فرهنگ ازدواج و شیوه ازدواج مردم چین

فرهنگ ازدواج و شیوه ازدواج مردم چین
مشاهده بیشتر

مراسم عروسی چینی پر از نمادهای خوش‌یمنی مانند قرمز و آداب و رسوم خاص است. هدایای نامزدی و عروسی، معمولا شامل طلا و جواهرات، رد و بدل می‌شود و تاریخ عروسی با توجه به طالع‌بینی و تاریخ تولد تعیین می‌شود. برای اطلاع بیشتر درباره فرهنگ ازدواج مردم چین با ما همراه باشید.

مردم چین، ازدواج را یکی از فرخنده‌ترین اتفاقات زندگی هر شخصی می‌دانند و تمام تلاش خود را برای برگزاری مراسمی باشکوه انجام می‌دهند. امروزه بعضی از مراحل ازدواج تغییر کرده است؛ اما توجه به رسم‌های ازدواج باستانی چین همچنان بسیار زیاد است. با ما همراه باشید تا شما را با رسم‌های جالب و خنده دار چینی‌ها درباره ازدواج آشنا کنیم! در این مقاله رسم ازدواج چینی‌ها در گذشته و جامعه امروزی را بیان می‌کنیم.

مطالب مرتبط:

مهاجرت به چین

تحصیل در چین

مهاجرت تحصیلی به چین

تابعیت و شهروندی چین

ازدواج باستانی در چین

در گذشته ازدواج بین دو نفر صرفا بر اساس انتخاب والدین و بدون شناخت و علاقه بین دختر و پسر صورت می‌گرفت. بر اساس فرهنگ ازدواج مردم چین در گذشته، ازدواج طی 6 مرحله انجام می‌شد. البته خانواده‌ها بعد از اطلاع از سطح خانوادگی، ثروت و همچنین موقعیت اجتماعی مراحل بعدی را طی می‌کردند.

شناخت خانواده‌ها از هم در همان مراحل ابتدایی و اولیه و از طریق معرف بود. خانواده پسر به ازدواج فرزند خود با دختری که از نظر موقعیت اجتماعی یا مالی در یک سطح نبودند راضی نمی‌شدند. در صورت صلاح دید خانواده داماد، بقیه مراحل ازدواج طی می‌شد.

6 رسم ازدواج سنتی در چین

این شش رسم و مرحله در همه ازدواج‌های سنتی انجام می‌شد و جزو مهم‌ترین اصول فرهنگ ازدواج مردم چین بودند که مردم برای آن‌ها ارزش زیادی قائل بودند. بنابراین شیوه ازدواج چینی‌ها در گذشته، تا حد زیادی تحت تاثیر این رسم‌ها بود. با توجه به اعتقاد زیاد چینی‌ها به شانس و اقبال، برخی از این رسوم برای آن‌ها تضمین کننده خوشبختی عروس و داماد بود. شاید کنجکاو باشید کمی درباره این رسم‌های عجیب بدانید.

خواستگاری

طبق فرهنگ ازدواج مردم چین به ویژه در گذشته، خواستگاری به روشی کاملا سنتی انجام می‌شد. پدر و مادر داماد بعد از انتخاب زوج و همسری مناسب برای فرزند خود از طریق یک واسطه به خانواده عروس معرفی می‌شدند. داماد در مراسم خواستگاری حضور نداشت و این مراسم برای آشنایی بیشتر خانواده‌ها بود.

یکی از مهم‌ترین مسائل در سبک ازدواج مردم چین این بود که در مراسم خواستگاری سنتی به دلیل عدم رضایت و توافق قطعی طرفین، از خواستگاران با چایی پذیرائی نمی‌شد. بعد از اعلام توافق هر دو خانواده، هدایایی برای اثبات احترام و رضایت بین دو خانواده رد و بدل می‌شد.

طالع بینی تاریخ تولد

با توجه به اعتقاد زیاد چینی‌ها به طالع بینی و فال، در فرهنگ ازدواج مردم چین تاریخ تولد عروس بسیار اهمیت داشت. بنابراین یکی از اقدامات خانواده داماد در جلسه خواستگاری و معارفه پرسیدن نام و تاریخ تولد دقیق دختر بود.

والدین داماد نام و تاریخ تولد عروس را برای بررسی خوش یمن بودن آن ازدواج به طالع بینی خبره اطلاع می‌دانند. پس از بررسی‌های طالع بین، در صورتی که آن ازدواج خوش یمن تشخیص داده می‌شد، خانواده‌ها مراحل بعدی را طی می‌کردند.

Chinese people's marriage culture

هدایای نامزدی

بعد از اعلام خوش یمن بودن این ازدواج توسط طالع بین، هدایایی از سمت خانواده داماد برای عروس ارسال می‌شود. این هدایا بیانگر علاقه و احترام خانواده داماد به خانواده عروس و ادامه مراحل ازدواج است. هدایای نامزدی توسط معرف به خانواده عروس تقدیم می‌شود.

هدایای عروسی

یکی از مهم‌ترین معیار‌ها برای سنجش توانگری مالی خانواده داماد، هدیه‌هایی است که به خانواده عروس برای مراسم عروسی تقدیم می‌کنند. این هدیه‌ها بیانگر میزان علاقه و دوست داشتن آن‌ها نسبت به خانواده عروس نیز است. در فرهنگ ازدواج مردم چین این مرحله بسیار مهم و ارزشمند است.

Chinese people's marriage culture

مشخص کردن تاریخ عروسی

مشخص کردن این تاریخ نیز به عهده طالع بین و به درخواست خانواده داماد است. طالع بین تاریخی خوش یمن و مبارک را برای برگزاری مراسم عروسی تعیین می‌نماید. خانواده عروس نیز باید قبل از روز عروسی جهیزیه عروس را برای خانواده داماد بفرستند. جهیزیه عروس، موقعیت مالی این خانواده را مشخص می‌کند. در جهیزیه عروس بعضی از وسایل مانند قیچی پروانه‌ای و گلدان‌های خاص باید وجود داشته باشند. این موارد هر کدام نماد مسئله‌ای خاص است.

خانواده داماد، منزل جدید عروس و داماد را شکلات، لوبیای سبز و قرمز و سایر وسایل تزئیناتی تزئین می‌کنند و پیش از ورود عروس و داماد به منزل به هیچ شخص دیگری اجازه ورود به منزل را نمی‌دهند.

جشن ازدواج

بر اساس فرهنگ ازدواج مردم چین، اولین روزی که عروس و داماد یکدیگر را ملاقات می‌کنند در روز عروسی و در منزل عروس است. در این روز مو‌های عروس توسط زنی میانسال با نوار‌های رنگی آراسته می‌شود. رنگ لباس عروس باید قرمز باشد که نماد شادی و خوش یمنی است. عروس توسط برادرش به سمت کالسکه هدایت می‌شود. بعد از ورود عروس به کالسکه، عروس و داماد به سمت مراسم جشن حرکت می‌کنند.

در بدو ورود عروس و داماد به مراسم، آتش بازی و پخش موسیقی زنده انجام می‌شود. یکی از موارد مهم در فرهنگ ازدواج مردم چین، سه بار تعظیم عروس و داماد در برابر والدین، همسر و آسمان است که نمایانگر احترام می‌باشد. مراسم پذیرائی از مهمان‌ها، پس از ورود و نشستن عروس و داماد در جایگاه مخصوص است.

ازدواج مدرن در چین

امروزه سبک ازدواج مردم چین در برخی موارد، متفاوت با ازدواج سنتی و به شیوه‌ای جدید است. شیوه ازدواج مردم چین به صورت مدرن کاملا بر اساس علاقه طرفین است. در این روش، خانواده‌ها از انتخاب فرزندان خود به خوبی حمایت کرده و آن را می‌پذیرند.

فرهنگ ازدواج مردم چین خیلی از مسائل از جمله سن مناسب ازدواج افراد را تعیین می‌کند، سن مناسب ازدواج برای مردان حداقل 23 سال و برای دختران حداقل 21 سال است. برگزاری مراحل مختلف ازدواج در چین به عهده خانواده‌ها است. معیار اصلی سنجش ازدواجی خوب، مقایسه سطح مالی و اجتماعی هر دو خانواده است. شیوه ازدواج مردم چین در ازدواج مدرن در 5 مرحله است.

تحقیق و خواستگاری

امروزه در فرهنگ ازدواج مردم چین، خانواده‌ها در مراسمی در رستوران با یکدیگر آشنا می‌شوند. در مراسم خواستگاری برای آشنایی بیشتر عمده مسائلی که خانواده‌ها درباره آن‌ها صحبت می‌کنند پیشینه خانوادگی برای پی بردن به وجوه اشتراک دو خانواده است. هر دو خانواده درباره موقعیت اجتماعی یکدیگر به تحقیق می‌پردازند، به ویژه موقعیت اجتماعی عروس و خانواده وی برای خانواده داماد بسیار اهمیت دارد.

توافق خانواده‌ها

بعد از آشنایی خانواده‌ها نوبت به توافق آن‌ها درباره تاریخ روز مراسم و پذیرائی از مهمان‌ها به بهترین وجه ممکن می‌رسد.

برگزاری مراسم نامزدی

سومین مرحله، مراسم نامزدی است. در این مراسم، عروس و داماد با ارائه حلقه به یکدیگر در حضور والدین و دوستان و بستگان نامزدی خود را اعلام می‌کنند. در مراسم نامزدی مدت دوره نامزدی بر اساس توافق طرفین تعیین می‌شود.

ارائه هدیه‌های عروسی

در دوره نامزدی و یا پس از آن تاریخی مناسب برای روز عروسی توسط عروس و داماد تعیین می‌شود. بر اساس سبک ازدواج مردم چین خانواده داماد به رسم ادب و برای بیان علاقه خود به خانواده عروس هدایایی از جمله طلا، پارچه و پول نقد به آن‌ها تقدیم می‌کنند. این هدایا، باید قبل از مراسم عروسی به خانواده عروس ارائه شود.

مراسم عروسی

در فرهنگ ازدواج مردم چین، تاریخ روز عروسی بر اساس تقویم قمری چینی مشخص می‌شود. داماد در روز عروسی همراه با تعدادی از نزدیکان و دوستان خود به منزل عروس رفته و با هدیه پول نقد به عروس تلاش خود برای راضی کردن عروس را بیان می‌کند. پس از این مراسم، عروس و داماد برای جلب رضایت والدین عروس نزد آن‌ها می‌روند.

Chinese people's marriage culture

چین یکی از بزرگ‌ترین، پرجمعیت‌ترین و پیشرفته‌ترین کشور‌های دنیا است، از همین رو تعداد زیادی از افراد اشتیاق زیادی برای مهاجرت به این کشور را دارند. هر فردی برای مهاجرت به چین روشی را انتخاب می‌کند. این روش‌ها، شامل تحصیل در چین و به ویژه تحصیل پزشکی در چین، سرمایه گذاری در چین و ویزای کار چین هستند. فرهنگ ازدواج مردم چین مانند سایر فرهنگ مردم چین برای افراد در دیگر کشور‌ها جالب، عجیب و جذاب است.

با وجود اینکه امروزه شیوه ازدواج مردم چین نسبت به گذشته متفاوت است؛ اما همچنان برخی از رسوم زیبا وجود دارند. ممکن است هنگام سفر تفریحی به چین، تحصیل در چین و یا مهاجرت به چین با مراسم زیبای عروسی چینی‌ها برخورد کنید. برخی افراد نیز ممکن است قصد ازدواج با افراد چینی داشته باشند، در این صورت می‌توانید مهاجرت به چین از طریق ازدواج اطلاعاتی کسب کنید. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط مهاجرت به چین به شعب موسسه مهاجرتی اصطهباناتی در سراسر کشور مراجعه کنید.

3.5/5 - (4 امتیاز)

مقالات مرتبط

ثبت درخواست مشاوره فوری

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
ملیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
ملیت