برای دریافت اقامت سوئیس از طریق کار یا سرمایه‌ گذاری، متقاضیان نیاز به مدارک هویتی، قرارداد شغلی و اثبات توان مالی دارند. سوئیس سیستم اقامت موقت و دائم دارد و پس از 10 سال اقامت، امکان دریافت تابعیت وجود دارد. هزینه‌ های زندگی در سوئیس بالا است و ماهانه حدود 2,000 تا 4,000 یورو است. برای اطلاعات بیشتر درباره اقامت سوئیس، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

از دیگر جاذبه های مهم این کشور شهرهای ژنو و زوریخ است که در رتبه بندی ها و رنکینگ های برترین شهرهای جهان در 10 سال اخیر در رتبه دهم برترین شهرهای جهان قرار دارند. دیگر عوامل انتخاب کشور سوئیس برای مهاجرت و تحصیل و زندگی، ثبات و امنیت سیاسی و اجتماعی این کشور است. تنوع فرهنگی و جاذبه های طبیعی بی نظیر و امکانات منحصربه فرد این کشور موجب شده تا افراد زیادی ار سرتاسر جهان نه تنها برای گذران تعطیلات و سفرهای توریستی بلکه به منظور ادامه تحصیل در دوره های تکمیلی( کارشناسی ارشد و دکترا) به این کشور سفر کنند.

بر اساس آمارهای موجود کشور سوئیس نسبت به دیگر کشورهای جهان از رشد 12 درصدی در مهاجرپذیری برخوردار است. این افزایش و رشد به دلیل پایین بودن نرخ جرم و جنایت، بالا بودن سطح درآمد، پایین بودن نرخ بیکاری، بالا بودن سطح امنیت مالی و سیتم های پیشرفته بانکی و مالی این کشور اروپایی است. کشور سوئیس چند سال قبل با تسهیل شرایط مهاجرت از طریق ادامه تحصیل به تعداد مهاجرانی اضافه کرد که در پی اخذ اقامت این کشور بودند. در راستای آشنایی با روش های اخذ اقامت دائم این کشور زیبای اروپایی، مشاوران و کارشناسان موسسه حقوقی و مهاجرتی وکلای برجسته اصطهباناتی در این مقاله به شرح و چگونگی این روش ها پرداخته اند تا ضمن اطلاع از این روش ها به پرسش های شما پاسخ دهند و همه ابهامات موجود را برطرف کنند. بر این اساس در این مقاله می خوانید:

اقامت سوئیس از طریق سرمایه گذاری

ثبات اقتصادی و امنیت از مهم ترین عوامل و معیارهای است که سرمایه گذاران را ترغیب به فعالیت های اقتصادی و کسب و کار و تجارت می کند. جمع این دو عامل در کشور سوئیس موجب شده است تا فرد سرمایه گذار با اطمینان از آینده و تضمین امنیت حاصل از آن اقدام به سرمایه گذاری در این کشور اروپایی کند. اما این موضوع در مورد کشور سوئیس حائز اهمیت فراوانی است که با خرید خانه و ملک در این کشور نمی توان اقامت این کشور را بدست آورد. در واقع رایج ترین روش اقامت از طریق سرمایه گذاری در کشورهای دیگر در سوئیس امکان پذیر نمی باشد. متقاضیانی که قصد سرمایه گذاری و سپس اخذ اقامت کشور سوئیس را دارند، باید از روش های دیگر اقدام کنند. یکی از این روش ها ثبت شرکت در این کشور است. در این روش اقدام به ثبت یک شرکت حقیقی و یا حقوقی می کنید و سپس به طور قانونی به فعالیت اقتصادی مربوط به این شرکت می پردازید. شرکت ها در سوئیس یا شرکت خصوصی است و یا شرکت با مسولیت محدود.

به طور کلی به منظور ثبت شرکت در سوئیس باید اول یک نام تجاری برای شرکت مشخص کرد. در مرحله دوم بایستی برای این شرکت یک طرح تجاری توجیهی و اساسنامه ارائه کرد. علاوه بر این موارد باید پرینت حساب بانکی را نیز تهیه کرده و نام مدیر و سهامدارن را نیز قید کرد.شرکت های خصوصی از سرمایه گذار و یک فرد تبعه سوئیس به عنوان مدیر شرکت تشکیل شده است. در این نوع شرکت ها در ابتدای امر نیازمند سرمایه ثبت شده نمی باشید اما اگر شرکت با ورشکستگی مواجه شود، سرمایه گذار مسول پرداخت بدهی های شرکت خواهد بود.شرکت های با مسولیت محدود در کشور سوئیس بسیار رایج است. به منظور ثبت این نوع شرکت ها، در ابتدا باید در روزنامه های رسمی اسامی همه شرکا و مدیران را آگهی کنید. یک فرد تبعه سوئیس نیز باید به عنوان یکی از مدیران منصوب شود. حداقل سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در این نوع شرکت ها در حدود 20 هزار فرانک سوئیس می باشد. مدارک مورد نیاز به منظور ثبت شرکت در کشور سوئیس عبارت است از:

  • ارائه مدارک شناسایی متقاضی (پاسپورت، کارت ملی و گواهینامه به همراه ترجمه آن ها)
  • نام و نام خانوادگی مدیر و سهامداران
  • نام و نام خانوادگی و اطلاعات شناسنامه ای مدیر و سرمایه گذار
  • مدارک نشان دهنده آدرس(قبض گاز و برق)
  • ارائه صورت حساب 3 ماهه بانکی سرمایه گذار

به جز روش ثبت شرکت، از طریق پرداخت مالیات ( در حدود 150 هزار فرانک سوئیس) می توان سرمایه گذاری را انجام داد. متقاضیانی می توانند در کشور سوئیس اقدام به سرمایه گذاری کنند که میانگین سنی 18 تا 55 سال را داشته باشند و در 10 سال اخیر اقدام به اخذ اقامت سوئیس نکرده باشند. در صورتی که سرمایه کمی در دسترس دارید و این سرمایه برای ثبت شرکت کافی نمی باشد، می توانید نمایندگی یک شعبه از شرکتی را به عهده بگیرید. در این روش نیازمند ارائه اساسنامه و گردش مالی شرکت می باشید. یکی از مدیران این شعبه و نمایندگی نیز باید تابعیت سوئیس را داشته باشد.

اقامت کشور سوئیس از طریق کار

یکی از روش های اخذ اقامت کشور سوئیس مهاجرت از طریق کار است. این کشور بر اساس قوانین، نیازمند افراد متخصص و مدیر و کارگران بامهارت و مجرب است. مهارت و تخصص در زمینه حرفه ای و شغلی، مدرک تحصیلی مناسب متقاضی و مهارت زبانی کافی از جمله معیارهای مهم در افزایش احتمال به کارگیری متقاضی و دریافت ویزای کاری این کشور است. مجوز کار در کشور سوئیس به دو طریق بلندمدت و کوتاه مدت است. طول ویزای کاری بلندمدت تا یک سال و طول ویزای کاری کوتاه مدت از 3 ماه تا یک سال می باشد. در صورتی که پس از 5 سال کار، قرارداد کاری هنوز به قوت خود باقی باشد، متقاضی می تواند برای اخذ اقامت دائم اقدام کند. بدین منظور باید در ابتدا یک کارفرما و پیشنهاد شغلی (Job Offer) را در کشور سوئیس پیدا کرد و سپس از طریق این کارفرما وارد بازار کار سوئیس شد. کارفرما شغل مورد نظر را به مدت 3 ماه در کشور سوئیس و سپس در کشورهای عضو اتحادیه اروپا آگهی می کند. در صورتی که نیروی کار مورد نظر در سوئیس و کشورهای اتحادیه اروپا یافت نشد، کارفرما درخواست این نیروی کار را می پذیرد. از جمله عوامل موثر بر پذیرش ویزای کار سوئیس دارا بودن مدرک تحصیلی بالا، تسلط به زبان رسمی این کشور و دارا بودن سوابق کاری می باشد. متقاضیان خارجی که ویزای کاری سوئیس را دریافت کرده اند، پس از گذراندن 3 دوره کاری مداوم می توانند همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به همراه خود به سوئیس ببرد. علاوه بر ویزای کاری سوئیس، دولت سوئیس با اعطای ویزای جستجوی کار این فرصت را برای متقاضی فراهم می کند تا 6 ماه پس از ورود به خاک سوئیس به دنبال کار مورد نظر باشد. متقاضیان اخذ اقامت دائم سوئیس فقط با ویزای کار، مجوز کار و اشتغال را خواهند داشت. مهاجرت و اخذ اقامت از روش های دیگر نیازمند اخذ مجوز کار می باشند.

اقامت کشور سوئیس از طریق کار
اقامت کشور سوئیس از طریق کار

اقامت کشور سوئیس از طریق تحصیل

معتبر بودن مدارک تحصیلی دانشگاهی و بالا بودن کیفیت آموزشی دانشگاه های کشور سوئیس دو عامل مهم در جذب دانشجویان بین المللی و مهاجرت به این کشور است. علاوه بر این دو عامل می توان به ثبات اقتصادی، امکان انجام کار پاره وقت دانشجویی، کیفیت آموزشی و فضای تحصیلی دانشگاه ها و رفاه و خدمات اجتماعی این کشور اشاره کرد. دانشگاه های کشور سوئیس در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در فهرست بهترین دانشگاه های جهان قرار دارند. بالا بودن هزینه های تحصیلی این کشور با اعتبار مدارک تحصیلی و اشتغال سریع در بازار کار جبران می شود. نظام آموزشی کشور سوئیس از نظام بولونیا (نظام آموزشی مشترک اروپا) پیروی می کند و بر همین اساس مدت دوره تحصیلی کارشناسی 3 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و دوره تحصیلی دکترا 4 سال است. تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و شیمی بر طبق شرایط دولتی و ملی است که توسط دولت فدرال اداره می شود. تحصیلات تکمیلی دوره های کارشناسی ارشد و دکترا فقط در دانشگاه های خصوصی ارائه می شوند. به منظور تحصیل در سوئیس در ابتدا باید ویزای تحصیلی را از اداره مهاجرت این کشور دریافت کرد.

به منظور تحصیل در دوره های تحصیلی کارشناسی و لیسانس کشور سوئیس به مدرک دیپلم نیاز دارید. بر اساس نظام بولونیا طول مدت دوره تحصیلی کارشناسی 3 سال است و دانشجو ضمن تحصیل می تواند به مدت 10 ساعت در هفته کاردانشجویی پاره وقت انجام دهد. هزینه تحصیل در دوره لیسانس دانشگاه های دولتی بین المللی سالانه در حدود 800 تا 1300 یورو است. متقاضیان تحصیل در دوره های تحصیلی کارشناسی ارشد و فوق لیسانس کشور سوئیس به مدرک لیسانس و پذیرش در رشته مرتبط با لیسانس نیاز دارند. طول مدت دوره تحصیلی کارشناسی ارشد 2 سال است و دانشجو می تواند از 20 ساعت کار پاره وقت دانشجویی در هفته برخوردار شود. زبان تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد انگلیسی و هزینه تحصیل در دوره لیسانس سالانه در حدود 1600 یورو است. زبان تحصیل در دوره های کارشناسی زبان فرانسوی یا آلمانی است. در صورتی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های سوئیس را دارید، باید دارای مدرک مهارت زبان انگلیسی( آیلتس بالاتر از 6.5) باشید.

به منظور تحصیل در دوره های دکترا کشور سوئیس دانشجویان باید دارای مدرک کارشناسی ارشد و پذیرش در همان رشته مرتبط باشند. دوره تحصیلی دکترا در کشور سوئیس بین 3 تا 4 سال است و دانشجو می تواند در هفته به مدت 20 ساعت کار دانشجویی پاره وقت انجام دهد.رزومه علمی قوی و سابقه کار علمی و پژوهشی و داشتن یک ناظر علمی در دانشگاه سوئیس از جمله معیارهای لازم برای اخذ پذیرش در دوره دکترا می باشد. تحصیل در دوره های دکترا دانشگاه های سوئیس به صورت دریافت بورسیه و کمک هزینه تحصیلی است. علاوه بر این موارد دانشجویان دوره دکترا در صورت انجام کارهای تحقیقاتی از حقوق و مزایایی برخوردار خواهند شد.اخذ اقامت دانشجویان پس از تحصیل به دو روش انجام می شود.

در روش اول دانشجویان بین المللی با ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر می توانند مجوز اقامت دائم را اخذ کنند. در روش دوم دانشجویان پس از تمام شدن دوره تحصیلی وارد بازار کار این کشور می شوند و از این طریق موفق به اخذ مجوز اقامت دائم می شوند.پس از تمام شدن دوره تحصیلی، دانشجو می تواند با استفاده از ویزای جستجوی کار تا 6 ماه به دنبال کار مورد نظر خود باشد. پس از دریافت پذیرش از دانشگاه های سوئیس، دانشجو باید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کند. خبر خوب این است که با اخذ پذیرش از دانشگاه های سوئیس، اخذ ویزای تحصیلی شما قطعی است. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی سوئیس( ویزای نوع D) عبارت است از:

  • ارائه ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
  • ارائه فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  • ارائه رسید پرداخت شهریه دانشگاه
  • ارائه گواهی سلامت
  • ارائه پاسپورت معتبر با اعتبار سه ماه
  • ارائه رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
  • ارائه انگیزه نامه تحصیلی
  • ارائه پایان نامه تحقیقی
  • ارائه 2 توصیه نامه از دو استاد مقطع تحصیلی پیشین
  • ارائه گواهی تمکن مالی مبنی بر توانایی تامین هزینه های زندگی در مدت تحصیل

اقامت کشور سوئیس از طریق ازدواج

یکی از بهترین و آسان ترین روش های مهاجرت و اخذ اقامت دائم کشور سوئیس، ازدواج با تبعه و شهروند سوئیس است. متقاضی مهاجرت به سوئیس از طریق ازدواج نباید کمتر از 18 سال سن داشته باشد. از دیگر شرایط ازدواج در سوئیس این است که هر دو نفر مجرد باشند. متقاضی ازدواج با شهروند سوئیس باید ثابت کند که تمکن مالی کافی در جهت تامین هزینه های زندگی خود و همسر و فرزند خود را دارد. اگر متقاضی با یک فرد تبعه و شهروند سوئیس ازدواج کند، در صورتی می تواند پس از 3 تا 5 سال اقامت در این کشور موفق به دریافت پاسپورت سوئیس شود که واجد این شرایط باشد؛ از قوانین و مقررات کشور سوئیس تبعیت کند، نشان دهد که برای امنیت داخلی و خارجی کشور سوئیس تهدیدی محسوب نمی شود و در طی این مدت به خوبی با فرهنگ و آداب و رسوم و سبک زندگی سوئیسی ها هماهنگ و سازگار شده باشد.

بر اساس قانون و مقررات کشور سوئیس، در صورتی که اتباع خارجی با تبعه و شهروند سوئیس ازدواج کند؛ پس از مدت 5 سال زندگی در کشور سوئیس می تواند تابعیت این کشور را دریافت کند. اگر اتباع خارجی با تبعه و شهروند سوئیس ازدواج کند؛ پس از مدت 6 سال زندگی در خارج از کشور سوئیس می تواند تابعیت و شهروندی این کشور را اخذ کند. اگر اتباع خارجی به مدت یک سال در کشور سوئیس زندگی کند و به مدت 3 سال نیز با یک تبعه و شهروند سوئیس زندگی مشترک داشته باشد؛ می تواند تابعیت و شهروندی این کشور را دریافت کند.متقاضی ازدواج با تبعه و شهروند سوئیس باید به یکی از زبان های رسمی سوئیس ( آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانی ) مسلط باشد و مهارت صحبت به این زبان در اجتماع و محل کار و خانه را داشته باشد؛ دارای تحصیلات مناسب و مهارت کاری کافی باشد و توانایی مشارکت در فعالیت های اقتصادی کشور سوئیس را داشته باشد و ارتباط زناشویی و خانوادگی موفقی داشته باشد.

در صورتی که هدف شما از ازدواج با تبعه و شهروند کشور سوئیس، صرفا اخذ اقامت و تابعیت این کشور باشد و به طریقی این موضوع برای مراجع قانونی ثابت شود؛ امکان اخذ اقامت و تابعیت این کشور از شما سلب می شود. در واقع ازدواج شما باید یک ازدواج واقعی و براساس تعهد و علاقه متقابل صورت گیرد.در صورتی که با رعایت شرایط لازم و تعهد به ازدواج با یک تبعه و شهروند سوئیسی ازدواج کردید، می توانید مجوز اقامت نوع B را دریافت کنید. علاوه بر دریافت این مجوز می توانید با کسب مجوز کار از پلیس خارجی سوئیس به کار مورد نظر مشغول شوید. در صورتی که به طور مداوم 5 سال در این کشور اقامت و کار کنید، می توانید مجوز اقامت نوع C ( اقامت دائم) را دریافت کنید.در صورتی که در کشور سوئیس ازدواج کنید و صاحب فرزندی شوید، پس از 2 سال می توانید برای اقامت خود درخواست دهید.

اقامت کشور سوئیس از طریق تولد

به طور کلی دو اصل در مورد تابعیت و شهروندی به روش تولد در همه کشورهای جهان وجود دارد. قانون خاک و قانون خون. بر اساس قانون خاک، هر کودکی که در خاک هر کشوری متولد شود، از لحظه تولد تابعیت آن کشور را دریافت می کند. بر اساس قانون خون، هر کودکی که از پدر و مادر تبعه یک کشور متولد شود، از لحظه تولد تابعیت آن کشور را دریافت می کند. کشور سوئیس از قانون خون تبعیت می کند. در صورتی که کودک از پدر یا مادر دارای تابعیت و شهروندی سوئیس متولد شود، تبعیت سوئیس را دریافت می کند. البته امکان دریافت تابعیت و شهروندی سوئیس از طریق تولد کودک برای پدر و مادر خارجی در خاک سوئیس وجود ندارد. بر اساس قوانین کشور سوئیس متقاضیان مهاجرت و اخذ اقامت دائم سوئیس از طریق تولد در صورتی می توانند تابعیت و شهروندی سوئیس را دریافت کنند که:

  • پدر یا مادر کودک متولد شده تابعیت و شهروندی سوئیس را داشته باشند.
  • کودک یک زن تابع و شهروند سوئیس که با مردی زندگی کرده اما با او ازدواج نکرده باشد.
  • کودک یک مرد تابع و شهروند سوئیس که با زنی زندگی کرده اما با او ازدواج نکرده باشد.
  • کودکی که توسط زن و مرد دارای تابعیت و شهروندی سوئیس به فرزندخواندگی پذیرفته شده باشد.

اقامت کشور سوئیس از طریق اقامت مستمر

یکی از روش های اخذ اقامت دائم کشور سوئیس اقامت مستمر در این کشور است. در این روش اگر متقاضی خارجی به مدت 12 سال به طور مداوم و مستمر در این کشور اقامت داشته باشد، می تواند برای دریافت اقامت دائم اقدام کند. البته به جز این مورد مهم متقاضی باید واجد شرایط زیر نیز باشد:

  • در مدت اقامت در این کشور از قوانین و مقررات کانتون ها ( استان ها) تبعیت و پیروی کرده باشد.
  • در مدت اقامت در این کشور در نظم و امنیت کشور خللی وارد نکرده باشد.
  • در مدت اقامت در این کشور با آداب و رسوم و فرهنگ مردم سوئیس به طور کامل آشنا شده باشد.

اقامت کشور سوئیس از طریق همراه

در این روش قانونی یکی از اعضای خانواده متقاضی که در کشور سوئیس زندگی می کند، در صدد اخذ اقامت سوئیس برای متقاضی است. این روش به نسبت روش های دیگر اخذ اقامت سوئیس کمی سخت تر و دشوارتر است. فردی که قصد اخذ اقامت سوئیس از طریق همراه را برای متقاضی دارد باید واجد شرایطی باشد. این فرد بایستی تابعیت و شهروندی سوئیس را داشته باشد؛ گردش مالی خوبی در کار داشته باشد؛ از تمکن مالی خوبی برخوردار باشد و ثابت کند که توانایی تامین هزینه های زندگی خود و همرا خود در کشور سوئیس را دارد.

اقامت کشور سوئیس از طریق تخصص کاری ویژه

کشور سوئیس علاوه بر روش های متداول مهاجرت و اخذ اقامت روش دیگری را برای دریافت مجوز اقامت ارائه داده است. این روش که در سال 2016 تا 2018 به صورت طرح آزمایشی اجرا شد، مختص افرادی است که تحصیلات دانشگاهی ندارند اما دارای مهارت و تجربه و تخصص کاری ویژه ای هستند. در این روش متقاضیان یک ویزای جستجوی کاری با اعتبار 18 ماه را دریافت می کنند و وارد کشور سوئیس می شوند و به دنبال کار مورد نظر می گردند. در طی این مدت متقاضی می تواند از طریق یک کارفرما سوابق کاری و تخصص ویژه کاری خود را ارائه دهد و نظر کارفرما را برای پذیرش ویزای کاری خود جلب نماید. از آن جا که بیشتر کارفرمایان در کشور سوئیس به زبان فرانسوی صحبت می کنند، تسلط بر این زبان حائز اهمیت فراوانی است. در صورتی که متقاضی موفق به یافتن شغل مناسب شود، بر اساس قرارداد میزان حقوق و مزایا مشخص می شود و متقاضی می تواند ویزای جستجوی کاری خود را به ویزای کار تبدیل کند و از این طریق زمینه لازم در جهت اخذ اقامت دائم و مهاجرت خود را فراهم کند.

اقامت کشور سوئیس از طریق پناهندگی

موسسه حقوقی و مهاجرتی وکلای برگزیده اصطهباناتی روش اخذ اقامت از طریق پناهندگی را به هیچ متقاضی پیشنهاد نمی دهد و در این مورد هیچ گونه مشاوره و خدماتی را به متقاضیان ارائه نمی دهد. اما صرفا به منظور آگاهی و اطلاع متقاضیان از همه روش های اخذ اقامت و مهاجرت به کشور سوئیس به طور خلاصه به این روش می پردازیم. دریافت مجوز اقامت دائم کشور سوئیس به روش پناهندگی یکی از روش های پرطرفدار در میان مهاجران و پناهندگان است که این امر بنا به امنیت اجتماعی و رفاه اقتصادی این کشور حاصل شده است. اگر چه این روش غیرقانونی است اما اخیرا شرایط جنگ و ناامنی کشورها موجب شده است تا هر روز به تعداد پناهندگان به کشورهای امن اضافه شود. متقاضیانی که در پی پناهنده شدن به کشور سوئیس در این کشور اقامت دارند، تا مشخص شدن وضعیت خود اجازه خروج از این کشور را ندارند.

در صورتی که با پناهندگی آن ها موافقت شود نیز تا مدت زمان مشخص اجازه ورود به خاک کشور خود را ندارد.پناهندگان در کشور سوئیس پس از بررسی ها و ارزیابی های لازم دو نوع مجوز اقامت موقت دریافت می کنند. مجوز اقامت موقت نوع N و مجوز اقامت موقت نوع S .در صورتی که پس از بررسی درخواست متقاضی پناهندگی، به وی مجوز اقامت نوع N داده شود، متقاضی پناهندگی با این مجوز تا سه ماه اجازه کار ندارد. این نوع مجوز اقامت تا 6 ماه تمدید می شود.مجوز اقامت موقت نوع S برای پناهندگانی است که نیاز به کمک و یاری دارند. پناهندگانی با این نوع مجوز اجازه خروج از مرز کشور سوئیس را ندارند و در صورتی که محل اقامت خود را تغییر دهند، باید در اسرع وقت آدرس محل اقامت جدید را به اطلاع مقامات برسانند.

اقامت کشور سوئیس از طریق پناهندگی
اقامت کشور سوئیس از طریق پناهندگی

انواع مختلف مجوز اقامت سوئیس

کشور سوئیس دارای انواع مختلف مجوز اقامت می باشد که اعطای آن ها به شرایط متقاضی بستگی دارد. انواع مختلف مجوز اقامت عبارت است از:

  • مجوز اقامت نوع L: این نوع مجوز اقامت برای اقامت کوتاه مدت در نظر گرفته شده است. این مجوز مختص متقاضیانی است که دارای مجوز کار کمتر از یک سال در کشور سوئیس می باشند. مدت این ویزا تا 2 سال قابل تمدید است.
  • مجوز اقامت نوع C: این نوع مجوز برای اقامت دائم است. این مجوز در صورتی اعطا می شود که متقاضی به مدت 10 سال در کشور سوئیس زندگی کرده باشد و هر 5 سال اقامت خود را تمدید کرده باشد.
  • مجوز اقامت نوع G: این نوع مجوز مختص افرادی است که در کشور دیگری زندگی می کنند اما برای کار به سوئیس می آیند. این مجوز هر سال صادر می شود و می توان آن را تمدید کرد.
  • مجوز اقامت نوع B: این نوع مجوز برای اقامت کوتاه مدت است. متقاضی با این مجوز می تواند در سوئیس کار کند و اقامت خود را تا 5 سال تمدید کند. با این نوع مجوز متقاضی می تواند در صورتی که از تمکن مالی خوبی برخوردار باشد و توانایی تامین هزینه های زندگی خود در این کشور را داشته باشد تا مدت مشخصی در این کشور زندگی کند.

اقامت دائم کشور سوئیس با تابعیت سوئیس چه تفاوتی دارد؟

هنگامی که متقاضی موفق به دریافت اقامت دائم سوئیس شود، از همه امتیازها و حق و حقوق شهروندی مانند همه شهروندان سوئیس برخوردار می شود. از جمله حقوق شهروندی می توان به کار، تحصیل رایگان، بیمه و سرمایه گذاری اشاره کرد. اما هنگامی که اتباع خارجی تابعیت و شهروندی سوئیس را دریافت می کند علاوه بر همه این حق و حقوق از داشتن پاسپورت سوئیس و حق رای و شغل های سیاسی نیز برخوردار می شود. شرایط اخذ تابعیت و شهروندی سوئیس و در پی آن دریافت پاسپورت این کشور چندان ساده و سهل نمی باشد. به منظور دریافت تابعیت و پاسپورت این کشور، متقاضی باید واجد شرایطی باشد که عبارت است از:

  • دارا بودن مهارت نوشتاری به زبان رسمی سوئیس( سطح A2)
  • دارا بودن مهارت صحبت به زبان رسمی سوئیس(سطح B1)
  • نداشتن هیچ گونه تهدیدی برای امنیت داخلی و خارجی کشور سوئیس در مدت اقامت در این کشور
  • آشنایی کامل به قوانین و مقررات کشور سوئیس و تبعیت از آن ها
  • آشنایی کامل با فرهنگ و آداب و رسوم کشور سوئیس
  • هماهنگی با زندگی و جامعه سوئیس

در صورتی که متقاضی واجد همه شرایط ذکر شده باشد و 10 سال از مهاجرت و اقامت او در کشور سوئیس گذشته باشد؛ می تواند برای اخذ پاسپورت این کشور اقدام کند.

مزایای اخذ اقامت دائم کشور سوئیس

اتباع خارجی که با یکی از روش های ذکر شده موفق می شوند اقامت دائم کشور سوئیس را دریافت کنند از مزایا و امتیازهایی بهره مند می شوند. مهم ترین این مزایا عبارت است از:

  • امکان تحصیل رایگان در دانشگاه ها و مدرسه های سوئیس
  • امکان اشتغال در پست های دولتی و خصوصی
  • امکان زندگی در هر شهر و کانتون سوئیس
  • امکان سرمایه گذاری و ثبت شرکت
  • امکان خرید خانه در هر شهر و کانتون سوئیس

سوالات متداول در مورد اقامت سوئیس

1- منظور از سرمایه گذاری به منظور اخذ اقامت کشور سوئیس چیست؟منظور از سرمایه گذاری در کشور سوئیس ثبت شرکت و پرداخت مالیات و اخذ نمایندگی و شهبه یک شرکت است و گرنه با خرید خانه و ملک در کشور سوئیس نمی توان اقامت این کشور را دریافت کرد.

2- معیارهای مهم در افزایش احتمال به کارگیری متقاضی و اخذ ویزای کاری چیست؟مهارت و تخصص در زمینه حرفه ای و شغلی، مدرک تحصیلی مناسب متقاضی و مهارت زبانی کافی از جمله معیارهای مهم در افزایش احتمال به کارگیری متقاضی و دریافت ویزای کاری کشور سوئیس است.

3- اخذ اقامت دانشجویان پس از تحصیل به چه روش هایی انجام می شود.؟به دو روش. در روش اول دانشجویان بین المللی با ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر می توانند مجوز اقامت دائم را اخذ کنند. در روش دوم دانشجویان پس از تمام شدن دوره تحصیلی وارد بازار کار این کشور می شوند و از این طریق موفق به اخذ مجوز اقامت دائم می شوند.

4- اگر متقاضی اخذ اقامت سوئیس با یک فرد تبعه و شهروند سوئیس ازدواج کند، در چه صورتی می تواند موفق به دریافت پاسپورت سوئیس شود؟در صورتی که واجد این شرایط باشد؛ از قوانین و مقررات کشور سوئیس تبعیت کند، نشان دهد که برای امنیت داخلی و خارجی کشور سوئیس تهدیدی محسوب نمی شود و در طی این مدت به خوبی با فرهنگ و آداب و رسوم و سبک زندگی سوئیسی ها هماهنگ و سازگار شده باشد.

5- کشور سوئیس در اعطای حق تابعیت و شهروندی از چه قانونی تبعیت می کند؟ کشور سوئیس از قانون خون تبعیت می کند. در صورتی که کودک از پدر یا مادر دارای تابعیت و شهروندی سوئیس متولد شود، تبعیت سوئیس را دریافت می کند.

6- شرایط اخذ اقامت دائم کشور سوئیس به روش اقامت مستمر در این کشور چگونه است؟در این روش اگر متقاضی خارجی به مدت 12 سال به طور مداوم و مستمر در این کشور اقامت داشته باشد، می تواند برای دریافت اقامت دائم اقدام کند.

7- مهم ترین شرط مجوز اقامت نوع N برای پناهندگان چیست؟متقاضی پناهندگی با این مجوز تا سه ماه اجازه کار ندارد. این نوع مجوز اقامت تا 6 ماه تمدید می شود.

8- مجوز اقامت نوع G برای چه افرادی است؟این نوع مجوز مختص افرادی است که در کشور دیگری زندگی می کنند اما برای کار به سوئیس می آیند. این مجوز هر سال صادر می شود و می توان آن را تمدید کرد.

9- مجوز اقامت نوع B برای چه نوع اقامتی است؟این نوع مجوز برای اقامت کوتاه مدت است. متقاضی با این مجوز می تواند در سوئیس کار کند و اقامت خود را تا 5 سال تمدید کند. با این نوع مجوز متقاضی می تواند در صورتی که از تمکن مالی خوبی برخوردار باشد و توانایی تامین هزینه های زندگی خود در این کشور را داشته باشد تا مدت مشخصی در این کشور زندگی کند.

10- اقامت دائم کشور سوئیس با تابعیت سوئیس چه تفاوتی دارد؟هنگامی که متقاضی موفق به دریافت اقامت دائم سوئیس شود، از همه امتیازها و حق و حقوق شهروندی مانند همه شهروندان سوئیس برخوردار می شود. از جمله حقوق شهروندی می توان به کار، تحصیل رایگان، بیمه و سرمایه گذاری اشاره کرد. اما هنگامی که اتباع خارجی تابعیت و شهروندی سوئیس را دریافت می کند علاوه بر همه این حق و حقوق از داشتن پاسپورت سوئیس و حق رای و شغل های سیاسی نیز برخوردار می شود.

11- مهم ترین مزایای اخذ اقامت دائم کشور سوئیس چیست؟امکان تحصیل رایگان در دانشگاه ها و مدرسه های سوئیس، امکان اشتغال در پست های دولتی و خصوصی، امکان زندگی در هر شهر و کانتون سوئیس، امکان سرمایه گذاری و ثبت شرکت و امکان خرید خانه در هر شهر و کانتون سوئیس.

1/5 - (1 امتیاز)

مقالات مرتبط

ثبت درخواست مشاوره فوری

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
ملیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
ملیت