دانشجویان ایرانی که در دانشگاههای معتبر خارجی تحصیل میکنند، میتوانند از معافیت تحصیلی بهرهمند شوند. برای دریافت این معافیت، باید در یک دانشگاه مورد تأیید وزارت علوم یا وزارت بهداشت تحصیل کنند. مدارک لازم شامل گواهی اشتغال به تحصیل و مدارک مالی است. برای آشنایی با شرایط و روند دریافت معافیت تحصیلی، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
شرایط معافیت تحصیلی خارج از کشور
فرزندان ایرانیان مقیم خارج از کشور، فقط چنانچه هنگام ورود به سن مشمولیت در مدارس ایرانی آن کشور یا مدارس خارجی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش به تحصیل اداامه دهند، حداکثر ظرف مدت 6 ماه پس از ورود به سن مشمولیت می بایست با مراجعه به نمایندگی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوط نسبت به اخذ معافیت تحصیلی خارج از کشور اقدام نموده و تا 20 سالگی مجاز به تحصیل در مقطع متوسطه می باشند. فرایند بازگشت به تحصیل مشمولان انصرافی از دانشگاه ها به شروط زیر می باشد:
- عدم انصراف از تحصیل برای دومین مرتبه
- عدم اخراج یا ترک تحصیل منجر به اخراج
- عدم قرار گرفتن در سنوات ارفاقی
- عدم گذشت بیش از یکسال از تاریخ انصراف
پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور
احیای معافیت تحصیلی و مجوز بازگشت به تحصیل، در صورتی که مشمول پس از انصراف تقاضای معافیت پزشکی داده و سرباز شناخته شده باشد، پس از اعاده به تحصیل تا پایان تحصیل مجاز به تحصیل مجدد پس از انصراف از تحصیل نخواهد بود. بازگشت به همان دانشگاه و همان رشته جهت ادامه تحصیل قبلی با توجه به شرایط خروج مشمولین نظام وظیفه و همچنین ارائه موافقت کمسیون موارد خاص دانشگاه ها مبنی بر بازگشت به تحصیل مشمول به وظیفه عمومی محل تحصیل می باشد. ارائه پذیرش مجدد از دانشگاه به شروط زیر می باشد:
- عدم پذیرش در مقطعی که قبلا از آن فارغ التحصیل شده است.
- در صورتیکه مشمول پس از انصراف تقاضای معافیت پزشکی داده و سرباز شناخته شده باشد، پس از اعاده به تحصیل تا پایان تحصیل مجاز به تحصیل مجدد نخواهد بود.
اخذ معافیت تحصیلی خارج از کشور
مشمولان ایرانی مقیم خارج از کشور که با دارا بودن معافیت دانش آموزی از مقطع متوسطه فارغ التحصیل گردیده اند، در صورت پذیرفته شدن در یکی از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم یا بهداشت مشروط بر آنکه بیش از یکسال از تاریخ فراغت از تحصیل آنان نگذشته باشد با مراجعه به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوط نسبت به اخذ معافیت تحصیلی اقدام می نمایند. سقف سنوات مجاز تحصیل در دانشگاه ها به قرار زیر می باشد:
- كارداني 2/5
- كارشناسي ناپيوسته 3
- كارشناسي ارشد ناپيوسته 3
- کارشناسی پیوسته 5
- کارشناسی ارشد پیوسته 6
- دکتری پزشکی پیوسته 8
- دكتري تخصصی ناپيوسته 6
اگر از شرایط نظام وظیفه برای خروج از کشور اطلاعاتی را در دست ندارید، بهتر است که با مشاورین ما در موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی (توسعه گران مهر) در تماس باشید و از مشاوره رایگان بهره ببرید.
2 پاسخ
با سلام
آیا کسی که مدرک کارشناسی ارشد داره میتونه برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در یک رشته ی دیگه در کشور ترکیه اقدام کنه؟ نظام وظیفه اجازه میده برای ادامه تحصیل؟
سلام وقتتون بخیر
بله، در کشور ترکیه امکان تحصیل کارشناسی ارشد در رشته دیگری برای شما میسر است. در صورت داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت تحصیلی می توانید به تحصیل در کشور دیگری مشغول شوید.