی، طراحی داخلی، طراحی وبسایت، مشاور مالیاتی و … ثابت کنید. اگرمتقاضی مهاجرت به کشور آلمان از طریق فریلنسری هستید، برای دریافت ویزای فریلنسری، باید از طریق کارگزاری ویزامتریک آلمان اقدام کنید.
مراحل راهاندازی استارتاپ در آلمان
افرادی که قصد دارند از طریق ویزای خود اشتغالی به آلمان مهاجرت کنند، باید با مراحل راهاندازی و شروع استارتاپ در این کشور آشنا شوند. قبل از اقدام به راهاندازی بیزینس در آلمان، باید ضمن برخورداری از شرایط ذکر شده، پس از گرفتن وقت سفارت آلمان، اسناد و مدارک لازم را به همراه یک طرح تجاری قوی به سفارت این کشور ارائه دهید تا ویزای خود اشتغالی آلمان را اخذ کنید. پس از دریافت ویزا نیز باید مراحل زیر را طی کنید تا بتوانید کسبوکار خود را راهاندازی کنید.
۱- انتخاب نوع شرکت: اولین مرحله در راهاندازی یک کسبوکار، انتخاب ساختار و نوع شرکت است. مالکیت انحصاری، شرکت با مسئولیت محدود و شرکتهای سهامی از جمله انواع ساختارهای تجاری هستند که قبل از راهاندازی کسبوکارتان، باید نوع آن را مشخص کنید.
۲- انتخاب نام شرکت: پس از انتخاب نوع شرکت یا به اصطلاح ساختار تجاری آن، باید نام مناسبی برای آن انتخاب شود. نامی که برای بیزینس خود انتخاب میکنید، حتما باید در اداره ثبت اختراع و علائم تجاری آلمان ثبت نشده باشد.
۳- اخذ مجوز اقامت: ویزای خود اشتغالی مجوز ورود شما به کشور آلمان است و شما برای اقامت در این کشور، به مجوز دیگری نیاز دارید که برای اخذ آن باید به اداره مهاجرت کشور آلمان مراجعه کنید.
۴. ثبت شرکت: پس از اخذ مجوز اقامت، باید شرکت خود را در واحد تجارت و بازرگانی کشور آلمان ثبت کنید. برای ثبت شرکت در واحد تجارت و بازرگانی، ارائه بیزینس پلن، اثبات تمکن مالی، شرح فعالیت تجاری و ارائه مدارک هویتی ضروری است.
۵. ثبتنام مالیاتی: برای ثبتنام مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد و مالیات بر تجارت باید از طریق وبسایت ELSTER اقدام نمایید.
۶. افتتاح حساب بانکی: ارائه مدارک مربوط به ثبت شرکت و شماره مالیاتی، جزو مدارکی هستند که برای افتتاح حساب بانکی در آلمان به آنها نیاز خواهید داشت.
۷. دریافت مجوزهای تجاری: باتوجهبه نوع فعالیت کسبوکار شما، دریافت برخی از مجوزها ضروری است. بهعنوان مثال اگر قصد راهاندازی یک رستوران را دارید، باید مجوزهای تجاری را از خدمات غذایی آلمان دریافت کنید.
۸. استخدام نیروی کار: اگر نیاز به استخدام کارمند دارید، باید در اداره تأمین اجتماعی آلمان ثبتنام کرده و پس از ارائه اطلاعات کارمندان، برای آنها حق بیمه واریز کنید. کارمندان شما باید حقوق مناسبی دریافت کنند و ساعات کاری آنها نیز استاندارد باشد.
چه کسانی به ویزای خود اشتغالی آلمان نیاز دارند؟
اگر شما هم جزو افرادی هستید که قصد مهاجرت کاری به آلمان دارید و میخواهید بیزینس پلن خود را در این کشور اجرایی کنید و یا صورت فریلنسری در حیطه تخصص خود در آلمان مشغول به کار شوید، باید برای دریافت ویزای خود اشتغالی اقدام کنید. ویزای فریلنسری معمولاً ظرف مدت سه ماه اعطا میشود و تا زمانی که اعتبار دارد میتوان آن را به اجازه اقامت تبدیل کرد. اجازه اقامت برای مشاغل آزاد و فریلنسرها تا سه سال قابل تمدید است. برای دریافت تمدید اقامت، باید در شغل خود به موفق رسیده باشید و درآمد بالایی در طی زمان اقامت خود کسب کنید.
شرایط دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان
از جمله شرایط عمومی مورد نیاز برای دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سوابق شغلی و تحصیلی
یکی از مهمترین شرایطی که برای دریافت ویزای سرمایه گذاری آلمان و خود اشتغالی موردنیاز است، سوابق تحصیلی و شغلی متقاضیان است. اگر قصد دارید بهصورت فریلنسر در آلمان مشغول به کار شوید، باید مدرک تحصیلی ارائه دهید که صلاحیت شما را در یک زمینه خاص تأیید میکند. همچنین اگر قصد راهاندازی یک کسبوکار را دارید، باید ایده تجاری که ارائه میدهید در حیطه تحصیل و تخصص شما باشد.
شرایط سنی
بهطورکلی، شرایط سنی خاصی برای اخذ ویزای خود اشتغالی و سرمایه گذاری در آلمان تعیین نشده است؛ اما درصورتیکه متقاضیان بیشتر از ۴۵ سال سن داشته باشند، باید مدارک معتبری را برای اثبات تمکن مالی در سنین بازنشستگی ارائه دهند.
تسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی
برخلاف روشهای مهاجرت تحصیلی و کاری به آلمان، برای دریافت ویزای خود اشتغالی ارائه مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی جزو شرایط ضروری نیست، اما تسلط به زبان آلمانی میتواند در فرایند صدور ویزای خود اشتغالی آلمان کمک کننده باشد. چرا که برای تعامل با افراد در جامعه آلمان، بدون شک تسلط به زبان آلمانی مورد نیاز است.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان
برای اقدام به اخذ ویزای خود اشتغالی آلمان، باید مدارک زیر را به سفارت ارائه دهید:
- فرم درخواست تکمیل شده
- پاسپورت معتبر
- عکس جدید با استاندارد پاسپورت
- طرح و ایده کسبوکار
- مدارک تحصیلی
- گواهی بیمه سلامت
- فرم اجازه اقامت
- قرارداد فعلی کار برای پژوهشگران و دانشگاهیان
- رزومه و سوابق کارآفرینی
- گواهی پرداخت هزینه صدور ویزای خود اشتغالی
- مدارک مربوط به محل اقامت و ثبت آدرس
- مدارک اثبات تمکن مالی
دریافت ویزای همراه برای اعضای خانواده با ویزای خود اشتغالی آلمان
متقاضیانی که موفق میشوند ویزای خود اشتغالی کشور آلمان را دریافت کنند، میتوانند برای اعضای خانواده خود نیز از این طریق ویزای پیوست بگیرند و آنها را همراه خود به آلمان بیاورند. اما اخذ ویزای پیوست یا همراه از این طریق، شرایط خاصی دارد که شامل موارد زیر است:
- درصورتیکه همسر شما مجوز اقامت موقت نداشته باشد، باید از مدت اقامت شما در کشور آلمان حداقل ۲ سال بگذرد تا بتوانید برای دریافت ویزای همراه درخواست دهید.
- در صورتیکه اعتبار مجوز اقامت شما در آلمان از ۲ سال کمتر باشد و همسرتان نیز مجوز اقامت موقت نداشته باشد، با ارائه رضایتنامه رسمی، سفارت آلمان مجوز ورود فرزندان به خاک آلمان را صادر میکند.
- درصورتیکه شما و همسرتان مجوز اقامت موقت آلمان را داشته باشید، میتوانید بدون هیچ مشکلی برای فرزندانتان ویزای همراه بگیرید.
دریافت اقامت دائم آلمان با ویزای خود اشتغالی
اگر قصد دارید پس از مهاجرت به آلمان، اقامت دائم این کشور را دریافت کنید، خود اشتغالی و راهاندازی یک کسبوکار میتواند گزینه ایدهآلی برای شما باشد. اگر ایده تجاری نوآورانهای دارید که میخواهید آن را در آلمان اجرایی کنید و یا تخصص و تبحری در زمینههای شغلی پرتقاضای آلمان دارید که به شما کمک میکند بهصورت فریلنسری برای کارفرماها کار کنید، این امکان را دارید که اقامت دائم آلمان را اخذ کنید.
درصورتیکه پس از اخذ ویزای خود اشتغالی آلمان و اقامت موقت در این کشور، ایده کسبوکار شما موفقیتآمیز باشد و بتوانید درآمد بالایی از این طریق کسب کنید، میتوانید اجازه اقامت خود را تمدید نمایید که این تمدید در ابتدا تا حداکثر سه سال است. پس از گذشت سه سال، میتوانید برای اقامت دائم آلمان درخواست دهید که به شما این امکان را میدهد تا به همراه خانوادهتان برای مدت نامحدودی در آلمان زندگی کنید.
در پروسه اقدام برای اخذ ویزای خود اشتغالی و مهاجرت به کشور آلمان، بهتر است از یک وکیل مهاجرت آلمان که تجربه و تخصص کافی در این زمینه دارد، کمک بگیرید.
هزینه صدور ویزای خود اشتغالی آلمان
هنگامی که برای دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان درخواست میدهید، باید هزینهای برای بررسی پرونده و صدور ویزا به سفارت بپردازید. هزینه صدور ویزای خود اشتغالی معمولاً بین ۸۰ تا ۱۰۰ یورو است که به صورت نقدی از متقاضیان دریافت میشود.
سخن پایانی
اگر به دنبال راهاندازی کسبوکار در آلمان هستید، باید برای ویزای خود اشتغالی اقدام کنید. برای دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان، باید یک ایده اقتصادی یا تقاضای منطقهای برای محصول یا خدماتی که قصد ارائه آن را دارید وجود داشته باشد و همچنین کسبوکار شما بتواند تأثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان بگذارد. علاوهبر اینها، تأیید درخواست ویزای شما تا حد زیادی به ارزیابی مثبت از ایده کسبوکار، تجربه کارآفرینی شما، سطح سرمایهگذاری، تأثیرات کسبوکار بر وضعیت اشتغال و آموزش و کمک به نوآوری و تحقیق بستگی دارد. به منظور ارزیابی این پیش نیازها، مقامات با نهادهای تجاری و صنعتی محلی و منطقهای و همچنین سایر مراجع صدور مجوز و نظارتی مشورت میکنند؛ بنابراین مهم است که اطلاعات جامعی در مورد طرح تجاری، برنامههای مالی و نقدینگی و همچنین پیش بینی درآمد یا سودآوری پروژه خود ارائه دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به پروسه اخذ ویزای خود اشتغالی کشور آلمان، میتوانید با کارشناسان موسسه مهاجرتی هما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
۱. دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان به چند طریق ممکن است؟
متقاضیان میتوانند از طریق ارائه بیزینس پلن و کارآفرینی و یا فریلنسری، برای دریافت ویزای خود اشتغالی آلمان درخواست دهند.
۲. آیا ارائه مدرک زبان برای دریافت ویزای خود اشتغالی کشور آلمان ضروری است؟
خیر، ارائه مدرک زبان برای اخذ ویزای خود اشتغالی کشور آلمان ضروری نیست، اما میتواند در تسریع روند صدور ویزا نقش داشته باشد.
۳. آیا امکان اخذ اقامت دائم آلمان با ویزای خود اشتغالی وجود دارد؟
بله، متقاضیانی که موفق به اخذ ویزای خوداشتغالی میشوند، میتوانند پس از گذشت سه سال از اقامت موقت خود، برای دریافت اقامت دائم آلمان اقدام کنند.
۴. شرایط سنی تعیین شده برای صدور ویزای خود اشتغالی کشور آلمان چند سال است؟
در حالت کلی، شرایط سنی خاصی برای دریافت ویزای خود اشتغالی کشور آلمان تعیین نشده است اما متقاضیان بالای ۴۵ سال باید مدارک معتبری برای اثبات بازنشستگی و تمکن مالی ارائه دهند.