برای سفر به بنگلادش، باید ویزای توریستی دریافت کنید. هزینه درخواست ویزا بسته به نوع ویزا متفاوت است و حدود 50 تا 100 دلار است. مدارک لازم شامل پاسپورت، عکس، و فرم درخواست ویزا است. هزینه های سفر و اقامت در بنگلادش به طور کلی مقرون به صرفه است. برای اطلاعات بیشتر درباره شرایط سفر، ادامه مقاله را بخوانید.
شرایط سفر به بنگلادش
از نظر آب و هوایی، بنگلادش دارای آب و هوای گرم و مرطوب است و به سبب واقع شدن در کنار خلیج بنگال و اقیانوس هند تابستانها این کشور به شدت در مقابل سیلهای ناشی از جریانهای موسمی اقیانوس هند آسیبپذیر است. بنگلادش و هندوستان کشورهایی هستند که با آب و هوای موسمی که دارند، از نظر فصل نیز با توجه به آب و هوای خود از سایر کشورهای جهان متفاوت است. در حالیکه کشورهای زیادی در جهان از ۴ فصل صحبت میکنند، کشور بنگلادش ۶ فصل دارد و مردم آن انواع هوا را میبینند. این فصلها عبارتاند از: بهار، تابستان، موسم بارندگی، پاییز، قبل از زمستان و زمستان؛ که این فصلها روی هم رفته ریتو نامیده میشوند سالانه صدها نفر قربانی این بارانهای موسمی میشوند.
رودهای گنگ، براهماپوترا (جمونا)، میگهنا و پدما مهمترین رودهای بنگلادشاند و این کشور را آبیاری میکنند. رودهای گنگ و براهماپوترا که از کوههای هیمالیا سرچشمه گرفته و به خلیج بنگال میریزند. رود گنگ و رودهایی که به آن میریزد، ناحیه وسیعی از جنوب غربی بنگلادش را در برمیگیرد. سرچشمه هیچیک از رودهای بنگلادش در داخل این سرزمین قرار ندارد، ازینرو بنگلادش بر جریان رودهایی که سرزمین آن را آبیاری میکند نظارت کامل ندارد؛ برای نمونه، ساخت سدی بر بالای رود گنگ در ایالت هند، موجب تغییر مسیر مقادیر قابل ملاحظهای آب به نفع این ایالت شده است.
تعطیلات در بنگلادش
پوهلا پویشاخ، مهمترین جشن سکولار کشور بنگلادش که مردم در آن پوشاک محلی میپوشند است. در نمایشهای خاص این جشن به نام بویشاخی ملا شرکت میکنند، شیرینی میخورند و برای سال جدید آرزوهایی جدید میکنند. روز ملی زبان مادری (روز یوکوشی): در ۲۱ فبروری سالگرد شهادت شهدایی است که به نام اسلام در تظاهرات علیه زبان اردوی تحمیلی در سال ۱۹۵۲ شهید شدند. این قیام در پشتیبانی از زبان بنگالی جنبشی بود در جهت ملیگرایی سکولار که سبب بروز استقالال در سال ۱۹۷۱ شد. جشن های بنگلادش به قرار زیر می باشد:
- روز استقلال: برابر با ۲۶ مارچ، در این روز پدر ملت بانگاباندو شیخ موجیبور رحمان استقلال کشور را اعلام کرد.
- روز پیروزی: برابر با ۱۶ دسمبر، در این روز نیروهای اشغالگر پاکستانی تسلیم نیروهای متحد هند و بنگلادش شدند.
- ع