رشته رادیولوژی در ترکیه در دانشگاههای معتبری مانند دانشگاه حاجتتپه و دانشگاه استانبول تدریس میشود. هزینه تحصیل در این رشته بین 3,000 تا 10,000 دلار آمریکا در سال متغیر است. بورسیههای تحصیلی نیز برای دانشجویان بینالمللی در دسترس است. برای اطلاعات بیشتر درباره شرایط تحصیل و بورسیهها، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
رشته رادیولوژی چیست؟
رادیولوژی عبارت است از مطالعه و استفاده از تجهیزات پزشکی برای تشخیص و درمان بیماری ها. این رشته شاخه ای از پزشکی است که شامل استفاده از فناوری تصویربرداری پزشکی برای تشخیص و درمان بیماری ها و جراحات می شود. تمام متخصصان رادیولوژی دانش عمیقی در مورد آناتومی، فیزیک و مراقبت از بیمار دارند.
شرایط تحصیل رادیولوژی در ترکیه
امروزه، تعداد دانشجویانی که قصد تحصیل در رشته رادیولوژی را دارند رو به افزایش است. به همین دلیل اخذ پذیرش در این رشته بسیار رقابتی است. دانشجویانی که می خواهند در رشته رادیولوژی ترکیه به تحصیل مشغول شوند باید دارای مهارت زبان بوده و در آزمون ورودی شرکت کنند و در آن پذیرفته شوند. در حین تحصیل، دانشجویان با مهارت های تصویر برداری علمی و تکنولوژی پرتوشناسی آشنا خواهند شد.
مدارک لازم جهت تحصیل رادیولوژی در ترکیه
هر دانشگاه شرایط و مدارک خاصی را برای اخذ پذیرش دانشجویان در نظر می گیرد. به طور کلی، مدارکی که دانشجویان باید به دانشگاه ارائه دهند به شرح زیر می باشد:
- تکمیل فرم درخواست آنلاین
- ارائه مدرک دیپلم و ترجمه آن
- ریز نمرات تحصیلی به همراه ترجمه رسمی
- گذرنامه معتبر
- چند قطعه عکس
- انگیزه نامه
- ارائه مدرک زبان معتبر
- قبولی در آزمون ورودی
- تمکن مالی
کارشناسان موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی آماده ارائه هر گونه مشاوره در خصوص تحصیل رادیولوژی در دانشگاه های ترکیه به هم وطنان عزیز می باشند.
ارشد رادیولوژی در ترکیه
طول دوره تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه در این مقطع دو ساله خواهد بود که دانشجویان باید در حدود 120 واحد درسی را با موفقیت پشت سر بگذارند. گرایش های ارائه شده در این مقطع تحصیلی شامل فیزیک پزشکی، رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی، مهندسی پزشکی، نانوتکنولوژی، انفورماتیک پزشکی، اپیدمیولوژی، مدیریت دارو و غیره می شود. دانشجویان می توانند در این مقطع به زبان انگلیسی تحصیل کنند.
هزینه تحصیل رادیولوژی در ترکیه
هزینه های تحصیل بسته به این که دانشجویان در دانشگاه دولتی تحصیل می کنند یا دانشگاه خصوصی، متفاوت خواهد بود. از طرف دیگر هزینه تحصیل به زبان انگلیسی گران تر از هزینه تحصیل به زبان ترکی است. به طور میانگین هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی 3500 لیر و هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی 35،000 لیر می باشد.
هزینه های زندگی
دانشجویان بین المللی که به تحصیل رادیولوژی در کشور ترکیه مشغول هستند علاوه بر هزینه تحصیل با هزینه های دیگری نیز رو به رو خواهند بود. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد می توانند جهت کاهش هزینه های خود به انجام کارهای دانشجویی مشغول شوند. برخی از هزینه های زندگی در این کشور به شرح زیر می باشد:
- سه وعده غذا برای دو نفر در رستوران با قیمت متوسط: 120.00 لیر
- غذا در مک دونالد (یا معادل آن): 25.00 لیر
- شیر (معمولی)، (یک لیتر): 5.92 لیر
- قرص نان سفید تازه (500 گرم): 2.82 لیر
- برنج (سفید)، (یک کیلوگرم): 12.44 لیر
- تخم مرغ: 12.62 لیر
- بلیط یک طرفه (عبور محلی): 3.50 لیر
- رفت و آمد ماهانه (قیمت معمولی): 200.00 لیر
- یک جفت جین Levis 501 (یا معادل آن): 257.16 لیر
- یک لباس تابستانی در یک فروشگاه زنجیره ای (Zara، H&M و …): 73 لیر
- آپارتمان (یک خوابه) در مرکز شهر: 1،547.16 لیر
- آپارتمان (یک خوابه) خارج از مرکز شهر: 1،004.08 لیر
- آپارتمان (سه خوابه) در مرکز شهر: 2،653.26 لیر
- آپارتمان (سه خوابه) خارج از مرکز شهر: 1،716.04 لیر
تخصص رادیولوژی در ترکیه
اخذ تخصص رادیولوژی در ترکیه می تواند فرصت های بی نظیری را در اختیار فارغ التحصیلان قرار دهد. دانشجویان این مقطع تحصیلی امکان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه و کمک هزینه های تحصیلی را خواهند داشت. مدت زمان تحصیل تخصص رادیولوژی در این کشور چهار ساله است و متقاضیان باید مدارکی مانند آخرین مدرک تحصیلی، ریز نمرات تحصیلی، مدرک مهارت زبان انگلیسی، توصیه نامه، انگیزه نامه، مقالات چاپ شده و غیره را به دانشگاه ارائه دهند.
هر گونه سوال در رابطه با ادامه تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه را با کارشناسان موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی در میان بگذارید.
دانشگاه های ترکیه برای تحصیل رادیولوژی
تعدادی از بهترین دانشگاه های دنیا برای تحصیل در رشته رادیولوژی در کشور ترکیه قرار دارند. از طرفی دیگر نزدیکی این کشور به ایران و شباهت های فرهنگی این دو کشور با یک دیگر باعث شده که دانشجویان خواستار تحصیل رادیولوژی در کشور ترکیه باشند. برخی از بهترین دانشگاه ها برای تحصیل رادیولوژی به شرح زیر می باشند:
- دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)
- دانشگاه کوچ (Koc University)
- دانشگاه یدی تپه (Yeditepe University)
- دانشگاه استانبول (Istanbul University)
- دانشگاه آنکارا (Ankara University)
- دانشگاه اژه (Ege University)
- دانشگاه مرمره (Marmara University)
- دانشگاه آجی بادام (Acibadem University)
- دانشگاه باشکنت (Baskent University)
بورسیه تحصیل رادیولوژی
برای دانشجویانی که می خواهند با کمک بورسیه تحصیلی در ترکیه تحصیل کنند، گزینه های مختلفی از جمله بورسیه تحصیلی ارائه شده توسط جمهوری ترکیه، بورسیه تحصیلی ارائه شده توسط موسسات و سازمان های مختلف ملی و بین المللی و بورسیه های دانشگاهی وجود دارد. فرصت ها و مبالغ ارائه شده توسط موسسات متفاوت است. برخی از این موسسات هزینه حمل و نقل دانشجویان به ترکیه را نیز تأمین می کنند. میزان بورسیه های ماهانه نیز با توجه به سطح تحصیلات دانشجویان بین المللی متفاوت است.
مزایای تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه
دانشجویانی که به تحصیل در رشته رادیولوژی در کشور ترکیه مشغول هستند از مزایای فراوانی برخوردار می شوند. از جمله مهم ترین این مزیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان استفاده از بورسیه های تحصیلی و کمک هزینه های دانشجویی. برخی از دانشگاه های ترکیه با اعطای بورسیه های کامل امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان فراهم می کنند.
- برخورداری دانشجویان از دانش و سطح علمی بالا
- نزدیکی جغرافیایی و قرابت فرهنگی کشور ایران و ترکیه
- امکان اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی و کار تا 30 ساعت در هفته (مقطع کارشناسی ارشد به بالا)
- پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه. هزینه های تحصیل در ترکیه و زندگی به نسبت بسیاری از کشورهای اروپایی بسیار ارزان و مقرون به صرفه است. این هزینه ها در شهرهای کوچک تر کمتر نیز می باشد.
- امکان استفاده از امکانات آموزشی و پژوهشی دانشگاه. دانشگاه های ترکیه از امکانات آموزشی و تحصیلی و تحقیقی فراوانی برخوردار می باشند.
- بالا بودن استانداردها و کیفیت آموزشی دانشگاه ها
- تحصیل به زبان انگلیسی
ویزای تحصیلی کشور ترکیه
متقاضیان تحصیل در رشته رادیولوژی در کشور ترکیه نیاز به اخذ ویزای تحصیلی دارند و باید مدارک مورد نیاز زیر را به منظور اخذ ویزا سفارت ترکیه ارائه دهند:
- گذرنامه معتبر با اعتبار بیش از سه ماه
- فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی ترکیه
- نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر
- گواهی اثبات تمکن مالی کافی
- رسید پرداخت هزینه اخذ ویزا
- گواهی عدم سوء پیشینه متقاضی
- گواهی سلامت و معاینه پزشکی متقاضی
- بیمه درمانی متقاضی
- دو قطعه عکس پاسپورتی
فرصت های شغلی رادیولوژی
بازار کار این رشته در کشور ترکیه بسیار خوب است. رادیولوژیست ها می توانند در زمینه تصویربرداری تشخیصی، از جمله سونوگرافی، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و توموگرافی کامپیوتری (CT) ، رادیولوژی قلب و عروق، ماموگرافی، رادیولوژی دستگاه گوارش، رادیولوژی اسکلتی عضلانی یا انکولوژی و غیره فعالیت داشته باشند.
درآمد رادیولوژی
شخصی که به عنوان رادیولوژیست در ترکیه کار می کند معمولاً ماهانه در حدود 24،100 لیر درآمد کسب می کند. حقوق رادیولوژیست ها از 13،000 لیر (پایین ترین) تا 36،400 لیر (بالاترین) می باشد. این متوسط حقوق ماهیانه شامل مسکن، حمل و نقل و سایر مزایا است. حقوق رادیولوژیست ها بر اساس تجربه، مهارت، جنسیت یا موقعیت مکانی به شدت متفاوت خواهد بود.
سخن آخر
موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی با سال ها تجربه در زمینه اخذ پذیرش تحصیلی، ویزا و اقامت آماده ارائه مشاوره تخصصی در رابطه با تحصیل رادیولوژی در ترکیه و تحصیل تخصص رادیولوژی در ترکیه می باشد. هم وطنان عزیز می توانند جهت راهنمایی و مشاوره حضوری به شعب این موسسه در شهرهای شیراز، تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و رشت مراجعه کنند.
سوالات متداول در رابطه با تحصیل رادیولوژی در ترکیه
آیا تحصیل رادیولوژی در ترکیه می تواند انتخاب مناسبی برای دانشجویان ایرانی باشد؟
بله، دانشگاه های ترکیه آموزش های با کیفیتی را ارائه داده و فارغ التحصیلان را جهت ورود به بازارهای کار جهانی آماده می کنند و مدرک آن ها نیاز به معادل سازی ندارد.
شرایط تحصیل رادیولوژی در ترکیه چیست؟
اولین شرط برای تحصیل در این رشته (برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد) دانستن زبان است.
مدت زمان تحصیل در رادیولوژی در ترکیه چقدر است؟
طول مدت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دو سال و در مقطع تخصص دو ساله می باشد.
مدارک لازم برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه چیست؟
مدارک لازم برای تحصیل رادیولوژی شامل آخرین مدرک تحصیلی، ریز نمرات تحصیلی، مدرک زبان و سایر موارد دیگر می شود.
زبان تحصیل رادیولوژی در ترکیه چیست؟
دانشجویان دانشگاه های این کشور فرصت تحصیل به زبان ترکی و انگلیسی را خواهند داشت.
دانشگاه های ترکیه برای تحصیل در رادیولوژی کدامند؟
دانشگاه های ترکیه برای تحصیل شامل دانشگاه استانبول، دانشگاه مرمره، دانشگاه آنکارا، دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه اژه و غیره می شود.
هزینه تحصیل رادیولوژی در ترکیه چقدر است؟
هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه بسیار مقرون به صرفه است، به خصوص در مقایسه با موسسات مشابه در اروپا یا ایالات متحده.
آیا برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه امکان دریافت بورسیه وجود دارد؟
بله، دانشجویان بین المللی می توانند در ترکیه، طیف گسترده ای از بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی را درخواست کنند.
مزایای دوره های رادیولوژی در ترکیه چیست؟
از جمله مزایای تحصیل در ترکیه می توان به امکان دریافت بورسیه تحصیلی، رفت و آمد آسان به ایران، مدرک معتبر و غیره اشاره کرد.
آیا برای تحصیل در رادیولوژی در ترکیه به ویزای دانشجویی نیاز است؟
بله، متقاضیان تحصیل در کشور ترکیه نیاز به اخذ ویزای تحصیلی دارند.
آیا امکان کار دانشجویی برای دانشجویان رادیولوژی در ترکیه وجود دارد؟
بله، کشور ترکیه تصمیمی اتخاذ کرده است تا دانشجویان بین المللی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رادیولوژی فرصت انجام کارهای پاره وقت در حین تحصیل را داشته باشند.
آیا فارغ التحصیلان رادیولوژی در ترکیه از موقعیت کاری خوبی برخوردارند؟
بله، فارغ التحصیلان این رشته در ترکیه با بازار کار بسیار خوبی روبرو هستند.
آیا رادیولوژی در ترکیه دارای آزمون ورودی است؟
بله، دانشجویانی که می خواهند در رشته رادیولوژی به تحصیل مشغول شوند باید دارای مهارت زبان بوده و در آزمون ورودی شرکت کنند و در آن پذیرفته شوند.
گرایش های رادیولوژی در ترکیه چیست؟
گرایش های ارائه شده در این رشته تحصیلی شامل فیزیک پزشکی، رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی، مهندسی پزشکی، نانوتکنولوژی، انفورماتیک پزشکی، اپیدمیولوژی، مدیریت دارو و غیره می شود.