جستجوی شغل در کانادا از طریق سایتهای کاریابی معتبر مانند Indeed، Monster و Workopolis امکانپذیر است. برای موفقیت در این بازار، نوشتن یک رزومه و کاورلتر حرفهای ضروری است. رزومه باید شامل تجربه کاری، مهارتها و تحصیلات باشد، و کاورلتر باید به صورت مختصر و متناسب با موقعیت شغلی نوشته شود. برای راهنمایی بیشتر، ادامه مطلب را بخوانید.
حال در جواب این سوال که چگونه می توان از طرف کارفرمای کانادایی پیشنهاد شغلی دریافت کرد؟ باید گفت که راه های متعددی برای کاریابی در کانادا برای ایرانیان وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
- شرکت هایی را که در حوزه شغلی شما فعالیت می کنند را پیدا کنید و از طریق وب سایت یا تماس با شرکت درخواست استخدام دهید. شرکت ها و موسسات کانادایی لیست مشاغل مورد نیاز خود را در صفحات رسمی خود منتشر می کنند. شما می توانید با ارسال مدارک درخواستی شرکت در لیست افراد متقاضی مشاغل بلاتصدی قرار بگیرید.
- در صورتی که با اشخاصی آشنا هستید که در کانادا زندگی و کار می کنند می توانید از طریق آنها مستقیما برای کاریابی ایرانی در کانادا اقدام کنید. آنها می توانند شما را به کارفرمایان معرفی کرده و در صورت داشتن شرایط مورد نیاز پیشنهاد شغلی ارسال کنند.
- وب سایت های کاریابی در کانادا و بخش های کار مجلات کانادا را بررسی کنید تا از لیست مشاغلی که به دنبال استخدام نیروی کار هستند مطلع شوید. وب سایت Job Bank کانادا یک سایت کاریابی دولتی است که روزانه تا 2000 شغل جدید را پست می کند. این سایت دارای آگهی های شغلی برای بخش خدمات عمومی در سطح فدرال است.
- از موسسات کاریابی در کانادا بخواهید که برای شما کار پیدا کنند. موسسات کاریابی در کانادا وجود دارند که برای افراد در زمینه های مختلف شغل پیدا می کنند. اغلب این موسسات خصوصی بوده و با دریافت هزینه ای از کارفرما و درصدی از حقوق کارکنان درآمد کسب می کنند. باید به این نکته اشاره کرد که آژانس های کاریابی هر کدام خدمات مختلفی را ارائه می دهند. برخی در حوزه مشاغل کوتاه مدت و موقت فعالیت می کنند، در حالیکه برخی از آنها برای مشاغل طولانی مدت و دائم نیروی کار پیدا می کنند. متقاضیان می بایست در این سایت ها ثبت نام و مشخصات شخصی و رزومه کاری خود را ارائه کنند.
زمانی که شغلی را پیدا کردید که مناسب شماست معمولا باید مدارک زیر را ارسال کنید:
- کاورلتر: در کاورلتر شما باید در خصوص اینکه چرا برای شغل پیشنهادی مناسب هستید، به طور مختصر توضیح دهید.
- رزومه: در رزومه که به عنوان CV و curriculum vitae نیز شناخته می شود باید در مورد تجربه های کاری و توانایی های خود توضیح دهید.
بر اساس کاورلتر و رزومه ای که ارسال می کنید کارفرما در خصوص اینکه آیا شما برای مصاحبه شغلی دعوت کند یا خیر تصمیم گیری می کند.
سایت کاریابی کانادا
یکی از متداول ترین روش ها برای کاریابی در کانادا جستجو در سایتهای کاریابی است. برخی از این سایت ها روزانه تعداد قابل توجهی از موقعیت های شغلی در بخش های مختلف را منتشر می کنند. در ادامه به معرفی سایت کاریابی کانادا می پردازیم:
- Robert Half
هم در اپلیکیشن تلفن همراه و هم در وب سایت Robert Half فهرستی از هزاران موقعیت شغلی در کانادا وجود دارد. برخی از این موقعیت های شغلی به طور انحصاری تنها در این سایت منتشر می شود و در هیچ جای دیگری نمی توانید آنها را پیدا کنید. شما می توانید رزومه خود را برای سایت ارسال کنید و برای قرارداد های دائمی درخواست دهید.
علاوه بر این سایت Robert Half نوتیفیکیشن مشاغل جدید را هر روز برای شما ارسال می کند و می توانید از لیست به روز مشاغل مطلع باشید. سایت Robert Half دارای یک وبلاگ جداگانه در خصوص راه اندازی و توسعه مشاغل در کانادا است که در خصوص مراحل راه اندازی کسب و کار، میزان حقوق ها و مالیات ها در زمینه های مختلف توضیح داده است.
- Indeed
یکی از بهترین سایتهای کاریابی در کانادا که لیست کاملی از مشاغل موجود در این کشور را به صورت روزانه منتشر می کند سایت Indeed است. در این سایت علاوه بر اینکه مشاغل توسط کارفرماها ارسال می شود، این سایت مجموعه ای از مشاغل را از وبسایت های شرکتها و انجمن های تخصصی جمع آوری کرده و پابلیش می کند. شما می توانید مشاغل را به صورت منطقه ای یا در سطح فدرال جستجو کنید.
بیش از 150 میلیون رزومه برای سایت Indeed ارسال شده است و این مجموعه ادعا می کند که در هر 10 ثانیه یک شغل جدید را در سایت خود اضافه می کند. ابزار رزومه سازی رایگان و وبلاگ های شغلی برای جاب سیکرها در این سایت وجود دارد.
- CareerBuilder
سایت CareerBuilder یکی از قدیمی ترین و بزرگترین سایت کاریابی در کانادا است که دارای عملکرد قوی در این زمینه است. این سایت دارای ابزارهای جستجوی متعددی از جمله فیلتر منطقه، عنوان شغلی و میزان پرداختی است. علاوه بر این سایت CareerBuilder از Google AI ( هوش مصنوعی گوگل) برای تطبیق جاب سیکرها با موقعیت های شغلی استفاده می کند. کارفرمایان نیز دارای اشتراک های ماهانه هستند که می توانند نیروهای کار را با ابزارهای مدیریت متقاضیان جستجو کنند.
سایت LinkedIn به عنوان یکی از برترین سایتهای کاریابی به شما این امکان را می دهد که نه تنها از طریق لیستهای مستقیم کارفرما، بلکه از طریق ارتباط با شبکه ای گسترده، مشاغل موجود در کانادا را جستجو کنید. کاربران با ایجاد پروفایل شخصی در این سایت که به عنوان رزومه کار می کند می توانند به راحتی مشاغل مرتبط را پیدا کنند. علاوه بر این، گروه های صنعتی به شما این امکان را می دهند که در بحث های تخصص شرکت کرده و کمپانی های مورد علاقه خود را دنبال کنید. این سایت دارای خدمات جستجوی پیشرفته دیگری نیز هست که کاربران برای استفاده از آنها می بایست هزینه پرداخت کنند.
- Eluta
سایت Eluta یک موتور جستجو است که موقعیت های شغلی کانادا را از حدود 10000 وب سایت کارفرما جمع آوری و نشان می دهد. این سایت همچنین دارای لینکهایی است که جاب سیکرها را به سایتهای اصلی شرکتها وصل می کند. شما می توانید با ثبت نام در این سایت نوتیفیکیشن های ایمیل برای مشاغل جدید که مربوط به حوزه کاری شماست را دریافت کنید.
- Jobboom
سایت Jobboom بزرگترین سایت کاریابی در استان کبک کانادا است که خدمات آن به زبان های انگلیسی و فرانسوی ارائه می شود. متقاضیان از طریق این سایت می توانند رزومه خود را آپلود کرده و برای مشاغل مرتبط درخواست دهند. سایت Jobboom همچنین دارای بخش راهنمای شغلی و مقالاتی در خصوص فرایندهای بازار کار کانادا و مشاغل پرتقاضا است.
- Glassdoor
سایت Glassdoor نه تنها به کاربران این امکان را می دهد که مشاغل را جستجو کنند، بلکه افراد می توانند در مورد شرکتهایی که در آنها کار کرده اند و مزایا و میزان حقوق آنها اظهار نظر کنند و دیگران را در مورد موضوعاتی که در مورد آنها توضیحاتی وجود ندارد، آشنا کنند. علاوه بر این، افرادی که در مصاحبه های کاری شرکت کرده اند، می توانند جزئیاتی در مورد فرایند استخدام منتشر کنند. کارفرمایان نیز در این سایت می توانند از طریق ابزارهای مدیریتی، متقاضیان کار را جستجو و آنها را شناسایی کنند.
- Monster
سایت Monster نه تنها از اولین وب سایت های تجاری در کانادا به شمار می رود بلکه به عنوان اولین سایت کاریابی در این کشور نیز شناخته می شود. این سایت دارای خدماتی همچون تابلوی مشاغل، آپلود رزومه، ابزارهای بررسی رزومه و پروفایل شرکتها است. یکی از نکات مثبت در خصوص سایت Monster این است که به شما بر اساس شرایط و مهارتهای لازم برای شغل درخواستی امتیاز می دهد.
- Simply Hired
سایت Simply Hired یکی دیگر از سایت کاریابی در کانادا است که مشاغل را از وب سایتهای شرکتها و دیگر منابع جمع آوری و منتشر می کند. طبق گزارشات این سایت فرصتهای شغلی از حدود 700000 کارفرما را فهرست می کند. این سایت علاوه بر این خدمات ویژه ای را به کارفرمایان ارائه می دهد و آگهی های شغلی را برای بیش از 100 صنف کاری ارسال می کند.
- Google for Jobs
Google for Jobs لیست مشاغل از از وب سایت های مختلف را گرداوری کرده و منتشر می کند. به همان صورت که از گوگل استفاده می کنید، می توانید در صفحه اصلی جستجو حوزه شغلی خود را تایپ ( مثلا مشاغل حسابداری) کنید تا لیستی از مشاغل موجود برای شما نمایش داده شود. از این طریق شما همچنین می توانید رنکینگ شرکتها و میزان دستمزد و حقوق را نیز مشاهده کنید. زمانی که یک موقعیت شغلی مناسب پیدا کردید با کلیک بر روی آن می توانید به لینک اصلی وارد شوید. یکی از مزایای استفاده از Google for Jobs این است که نتایخ اضافی را حذف کرده و تنها لیست مشاغلی را که در دسترس هستند، نشان می دهد.
- ZipRecruiter
سایت ZipRecruiter به عنوان ابزاری برای کسب و کارهای کوچک و مشاغل با درآمدهای مقرون به صرفه شناخته می شود. این سایت از یک هوش مصنوعی برای ارتباط بین جاب سیکر و کارفرما از طریق ایمیل، اپلیکیشن و وب استفاده می کند. شما می توانید از طریق برنامه تلفن همراه ZipRecruiter به سرعت مشاغل را مشاهده و برای آنها درخواست دهید.
علاوه بر سایت های کاریابی، اکثر شرکت ها و موسسات در کانادا دارای وب سایت رسمی هستند که لیست مشاغل مورد نیاز خود را در آن منتشر می کنند. شما می توانید لیست شرکتهایی که علاقه مند به کار در آن هستید را جستجو کرده و لیست فرصتهای شغلی را پیدا کنید.
لیست کامل سایت های کاریابی در کانادا
بازار کار کانادا پس از پشت سر گذاشتن بحران های پانادمی کرونا، به رونق سابق خود بازگشته است. در ماه ژوئن حدود 230700 موقعیت شغلی جدید در این کشور ایجاد شد که 1.5 برابر 175000 شغل پیش بینی شده بود. اگر به دنبال شغل در کانادا هستید و می خواهید برای یک موقعیت شغلی درخواست دهید، بررسی وب سایت های کاریابی در کانادا یک راه عالی برای شروع است. مراجعه به وب سایت کاریابی در کانادا بسیار بهتر از آژانس های استخدام و جستجو در شبکه های اجتماعی است. در ادامه لیست سایت های کاریابی کانادا را مشاهده می کنید:
- GrabJobs
- Robert Half
- Eluta
- Snaphunt
- Glassdoor
- Monster Canada
- SimplyHired
- Google for Jobs
- ZipRecruiter
- Canada Job Bank
- Jobillico Canada
- Talent Egg
- WOWJobs
- Learn4Good
- Workopolis
- TorontoJobs
- Jooble
- CareerJet
- Jobboom
سایت های معتبر کاریابی کانادا
با توجه به بازار کار نامحدود در کانادا حالا زمان خوبی برای جستجوی شغل جدید در این کشور است. با وجود روند کمبود نیروی کار، موسسات و شرکتهای زیادی به دنبال جذب نیروهای کار هستند. کارفرمایان با افزایش دستمزدها و مزایای بیشتر گزینه های چالبی را برای استخدام ارائه می دهند. تمام افرادی که به دنبال کار در کانادا هستند، مطمئنا سایت های کاریابی در کانادا را چک کرده اند. اما بهترین سایت های کاریابی کانادا کدامند؟ در ادامه لیست سایت های معتبر کاریابی در کانادا ارائه شده است:
- Adecco Canada
Adecco Canada یکی از معتبرترین سایت های کاریابی در کانادا است که شبکه ای بزرگ از مشاغل موجود در این کشور را ارائه می دهد. افراد می توانند با نصب نرم افزار Adecco به راحتی لیست مشاغل موجود را بررسی کنند.
- Indeed Canada
سایت کاریابی Indeed واقعا یک موتور جستجوی عالی برای پیدا کردن شغل در کانادا است. متقاضیان با استفاده از فیلترهای مختلف می توانند جستجوی خود را متمرکز کنند. آنها همچنین از طریق اعلان های ایمیل این امکان را دارند که نظرات و دیدگاه های بقیه را در مورد موقعیت های شغلی مطالعه کنند.
LinkedIn به عنوان یکی از قدرتمندترین سایتهای کاریابی در سراسر جهان شناخته می شود. حجم بالای موقعیت های شغلی باعث شده که لینکدین به یک مکان محبوب برای جستجوی آنلاین مشاغل تبدیل شود. داوطلبان با ایجاد نوتیفیکیشن ها می توانند اطلاعات فوری در مورد مشاغل بلاتصدی را دریافت کند. همچنین از طریق گزینه Premium می توانند بررسی کنند که چه کسانی پروفایل آنها را مشاهده می کند.
- Workopolis
Workopolis یکی دیگر از سایت های کاریابی کانادا است که دارای 30000 تا 50000 موقعیت شغلی به دو زبان انگلیسی و فرانسوی است. این سایت دارای فیلترهای متفاوتی برای جستجو است که کار کردن با این سایت را برای کاربران بسیار ساده کرده است. علاوه بر این، افراد می توانند با نصب اپلیکیشن سایت Workopolis حتی در هنگام راه رفتن نیز مشاغل موجود در کانادا را پیدا کنند. این سایت به دلیل داشتن محیط کاربرپسند و فرصت های عالی برای پیشرفتهای شغلی، به شدت به افرادی که تازه کار هستند توصیه می شود.
- com
Talent.com که دفتر مرکزی آن در مونترال کانادا واقع شده است، یک سایت قدرتمند کاریابی کانادا است که در سراسر جهان به رسمیت شناخته می شود. این سایت مشاغل را از طریق پورتال های کارفرما ارائه می کند، بدین معنی که جاب سیکرها مستقیما از Talent.com به صفحه وب شرکتها وصل می شوند. کارفرمایان می توانند به صورت کاملا رایگان مشاغل خود را در این سایت آگهی کنند. آنها همچنین می توانند با پرداخت هزینه های کمی تبلیغات شغلی خریداری کنند.
- Glassdoor
سایتGlassdoor نه تنها به کاربران این امکان را می دهد که هزاران موقعیت شغلی را بررسی کنند، بلکه آنها می توانند با بررسی نظرات نیروهای کار شرکتهای مختلف، اطلاعات جامعی در خصوص محیط کار در بخش های مختلف کانادا کسب کنند. جاب سیکرها می توانند اطلاعات مفیدی در خصوص میزان دستمزد و حقوق ها و فرایند استخدام دریافت کنند. یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد سایت Glassdoor این است که میزان حقوق مشاغل ذکر شده و شما به راحتی می توانید بر اساس آنچه که انتظار دارید، برای موقعیت های مختلف شغلی درخواست دهید.
- Eluta
سایت Eluta به عنوان یک سایت کاریابی کانادا با بیش از 100 کارفرمای برتر کانادا همکاری می کند. با توجه به اینکه سایت Eluta مستقیما با کارفرمایان کانادایی کار می کند، شما می توانید در این موتور جستجو مشاغلی را ببینید که در هیچ یک از سایتهای کاریابی وجود ندارند. در این سایت کاربران می توانند از فیلترهای خاصی همچون بهترین کارفرمایان کانادا یا معتبرترین کارفرمایان کانادا برای جستجوی مشاغل استفاده کنند. یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد سایت Eluta این است که نیاز نیست شما در این سایت حساب کاربری ایجاد کرده و اطلاعات و رزومه شخصی خود را آپلود کنید.
- Jobillico
سایت Jobillico دارای هزاران کارفرما با اطلاعات دقیق شرکتها از جمله جاب آفرها، آخرین اخبارها، رویدادها، عکس و ویدئو ها است. این سایت به طور کاملا اتوماتیک اطلاعات شخصی شما را برای کارفرمایانی که به مهارتهای شما نیاز دارند، ارسال می کند. تنها کافی است رزومه خود را در سایت آپلود کنید، و کارهای سخت را به Jobillico بسپارید.
- Government of Canada Job Bank
سایت Job Bank یک موتور جستجوی دولتی است که به دو زبان انگلیسی و فرانسوی موقعیت های شغلی مختلف را ارائه می دهد. این سایت برای پیدا کردن مشاغل دولتی در سطح استانی و فدرال و همچنین دوره های آموزشی دولتی بسیار توصیه می شود. این سایت دارای فیلتری به نام Employment Groups است که به افراد دارای شرایط جسمی خاص و دانشجویان کمک می کند که شغل های خوبی را پیدا کنند. در این سایت شما می توانید رزومه خود را مستقیما برای کارفرما ارسال کنید.
- CareerBuilder Canada
یکی دیگر از برترین سایتهای کاریابی در کانادا CareerBuilder Canada است که با استفاده از هوش مصنوعی گوگل به جاب سیکرها کمک می کند که بهترین موقعیت های شغلی را پیدا کنند. این سایت دارای ابزارهای بسیار خوبی است که از طریق آنها می توانید دامنه جستجوی شغلی خود را افزایش دهید و رزومه خود را اصلاح کنید. علاوه بر این شما می توانید از طریق فیلترهای مثل نوع شغل، منطقه، میزان پرداخت، مشاغل بلاتصدی را جستجو کنید. بر این اساس شما هر بار که از سایت یازدید می کنید، مشاغل موجود بر اساس آخرین جستجوهای شما نمایش داده می شوند.
افرادی که به دنبال کاریابی در کانادا هستند، می توانند از طریق سایت های مختلف کاریابی رزومه خود را برای کارفرمایان مختلف ارسال کرده و شانس خود را برای دریافت ویزای کار این کشور امتحان کنند. افرادی که موفق به دریافت جاب آفر کانادا می شوند، از امتیاز بالایی برای مهاجرت به این کشور برخوردار هستند.
کاریابی در کانادا و نرخ بیکاری
کانادا همواره به عنوان یک کشور فوق العاده برای کار شناخته می شود. نیاز به نیروی کار ماهر در یکی از قوی ترین اقتصادهای جهان همواره به چشم می خورد. اگر چه سرعت مهاجرت به کانادا در زمان پانادمی کرونا کاهش یافته بود، اما در حال حاضر افرادی که برای مشاغل مورد نیاز کانادا درخواست می دهند با توجه به نیاز این کشور به نیروهای کار ماهر به سرعت می توانند به کانادا مهاجرت کنند. این یک خبر خوب برای تمام افرادی است که به دنبال ساختن زندگی خود در کانادا هستند.
بر اساس آمار دولت کانادا، نرخ بیکاری در این کشور در آگوست 2022 از 4.9 درصد در دو ماه گذشته به 5.4 درصد رسیده است. این اولین افزایش نرخ بیکاری در کانادا در طول هفت ماه گذشته بوده است. طبق آخرین اطلاعات نظرسنجی نیروی کار کانادا ( LFS) در ماه گذشته حدود 40.000 نفر شغل خود را از دست داده اند. البته در مشاغل پاره وقت حدود 37500 موقعیت جدید ایجاد شده است درحالیکه 77000 موقعیت شغلی تمام وقت از بین رفته است.
تعداد افراد بیکار در کانادا با افزایش 105900 نفر به حدود 1113000 نفر رسیده است. استان بریتیش کلمبیا با کاهش 28000 شغل، بیشترین نرخ بیکاری را تجربه کرده است. استان های مانیتوبا و نوا اسکوشیا نیز با کاهش میزان مشاغل رو به رو بوده اند. استان هایی همچون کبک و انتاریو با نرخ مثبت اشتغال از شرایط خوبی برخوردار هستند. به طور کلی باید گفت که نرخ بیکاری در کانادا همواره به دلایل مختلفی بالاتر از اروپا و ایالت متحده آمریکا بوده است. مشاغل فصلی در این کشور بسیار بیشتر از برخی از کشورهای جهان است و اکثر جمعیت کانادا را جوامع کوچک تشکیل می دهند.
نوشتن رزومه و کاورلتر برای کاریابی در کانادا
مطمئنا مهمترین و اصلی ترین بخش کاریابی در کانادا نوشتن صحیح رزومه و کاورلتر است. کارفرما با بررسی رزومه و کاورلتر تصمیم میگیرد که آیا شما گزینه مناسبی برای شغل پیشنهادی هستید یا خیر. افرادی که بتوانند در قالب صحیح در خصوص مهارتها، تجربه کار و انگیزه های شغلی خود توضیح دهند از شانس بیشتری نسبت به دیگران برای پیدا کردن شغل در کانادا برخوردار هستند. در ادامه به شما یاد می دهیم که بهترین فرمت نوشتن رزومه برای کاریابی در کانادا چیست و چگونه خود را با نوشتن یک رزومه عالی از دیگر رقبا متمایز کنید.
به عنوان فردی که به دنبال پیدا کردن کار در کانادا است باید بدانید که از سه فرمت متفاوت برای نوشتن رزومه در این کشور استفاده می شود. این فرمت ها دارای اطلاعات مشابه ای هستند که در قالب های متفاوت ارائه می شوند:
- رزومه کرونولوژیکال (Reverse chronological resume) این رزومه که تحت عنوان ترتیب زمانی معکوس نیز شناخته می شود یکی از متداول ترین روش های نوشتن رزومه در کانادا است که تجربیات کاری شما را از آخرین موقعیت شرح می دهد. این نوع رزومه برای افراد متخصصی که دارای تجربه کار هستند و شکاف شغلی زیادی ندارند و قصد دارند در همان زمینه کار پیدا کنند، مناسب است.
- رزومه عملکردی (Functional resume)
این رزومه به جای تمرکز به تجربیات افراد، بر مهارت ها و تخصص های متقاضیان تمرکز دارد. در رزومه عملکرد ابتدا مهارت ها و تحصیلات ذکر می شود و سپس به تجربیات کاری اشاره می شود. این نوع رزومه برای افرادی مناسب است که می خواهند در زمینه جدید مشغول به کار شوند. همچنین دانشجویانی که تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند این نوع رزومه برای آنها مناسب است.
- رزومه ترکیبی (Combination or hybrid resume)
این رزومه ترکیبی از رزومه های عملکردی و کرونولوژیکال است که مهارت ها را در کنار تجربه های کاری به صورت معکوس بیان می کند. بخش مهارت ها باید خلاصه ای از مدارک و مهارت های اصلی باشد. این رزومه توسط تمام افراد از جمله نیروهای کار با تجربه، فارغ التحصیلان دانشگاهی، افرادی که دارای شکاف کاری قابل توجهی هستند و افراد دارای تجربه کاری پایین می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
زمانی که نوع رزومه خود را بر اساس شرایط کاری و مهارت های خود انتخاب کردید، باید بتوانید یک رزومه بدون عیب و نقص بنویسید. در ادامه چندین نکته در خصوص نوشتن رزومه و کاورلتر برای کاریابی در کانادا ارائه شده است:
1- رزومه خود را با هر فرصت شغلی درخواستی تطبیق داده و مرتبط نگه دارید
برخی از افراد ممکن است یک رزومه مشخص را برای چندین کارفرما با موقعیت های شغلی متفاوت ارسال کنند. این کار ممکن است شما را به نتیجه دلخواه نرساند. سعی کنید برای هر موقعیت شغلی یک رزومه سفارشی بنویسید که با شرایط شغل درخواستی منطبق باشد. تجربه کاری، مهارت های شغلی و هرگونه اطلاعات اضافی خود را با موقعیت های شغلی جدید تنظیم کنید.
کلمات کلیدی موقعیت های شغلی ارائه شده را پیدا کنید و در ابتدای جملات خود استفاده کنید. به طور مثال اگر آگهی در خصوص مشاغل مدیریتی است سعی کنید جملات خود را با مهارت های مدیریتی، آموزش های مدیریتی، مدارک مدیریتی و غیره شروع کنید. به این نکته توجه کنید که اطلاعات جزئی در مورد مهارت ها، مدارک و تجربیات خود را در رزومه ذکر نکنید. بهتر است در خصوص جزئیات در مصاحبه کاری صحبت کنید.
2- رزومه خود را برای استفاده در سیستم های اتوماتیک ردیابی مشاغل کانادا ( ATS) بهینه سازی کنید اما برای یک شخص بنویسید.
بسیاری از شرکت ها و موسسات از سیستم ATS برای بررسی اولیه رزومه استفاده می کنند و سپس رزومه را در اختیار مدیران و استخدام کننده ها قرار می دهند. متقاضیان می بایست در هنگام نوشتن رزومه هر دو مورد را در نظر بگیرند. ATS یک سیستم نرم افزاری است که رزومه های را اسکن کرده و بررسی می کند که آیا با معیارهای مشاغل پیشنهادی مطابقت دارد یا خیر. فاکتورهایی مانند تحصیلات، تجربه کاری، مهارت ها در طول فرایند انتخاب ATS در نظر گرفته می شود. رزومه های که با پارامترهای از پیش تعیین شده این سیستم مطابقت داشته باشند برای مدیران و کارفرمایان ارسال می شود. پس به این نکته توجه کنید ممکن است شما از سوابق تحصیلی و شغلی مناسبی برخوردار باشید اما به دلیل اینکه معیارهای سیستم ATS را نداشته اید، هیچ وقت رزومه شما به دست استخدام کنندگان نمی رسد. سیستم ATS به طور گسترده ای توسط سازمان ها، موسسات کاریابی و کارفرماها در کانادا استفاده می شود.
برای بهینه کردن رزومه مطابق با الزامات ATS می بایست نکات زیر را در نظر بگیرید:
- از فرمت های استاندارد برای نوشتن رزومه استفاده کنید و از مواردی همچون تصاویر، جدول، نمودار و طرح ها در رزومه بکار نبرید.
- از عنوان های مناسب که شامل کلمات کلیدی هستند و با الزامات، مهارت ها و صلاحیت های شغلی مرتبط هستند استفاده کنید.
- رزومه خود را در قالب یک فایل وورد ارسال کنید. سیستم ATS رزومه های Word را بهتر از PDF پردازش می کند.
- به املای درست کلمات، اختصارها و علائم نگارشی دقت کنید.
- تجارب کاری، مهارت ها و مدارک معتبر را ارائه دهید.
- از نوشتن پاراگراف های طولانی با فونت کوچکتر از 10 خودداری کنید.
- نمرات خود را با سیستم نمره دهی کانادا انطباق دهید.
3- املای کلمات، گرامر و علائم نگارشی رزومه خود را بررسی کنید.
افرادی که زبان انگلیسی زبان مادری آنها نیست می بایست در نوشتن رزومه به زبان انگلیسی و استفاده درست از کلمات، گرامر، علائم نگارشی و اختصارها بسیار دقت کنند. ابزارها و نرم افزارهای زیادی وجود دارند که می توانند در این مورد به شما کمک کنند. علاوه بر این می توانید از افرادی که به زبان انگلیسی مسلط هستند بخواهید که رزومه شما را بررسی کنند.
4- دستاوردهای خود را به صورت کمی بیان کنید.
بسیاری از متقاضیان کار در کانادا این اشتباه را مرتکب می شوند که به جای بین دستاوردها در خصوص نقش ها و مسئولیت ها توضیح می دهند. مدیران و استخدام کنندگان کانادایی ترجیح می دهند دستاوردهای خود را به صورت کمی شرح دهید. تکنیک CAR یک روش مناسب برای استفاده در ساختار جملات است. نحوه عملکرد این تکنیک به صورت زیر است:
- C: (Challenge) با چه چالش هایی رو به رو شدید
- A: (Action) چه اقداماتی انجام دادید
- R: ( Result)چه نتیجه ای گرفته اید
به طور مثال به عنوان بازاریاب ذکر می کنید که در عرض یکسال موفق به فروش بیش از 400 کالای موفق شده اید که در میان بازاریاب ها یک موفقیت استثنایی است.
5- کاور لتر خود را ارائه دهید
کاورلتر یک مدرک رسمی یک صفحه ای است که که همراه با رزومه ارسال می شود. توجه داشته باشید کاورلتر خلاصه ای از رزومه یا بازنویسی از آن نیست. در کاورلتر شما باید در خصوص اینکه چرا برای این موقعیت شغلی مناسب هستید و چرا کارفرما باید شما را انتخاب کند، توضیح دهید. علاوه بر این، هر گونه اطلاعات اضافی که نتوانسته اید در رزومه ارائه دهید می توانید در کاورلتر ذکر کنید.
به این مسئله دقت کنید که که کاورلتر نباید یک مدرک جداگانه باشد، بلکه زمانی که برای کار درخواست می دهید می توانید آن را در متن ایمیل قرار دهید. نوشته یک کاورلتر کامل و می تواند شما را از دیگر متقاضیان جدا کند و شانس شما را برای انتخاب مصاحبه افزایش دهد. در ادامه چندین نکته در خصوص نوشتن کاورلتر برای کاریابی در کانادا ارائه شده است:
- متن کاورلتر را به یک صفحه محدود کنید.
- کاور لتر خود را متناسب با موقعیت شغلی تنظیم کنید.
- املای کلمات، علائم نگارشی و گرامر کاور لتر خود را بررسی کنید.
- از فونت مناسب ( به طور مثال 10 یا 12 با فونت Times New Roman، Arial یا Calibri) استفاده کنید. از افکت های خاص ( مثل پررنگ کردن، مورب کردن، زیر خط کشیدن، استفاده از فونت های مختلف و رنگی کردن متن) خودداری کنید.
- اطلاعاتی که در خصوص شرکت، پروژه های اخیر آن، روند کاری و ارزش های سازمانی آنها می دانید بیان کنید.
6- کاردانی خود را با اشاره به کارهای داوطلبانه و بدون دستمزد و حقوق نشان دهید.
صحبت در مورد کارهای داوطلبانه یک راه خوب برای افرادی است که می خواهند در کانادا مشغول به کار شوند. به ویژه در مواردی که مهارت ها و تخصص های شما در کارهای داوطلبانه با شغلی که برای آن درخواست داده اید، مرتبط باشد، اشاره به این کارها می تواند به شما کمک کند.
7- اطلاعات تماس خود را به صورت دقیق بیان کنید.
برخی اوقات متقاضیان کار در کانادا شماره های موقت خود و ایمیل اشتباه را ذکر می کنند و کارفرما امکان برقراری ارتباط با آنها را ندارد. قبل از ارائه رزومه حتما اطلاعات تماس خود را چک کنید.
نحوه نوشتن رزومه برای کاریابی در کانادا
در صورتی که بتوانید رزومه ای به سبک کانادایی بنویسید، بیشتر مورد توجه کارفرمایان کانادایی قرار می گیرید. هر چند که سبکهای مختلفی برای رزومه کانادایی وجود دارد انا همه آنها دارای استانداردهای مشابه ای هستند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
- رزومه خود را با یک عنوان شامل نام و اطلاعات تماس خود شروع کنید.
نام کامل، عنوان شغلی و اطلاعات تماس خود را ذکر کنید. اطلاعات تماس شامل شماره تماس و ایمیل می شود. نیازی به ذکر آدرس در عنوان نیست.
در کانادا هرگز از عکس در رزومه استفاده نمی شود. همچنین به جز نام و اطلاعات تماس هیچگونه اطلاعات شخصی دیگری از جمله سن، قومیت و پیشینه فرهنگی، وضعیت تاهل و موارد دیگر ذکر نمی شود. هیچکدام از این موارد برای دریافت موقعیت شغلی در نظر گرفته نمی شود. تنها دستاوردها و مهارت های شماست که کارفرما را تحت تاثیر قرار می دهد.
- پروفایل رزومه خود را ایجاد کنید
پروفایل رزومه به عنوان مقدمه ای برای معرفی به شما می رود. اگر تازه کار هستید و تجربه کاری ندارید می توانید در خصوص توانایی ها و استعدادهای خود صحبت کنید. اگر دارای سوابق و دستاوردهای شغلی هستید آنها را به صورت خلاصه بیان کنید.
- تجربه های کاری خود را لیست کنید.
مهمترین بخش رزومه لیست تجربه ها و سوابق کاری شما است. اکثر کارفرمایان کانادایی ترجیح می دهند نیروهایی را استخدام کنند که دارای تجربه کاری هستند. از همین رو در این بخش باید بتوانید به خوبی در مورد دستاوردهای شغلی خود صحبت کنید. در ادامه نحوه لیست کردن سوابق کاری به منظور کاریابی در کانادا ارائه شده است:
- از ترتیب زمانی معکوس برای بیان تجربه ها استفاده کنید. بدین معنی که از سوابق شغلی اخیر و فعلی خود شروع کنید و به عقب برگردید.
- شما می بایست عنوان شغلی، نام کارفرما، محل کار، و تاریخ استخدام خود را بیان کنید.
- وظایف شغلی خود را به درستی و به صورت تاثیرگذار ذکر کنید.
- تنها به گفتن اینکه چه کاری انجام داده اید، اکتفا نکنید. بلکه با استفاده از کلمات مناسب ثابت کنید که چقدر خوب از عهده کار بر آمده اید.
- از کلمات کلیدی رزومه که در سیستم های ATS مورد بررسی قرار می گیرد، استفاده کنید.
- سطح تحصیلات خود را ذکر کنید.
اغلب افراد این بخش را فراموش می کنند، اما ضروری است که میزان تحصیلات، موسسه تحصیلی و تاریخ فارغ التحصیلی را ذکر کنید. در صورتی که هنوز در حال تحصیل هستید می توانید تاریخ احتمالی فارغ التحصیلی را بنویسید. افرادی که از تحصیلات بالا با معدل خوب در موسسات آموزش عالی معتبر برخوردار هستند، از شانس بالایی برای کاریابی در کانادا برخوردارند.
- مهارت های خود را فهرست کنید
مهارت هایی که کارفرمایان کانادایی برای شغل منتشر شده دنبال آن هستند را پیدا کنید. سعی کنید مهارت های خود را به صورت متمرکز و مرتبط با شغل مورد نظر را لیست کنید.
- بخش های اضافی را در رزومه قرار دهید
بخش اضافی این امکان را به شما می دهد که بیشتر در خصوص مهارت ها و دستاوردهای خود صحبت کنید. در این بخش شما می توانید درباره زبان های خارجی که تسلط دارید، سرگرمی ها و علایق شخصی، مدارک و گواهینامه ها، پروژه ها، کارهای داوطلبانه، جوایز و دستاوردهایی که کسب کرده اید، بنویسید.
به این نکته توجه داشته باشید که نیازی به اشاره به ارجاع کردن در رزومه کانادایی نیست. اگر کارفرما به مرجع برای رزومه شما نیاز داشته باشد در مراحل بعدی به شما اعلام می کند. قرار دادن این مطالب تنها ارزش رزومه شما را از بین می برد. علاوه بر این به هیچ وجه در خصوص حقوق پیشنهادی در رزومه صحبت نکنید. اینکار برای کارفرمایان کانادایی اصلا قابل قبول نیست.
تمام مطالب را به درستی و با صحت کامل بیان کنید. در صورتی که کارفرما شما را برای مرحله بعد استخدام انتخاب کرد، شما می بایست مدارک مربوطه را ارائه دهید. بعد از نوشتن یک رزومه بی عیب و نقص باید کاورلتری بنویسید که با رزومه شما مطابقت داشته باشد و برتری شما نسبت به سایر متقاضیان را نشان دهد.
نحوه نوشتن کاورلتر برای کاریابی در کانادا
همانطور که قبلا اشاره کردیم، در کنار رزومه که شما می توانید در مورد تحصیلات، تجربه ها و مهارت های خود توضیح دهید، با ارائه کاورلتر می توانید بین رزومه و شغلی که برای آن درخواست داده اید ارتباط برقرار کنید و دلایل قانع کننده ای را ذکر کنید که شما بهترین گزینه برای شغل پیشنهادی هستید. در ادامه مراحل نوشتن یک کاورلتر مناسب برای کاریابی در کانادا ارائه شده است:
1- ذکر تاریخ
تاریخ ارسال نامه را بیان کنید. تاریخ معمولا بین آدرس فرستنده و آدرس گیرنده قرار می گیرد.
2-ذکر نام و آدرس متقاضی کار
شکل استاندارد نوشتن کاورلتر این است که نامه با درج نام و آدرس فرستده شروع شود. برخی از افراد تمام اطلاعات را در یک خط و برخی در خط های جداگانه می نویسند
Gilbert Swann
533 Sym Blvd, Edmonton, AB | (555) 668-4100 | GS334@email.com
Gilbert Swann
533 Sym Blvd, Edmonton, AB
(555) 668-4100
GS@email.com
3- ذکر نام و آدرس کارفرما/ شرکت/ استخدام کننده
شما می توانید مشخصات کارفرما را از آگهی شغلی یا از وب سایت شرکت یا موسسه پیدا کنید. به طور کلی ابتدای کاورلتر باید به صورت زیر باشد:
SENDER: Gilbert Swann
533 Sym Blvd, Edmonton, AB
(555) 668-4100
GS334@email.com
May 5th, 20XX
TO: Tonya Wilcox
Equate Systems
123 Root Street, Edmonton, AB
به این نکته توجه داشته باشید که اگر ایمیل کاورلتر ارسال می کنید، این سه بخش ضروری نیستند.
4- معرفی متقاضی
با یک جمله استاندارد محترمانه مانند Dear یا Hello نامه را شروع کنید.
5- یک پاراگراف در خصوص علایق شما به شغل پیشنهادی
در اولین پاراگراف باید در مورد موقعیت شغلی که برای آن درخواست داده اید و اشتیاق و علاقه تان به کار در شرکت مورد نظر توضیح دهید. در ادامه روش های مختلف برای شروع یک کاورلتر بی عیب و نقص ارائه شده است:
- علاقه خود را نشان دهید.
ابراز علاقه مندی برای موقعیت شغلی در اغلب مواقع یک تاثیرگذاری قوی دارد. شروع مناسب با جمله های مشتاقانه همچنین نشان می دهد که شما چقدر برای این موقعیت شغلی انگیزه دارید. کاورلتر را با یک یا دو جمله در خصوص ویژگی هایی که این شغل را برای شما منحصر به فرد می کند مانند طرز کار شرکت، وظایف شغلی یا محصولات خاصی که تولید می کنند شروع کنید.
- سعی کنید یک ارتباط دو جانبه و متقابل ایجاد کنید.
اگر شخص خاصی شما را برای این موقعیت شغلی معرفی کرده است در ابتدا می توانید نام معرف خود را ذکر کنید. این کار می تواند توجه مدیر استخدام را جلب کند و شانس شما را برای رفتن به مرحله بعد افزایش دهد. در صورتی که مدیر استخدام با معرف تماس بگیرد این یک نکته مثبت برای برقراری یک رابطه متقابل است.
- با یک دستاورد کاری یا تحصیلی شگفت انگیز توضیح در مورد توانابی های خود را شروع کنید.
زمانی که می خواهید در مورد توانایی ها و مهارت هایتان بنویسید، سعی کنید با یک دستاورد خیره کننده پاراگراف خود را شروع کنید. زمانی که بتوانید ارتباط درست میان مهارت ها و نیازهای شغلی موقعیت جدید ایجاد کنید گام بزرگی برای استخدام برداشته اید. به دستاوردهایی اشاره کنید با شغل به خوبی مرتبط است.
- توضیح دهید که چرا به شرکت علاقه مندید.
پاراگراف خود را با جملاتی شروع کنید که نشان دهد شما در مورد شرکت به خوبی تحقیق کرده اید. اگر اخیرا اخباری در خصوص شرکت منتشر شده است بهتر است به آن اشاره کنید و آن را تحسین کنید. البته به این موضوع دقت کنید که تعریف و تمجید شما باید صادقانه باشد. برای جلوگیری از اینکار بهتر است به آمار، رویدادها، فکت ها و جوایزی که توسط شرکت دریافت شده است اشاره کنید.
- برای کاری که قرار است در شرکت انجام دهید اشتیاق نشان دهید.
ابراز اشتیاق یک گام بزرگ برای موفقیت است. از آنجایی که شرکت های کانادایی به دنبال نیروهای علاقه مند و دارای اخلاق کاری هستند این می تواند توجه خوبی را جلب کند. علاوه بر این شما باید به دلایل خود برای این اشتیاق کاری نیز اشاره کنید.
- بسیار خلاق مهارت ها و توانایی های خود را توضیح دهید.
اگرچه کاورلتر یک نامه رسمی است ولی دلیل نمی شود که نامه شما با جذابیت و خلاقیت نباشد. مدیران شرکت ممکن است صدها نامه دریافت کنند بنابراین نامه شما باید دارای نکته جالبی باشد که توجه آنها را به خود جلب کند. به این نکته توجه کنید که شرکت از چه طرز بیانی برای آگهی استخدام استفاده کرده است و زمانی که می خواهید کاورلتر خود را بنویسید این نکات را در نظر بگیرید.
- توضیح دهید که چگونه می توانید برای شرکت مفید باشید.
مدیر شرکت را با جملات کوتاه و تاثیرگذار در خصوص اهداف و انگیزه های کاری خود تحت تاثیر قرار دهید. برای تطبیق با اهداف و ارزش های شرکت و مهارت های شما وب سایت موسسه را با دقت بررسی کنید. شما می توانید از قسمت About Us وب سایت کاریابی کانادا با اهداف شرکت آشنا شوید.
6- ذکر سوابق کاری، تحصیلی
پاراگراف دوم خلاصه ای از سوابق کاری شما می باشد. شما باید در این پاراگراف در خصوص دستاوردها و تجربه های کاری که مرتبط با موقعیت شغلی است، توضیح دهید. شما همچنین می توانید به جزئیات موفقیت ها و نتایج پروژه های کاری خود اشاره کنید.
7- تمرکز بر مهارت ها و صلاحیت ها
در آگهی شغلی به مهارت های خاصی اشاره شده که برای فرصت شغلی در نظر گرفته شده است. سعی کنید در جملات خود بر روی همین دستاوردها و توانایی ها تمرکز کنید.
8- به پایان رساندن کاورلتر با بیان اینکه ویژگی هایی که شما را از سایر متقاضیان متمایز می کند.
در پاراگراف پایانی شما می بایست مجددا به دلایلی که برای این شغل مناسب هستید، اشاره کنید. شما می توانید به ویژگی هایی که شما را از دیگر متقاضیان متمایز می کند، اشاره کنید. همچنین می توانید از کارفرما بخواهید که در مورد موقعیت شغلی بیشتر برای شما توضیح دهد.
9- با یک جمله مناسب و امضا کاورلتر خود را تمام کنید.
نامه خود را با جملات پایانی همچون All the best یا Sincerely و ذکر نام به پایان برسانید. اگر تمام این مراحل را با دقت انجام دهید، مطمئنا به نتیجه دلخواه خواهید رسید.
کاریابی در کانادا و دریافت ویزای کار
بازار کار نامحدود و اقتصاد قوی کانادا، نیروهای کار زیادی را جذب خود کرده است. دولت کانادا به دلیل نیاز روزافزون به نیروهای کار، مسیرهای مهاجرتی مختلفی را برای جذب آنها در نظر گرفته است. یکی از مطمئن ترین مسیرها برای دریافت ویزای کار کانادا دریافت جاب آفر یا همان پیشنهاد شغلی از کارفرمای کانادایی است. افراد می توانند از طریق کاریابی در کانادا، موقعیت های شغلی مختلف در این کشور را بررسی کرده و برای مشاغل مرتبط با حوزه تحصیلی و کاری خود درخواست دهند.
پس از انتخاب مشاغل، متقاضیان می بایست رزومه و کاورلتر خود را برای کارفرمای کانادایی ارسال کنند. در صورتی که کارفرما شما را برای شغل پیشنهادی انتخاب کند، ترتیب یک مصاحبه کاری را به صورت آنلاین یا حضوری می دهد. افرادی که بتوانند در مصاحبه تاثیر مثبتی در کارفرما ایجاد کرده و ثابت کنند که بهترین گزینه برای شغل مورد نظر هستند، پس از دریافت دعوتنامه می توانند برای ویزا کاری از طریق سفارت یا کنسولگری کانادا اقدام کنند.
به منظور درخواست برای مجوز کار، پس از دریافت یک پیشنهاد شغلی ( Job Offer ) از طرف کارفرمای کانادایی، متقاضیان به تاییدیه ارزیابی اثرگذاری بر بازار کار کانادا ( LMIA) است، احتیاج دارند. این تاییدیه ثابت می کند که هیچ شهروند و فرد مقیم کانادا مناسب موقعیت شغلی پیشنهادی نیست. علاوه بر این، افرادی که متقاضی اقامت کانادا از طریق کار هستند، به منظور دریافت مجوز کار باید الزامات زیر را برآورده کنند:
- ارائه مدارکی مبنی بر خروج از کانادا بعد از اتمام قرارداد کاری ( در صورت تمدید قرارداد کار یا نوشتن قرارداد با کارفرمای جدید می توانید مجوز کار خود را تمدید کنید.)
- اثبات داشتن توانایی مالی برای حمایت از خودتان و اعضای خانواده در طول اقامت در کانادا
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
- نداشتن هیچگونه خطری برای امنیت کانادا
- برخوردار بودن از سلامت کامل (انجام تست های پزشکی در صورت نیاز)
- عدم اشتغال در مشاغل منع شده از سوی کشور کانادا
- عدم کار برای کارفرماهایی که در لیست مورد تایید کشور کانادا قرار ندارند.
- ارائه دیگر مدارک مورد نیاز
متقاضیانی که موفق به دریافت جاب آفر کانادا می شوند می بایست برای دریافت ویزای کار با کارفرمای خاص( Employer-Specific Work Permit) درخواست دهند. همانطور که از اسمش مشخص است، ویزای کار با کارفرمای خاص به شما این امکان را می دهد که طبق شرایطی که در مجوز ذکر شده برای یک کارفرمای کار کنید. شرایط مجوز شامل موارد زیر است:
1- نام کارفرمایی که می توانید برای آن کار کنید.
2- مدت زمانی که می توانید کار کنید
3- منطقه ای که در آن قادر به کار کردن هستید.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای کار کانادا
- تکمیل فرم درخواست
- اثبات وضعیت زندگی در کانادا ( در صورت نیاز)
- اثبات وضعیت زندگی اعضای خانواده در کانادا ( در صورت نیاز)
- مجوز ارزیابی تاثیرگذاری بر بازار کار کانادا (LMIA)
- ارائه جاب آفر کتبی از سوی کارفرمای کانادایی ( در صورت نیاز)
- رزومه
- گواهی ازدواج ( در صورت نیاز)
- اثبات برخوردار بودن از الزامات شغلی( مانند تجربه کاری و تحصیلات)
- کپی معتبر از پاسپورت
- کپی مدرک تحصیلی
- نتیجه آزمایشات پزشکی
- ارائه مدارک مبنی بر داشتن تمکن مالی
- اثبات پرداخت هزینه های درخواست
- عکس پاسپورتی
سایت کاریابی در کانادا و میزان حقوق
کانادا به عنوان یکی از قدرتمندترین اقتصادهای دنیا، موقعیت های شغلی متعددی را برای نیروهای کار بین الملل ارائه می کند. میزان حقوق در کانادا بسته به موقعیت شغلی، استان انتخابی، تجربه کار، میزان تحصیلات و غیره متفاوت است. به طور کلی، افرادی که در کانادا کار می کنند 120.000 دلار حقوق دریافت می کنند. دستمزدها در کانادا از 30.000 دلار ( حداقل حقوق) تا 534000 دلار ( حداکثر حقوق) در سال متغیر است.
این میانگین حقوق در کانادا شامل هزینه مسکن، حمل و نقل، غذا و سایر مزایا می شود. با توجه به اینکه متوسط حقوق در کانادا 120.000 دلار در سال است، می توان گفت نیمی از نیروهای کار کانادا کمتر از این مبلغ دریافت می کنند، در حالیکه نیمه دیگر بیشتر از 120.000 دلار در سال درآمد دارند. با توجه به اینکه کانادا دارای ده استان و سه منطقه است باید گفت که میانگین حقوق در استان ها با یکدیگر متفاوت است. هر استان اقتصاد، شرایط جغرافیایی، شرایط اشتغال، دستمزدها و محیط کاری مختلفی دارد. بنابراین قبل از اینکه برای کاریابی در کانادا درخواست دهید، شرایط و میزان حقوق در هر استان را بررسی کنید. متوسط حقوق در استان های انتاریو، آلبرتا، بریتیش کلمبیا و کبک از دیگر استان ها بالاتر است. در ادامه متوسط حقوق در استان های مختلف کانادا ارائه شده است:
نام استان ها | متوسط حقوق در سال |
آلبرتا | 55.000 دلار |
انتاریو | 120.000 دلار |
بریتیش کلمبیا | 136.000 دلار |
نوا اسکوشیا | 113.000 دلار |
مانیتوبا | 124.000 دلار |
ساسکاچوان | 116.000 دلار |
جزیره پرنس ادوارد | 104.000 دلار |
نیو برانزویک | 43.000 دلار |
نیوفاندلند و لابرادور | 40.000 دلار |
یوکان | 106.000 دلار |
نوناووت | 52.000 دلار |
مشاغل پرتقاضا برای کاریابی در تورنتو کانادا
تورنتو به عنوان یکی از شهرهای بزرگ استان انتاریو کانادا شناخته می شود. این شهر به عنوان مرکز مالی کانادا شناخته می شود و دارای محله های اتباع کشورهای مختلف از جمله ایتالیایی، کره ای و چینی است. تورنتو همچنین دارای موزهها، مراکز خرید و سالن های تئاتر باشکوه و همچنین کیلومترها ساحل با دریاچه انتاریو و سه رودخانه دیگر است که شهر را قطع کرده اند. تورنتو کمتر از دو ساعت با مرز ایالات متحده از طریق آبشار نیاگارا فاصله دارد.
هر چند که تورنتو از بازار کار پویا و نرخ بیکاری پایینی برخوردار است اما برخی از مشاغل در این شهر بیشتر مورد تقاضا هستند. افراد جویای کار در تورنتو می بایست با مشاغل پرتقاضا در این شهر آشنا باشند. در ادامه به بررسی مشاغل پرتقاضا برای کاریابی در تورنتو کانادا می پردازیم:
- پرستار ثبت شده
مشاغل حوزه علوم بهداشت و درمان یکی از پرتقاضا ترین مشاغل برای کاریابی تورنتو هستند. صنعت درمان در کانادا دارای تولید ناخالص داخلی بسیار بالایی است. اگر در حال حاضر به عنوان پرستار مشغول به کار هستید و در این زمینه تجربه دارید، خبر خارق العاده این است که تورنتو به منظور تکمیل کادر درمان خود قصد دارد تعداد قابل توجهی پرستار را در سالهای آینده استخدام کند.
- مدیر حسابداری
با توجه به اینکه تورنتو به عنوان مرکز مالی کانادا شناخته می شود همواره مشاغل بخش حسابداری و مالی از تقاضای بالایی در این شهر برخوردار هستند. عرضه و تقاضا در بازار کار رشته حسابداری در کانادا همواره از ثبات و تعادل برخوردار بوده است. شغل مدیریت حسابداری جنبه های مختلفی مالی از جمله مالیات، حقوق و حسابرسی را در بر می گیرد، در نتیجه می توان گفت که تمام مراکز و موسسات به چنین متخصصی نیاز دارند. آنها با بررسی و آنالیز دفاتر، صورت حساب ها بانکی، دفتر دارایی ها، مخارج، اظهارنامه های مالیاتی، و سایر سوابق حسابداری و مالی اسناد موسسات از صحت ثبت مالی و تطبیق با استانداردها و فرایندهای حسابرسی اطمینان حاصل می کنند.
- آنالیزور مالی
آنالیزور یا تحلیلگر مالی برای شرکت ها و سازمان های بزرگ کار می کنند تا برنامه های مالی آنها را تجزیه و تحلیل کنند. آنها همچنین پیش بینی هایی را انجام می دهند که تصمیمات مالی مهم برای ماه های آینده شرکت را تعیین می کند. با وجود بانک ها و موسسات مالی بزرگ در تورنتو، شغل تحلیلگر مالی همواره یکی از پرتقاضاترین مشاغل برای کاریابی در تورنتو است.
- راننده
شغل رانندگی در سراسر کانادا از جمله تورنتو مورد تقاضا است. پس از پانادمی کرونا با رونق اقتصاد در این شهر، تقاضا برای رانندگان در حال افزایش است. رانندگانی که بتوانند با وسایل نقلیه بزرگ کار کنند از مزیت بالایی در بازار کار تورنتو برخوردار هستند.
- توسعه گر وب
توسعه گران وب از شانس زیادی برای دریافت کار در تورنتو برخوردار هستند، زیرا حتی بخشهای دولتی نیز به این شغل نیاز دارد. آنها می توانند در حوزه های مختلف مشغول به کار شده و درآمد بالایی کسب کنند.
- مهندسی
مشاغل مهندسی یکی از پرطرفدارترین حوزه های کاری در تورنتو است که دارای آینده بسیار خوبی در این شهر هستند. طبق آمار رسمی دولت کانادا، پروژهای مهندسی در این کشور در ده سال آینده رشد قابل توجه ای خواهد داشت. در حال حاضر، تعداد زیادی از تخصص های مهندسی در لیست مشاغل مورد نیاز تورنتو قرار دارند. دانشجویانی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند در صورت داشتن سوابق تحصیلی عالی به راحتی می توانند در این شهر کار پیدا کنند.
- مهندسی آی تی
در میان شهرهای کانادا، تورنتو را قطب IT در این کشور می نامند و بسیاری این شهر را با نام دره سیلیکون شمال( Silicon Valley ) می شناسند. بازار کار رشته IT در تورنتو یکی از سریع ترین بخش های در حال رشد در طی سالهای اخیر در این منطقه بوده است. متخصصان آی تی تقریبا در تمام جنبه های محاسبات مدرن ، از طراحی سیستم های کامپیوتری تا شبکه های کامپیوتر و کمک به کاربران برای حل مشکلات فنی سیستم فعالیت می کنند.
- برنامه نویس
همانطور که قبلا اشاره کردیم، تورنتو به قطب تکنولوژی در کانادا تبدیل شده است و بسیاری از استارت آپ ها و شرکتها در بخش دیجیتال و فناوری فعالیت می کنند. برنامه نویسان به عنوان یک شغل پرتقاضا در حوزه تکنولوژی شناخته می شود و افرادی که با کدهای کامپیوتری به خوبی آشنا هستند از شانس بالایی برای پیدا کردن کار در این شهر برخوردارند.
- مدیر منابع انسانی
مدیر منابع انسانی یکی از مشاغل پرتقاضا در تورنتو به شمار می رود که وظیفه جذب نیروهای کار با استعداد برای هر مجموعه کاری را بر عهده دارد. آنها اطمینان پیدا می کنند که قوانین کار به خوبی در حال اجراست و رشد شرکت را مدام بررسی می کنند.
- معلم
معلمان در مدرسه های تورنتو به صورت تمام وقت یا پاره وقت تدریس می کنند. در مقطع ابتدایی مدارس، هر کلاس برای تمامی درس ها تنها یک معلم دارد که تمامی دروس را به دانش آموزان آموزش می دهد. در مقطع متوسطه مدارس تورنتو، برای هر درس معلم جداگانه ای وجود دارد که آموزش های تخصصی را ارائه می دهد. با توجه به اینکه معلمان وظیفه تربیت نسل های بعدی را بر عهده دارند، این شغل از اهمیت ویژه ای در تورنتو برخوردار است. افرادی که می خواهند به عنوان معلم در تورنتو مشغول به کار شوند می بایست گواهی های لازم را کسب کنند.
پردرآمدترین مشاغل برای کاریابی در ونکوور کانادا
ونکوور یکی از شهرهای بزرگ استان بریتیش کلمبیای کانادا است که به عنوان شهری جوان و پر چنب و جوش شناخته می شود. ونکوور با داشتن آب و هوای مناسب و مناظر طبیعی شگفت انگیز یکی از بهترین شهرهای کانادا برای زندگی است. با توجه به اینکه ونکوور در کنار اقیانوس آرام قرار دارد و دارای بنادر متعددی است، باید گفت که حمل و نقل دریایی بخش مهمی از اقتصاد این شهر را تشکیل می دهد. علاوه بر این، تورنتو در صنایع چوب و تکنولوژی یکی از برترین شهرهای کانادا به شمار می رود.
با توجه به اینکه ونکوور از اقتصاد قوی برخوردار است، موقعیت های شغلی متعددی برای افرادی که به دنبال کار در این شهر هستند، وجود دارد. متوسط حقوق در ونکوور 120.000 دلار در سال است. افرادی که بیش از این حقوق را دریافت می کنند از یک زندگی راحت در ونکوور لذت می برند. برخی از این مشاغل از حقوق و مزایای بیشتری نسبت به سایرین برخوردار هستند. در ادامه پردرآمدترین مشاغل برای کاریابی در ونکوور کانادا ارائه شده است:
- بخش بهداشت و درمان
همانند بسیاری از شهرهای بزرگ جهان، صنعت بهداشت و درمان در ونکوور یکی از پردرآمدترین صنایع در این شهر است. اگر به دنبال امنیت شغلی و درآمد بالا در این شهر هستید، مشاغل بسیار خوبی در زمینه مراقبتهای درمانی در ونکوور وجود دارد. 3 مورد از پردرآمدترین مشاغل بهداشت و درمان در ونکوور عبارتند از :
جراحی: 478.000 دلار در سال
پزشک: 372.000 دلار در سال
ارتودونتیست: 285.000 دلار در سال
- حقوق
بخش حقوقی یکی دیگر از پردرآمدترین مشاغل در ونکوور شناخته می شود. قضات، وکلا و حقوقدان ها می توانند درآمدهای بالایی را در این شهر داشته باشند. با توجه به میزان تحصیلات افراد می توانند در بخش های مختلف مشغول به کار شوند. مشاغل پردرآمد در صنعت حقوق شامل موارد زیر می شود:
قاضی: 402.000 دلار در سال
وکیل: 325.000 دلار در سال
حقوقدان: 100.000 دلار در سال
- امور مالی
مشاغلی که با پول سر و کار دارند، از مشاغل پردرآمد در هر شهر و کشوری محسوب می شوند. این مشاغل نه تنها از درآمد بالایی برخوردار هستند، بلکه فضای خوبی برای پیشرفت کاری دارند. پردرآمدترین مشاغل در بخش مالی عبارتند از:
مدیر بانک: 306.000 دلار در سال
مدیر ارشد مالی: 268.000 دلار در سال
بانکدار سرمایه گذاری: 110.000 دلار
- فناوری اطلاعات
فناوری اطلاعات یکی از سریع ترین صنایع در حال رشد در ونکوور است که علاوه بر درآمد بالا، موقعیت های شغلی فراوانی در این بخش در دسترس است. اگر در بخش کامپیوتر، طراحی وب یا اپلیکشن فعالیت می کنید و به دنبال شغلی با فضای زیاد برای پیشرفت هستید، صنعت فناوری اطلاعات در ونکوور انتخاب مناسبی است. مشاغل پردرآمد این حوزه شامل موارد زیر می شود:
طراح نرم افزار: 130.000 دلار در سال
توسعه گر: 100.000 دلار در سال
مدیر پروژه: 100.000 دلار در سال
- ساخت و ساز
صنعت ساخت و ساز یکی دیگر از صنایع قوی در ونکوور به شمار می رود که به سرعت در حال رشد است. پروژه های ساخت ساز زیادی در بخش دولتی و خصوصی در ونکوور در حال اجرا است. از همین رو نیاز به نیروی کار همواره در این بخش به چشم می خورد. از مشاغل پردرآمد در این بخش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مدیر ساخت و ساز: 220.000 دلار در سال
سرکارگر: 95.000 دلار در سال
لوله کش: 85.000 دلار در سال
در ادامه برخی دیگر از مشاغل پردرآمد در ونکوور کانادا برای کاریابی ارائه شده است:
عناوین شغلی | میزان حقوق سالانه |
خلبان | 191.000 دلار |
مدیر بازاریابی | 171.000 دلار |
دندانپزشک | 160.000 دلار |
مدیر برنامه | 120.000 دلار |
داروساز | 110.000 دلار |
پرستار ثبت شده | 100.000 دلار |
فیزیوتراپیست | 100.000 دلار |