مشاهده بیشتر

مهاجرت به آلمان با ارائه Blue Card و مهاجرت به نروژ با ویزای کار امکان‌پذیر است. هزینه زندگی در آلمان حدود 1,200 یورو و در نروژ حدود 1,500 یورو در ماه است. هر دو کشور امکانات اقامتی متنوعی ارائه می‌دهند. برای مقایسه دقیق‌تر روش‌ها و هزینه‌های مهاجرت به آلمان و نروژ، ادامه مطلب را ببینید.

مطالب مرتبط:

مهاجرت به آلمان

تحصیل در آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان

تابعیت و شهروندی آلمان

تحصیل پزشکی در آلمان

مقایسه مهاجرت به آلمان و نروژ

مهاجرت به نروژ و مهاجرت به آلمان، هر کدام روش‌های خاص خود را دارند؛ اما به صورت کلی از طریق تحصیل، کار، سرمایه‌گذاری، ازدواج و تولد فرزند امکان‌پذیر هستند. روش مهاجرت باید با توجه به هدف و قصد شما انتخاب شود. در این بخش قرار است تا ما شرایط مهاجرت را در هر یک از این کشورها بررسی کنیم.

تحصیل در آلمان و نروژ چگونه است؟

مهاجرت به آلمان و نروژ

آلمان یکی از محبوب‌ترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی است و متقاضیان بسیاری نیز دارد. تحصیل در آلمان با توجه به دولتی بودن اکثریت دانشگاه‌ها در این کشور، رایگان است. بنابراین اگر شما از یکی از دانشگاه‌های دولتی آلمان پذیرش بگیرید، می‌توانید به صورت رایگان در این کشور تحصیل کنید. تنها ممکن است لازم باشد تا هزینه اندکی را در حدود 200 یورو، جهت ثبت‌نام بپردازید. در کشور نروژ نیز همین شرایط برقرار است. دانشگاه‌های دولتی در این کشور، کاملا به صورت رایگان خواهند بود. با توجه به اینکه رقابت برای ورود به دانشگاه‌های ایالتی و دولتی بسیار بالا است، شما می‌توانید برای دانشگاه‌های خصوصی نیز درخواست دهید.

کشور آلمان در امور آموزشی سابقه بسیار طولانی مدت دارد و دانشگاه‌های آن، جزو برترین موسسات آموزش عالی جهان هستند. بنابراین نیاز است تا شما برای ورود، رزومه تحصیلی قوی را از خود ارائه دهید. این امر شانس شما را برای زندگی و تحصیل در آلمان افزایش خواهد داد. تحصیل در هر دو کشور نروژ و آلمان، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و حتی مدارس ممکن است. تفاوتی که این دو کشور با یکدیگر دارند، در شرایط پذیرش و هزینه تحصیل می‌باشد.

زبان تحصیل در نروژ و آلمان به چه صورت است؟ در هر دو کشور، امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد؛ اما در آن حالت، تحصیل شما کاملا رایگان نخواهد بود. تحصیل تنها در صورتی رایگان است که به زبان رسمی آن کشور انجام شود. برای تحصیل در آلمان شما به حداقل مدرک B2 آلمانی نیاز دارید. برای تحصیل در نروژ باید مدرک زبان شما در سطح 3 باشد تا بتوانید پذیرش دریافت کنید. تحصیل به زبان انگلیسی نیازمند مدرک آیلتس یا تافل است. حداقل نمره آیلتس باید 6.5 و حداقل نمره تافل نیز باید 80 باشد. این نمرات مربوط به تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان است. اگر می‌خواهید در کشور نروژ به تحصیل به زبان انگلیسی بپردازید، حداقل نمره آیلتس 5 و حداقل نمره تافل 82 است.

شرایط کار در آلمان و نروژ

مهاجرت به آلمان و نروژ

دریافت ویزای کار و مهاجرت کاری به هر کشور اروپایی، شامل روش‌های مختلفی می‌شود. مهاجرت کاری به نروژ، شامل دو روش ویزای جستجوی کار و Skilled Workers است. ویزای جستجوی کار به شما این امکان را می‌دهد تا به مدت یک سال در نروژ به دنبال کار بگردید. شما تنها در صورتی که شغلی متناسب با رشته تحصیلی‌تان بیابید، می‌توانید ویزای کاری دریافت کنید و در نهایت آن را به اقامت تبدیل کنید. اگر در مدت یک سال موفق به استخدام در شغلی نشوید، باید به کشور خود بازگردید. کشور آلمان نیز ویزای جستجوی کار را با همین شرایط، برای متقاضیان صادر می‌کند. توجه داشته باشید که یک سال اقامت برای جستجوی کار، جزو سال‌های اقامت شما محسوب نمی‌شود.

روش دوم یا Skilled Workers نیز برای متقاضیان مهاجرت به نروژ، ممکن است. شرایط دریافت ویزای کار از این طریق، این است که فرد باید دارای مدرک تحصیل دانشگاهی و معتبر باشد یا تجربه بسیاری در زمینه کاری خود داشته باشد. همچنین کسانی که کسب و کار مستقل خود را دارند نیز می‌توانند از این طریق اقدام کنند. شرایط لازم برای دریافت ویزای کاری Skilled Workers شامل: پیشنهاد شغلی تمام وقت و معتبر از سمت کارفرما در نروژ، شغل مورد نظر باید جزو مشاغل مورد نیاز کشور نروژ باشد، داشتن مدرک دانشگاهی بسیار مهم است و در نهایت درآمد شغل نباید از حد متوسط پایین‌تر باشد.

مهاجرت کاری به آلمان نیز شامل روش‌هایی مانند: ویزای جستجوی کار، آوسبیلدونگ و جاب آفر می‌باشد. ویزای جستجوی کار آلمان تفاوت بزرگی با ویزای جستجوی کار نروژ دارد، آن هم این است که مدت ویزای آلمان، 6 ماه می‌باشد. جاب آفر آلمان نیز تا حدودی شبیه به ویزای Skilled Workers در نروژ است. برای مهاجرت کاری از طریق دریافت جاب آفر آلمان، باید ابتدا کارفرمایی را در این کشور پیدا کنید که شما را استخدام کند. در این صورت شما اجازه اقامت موقت به مدت 2 سال را در آلمان خواهید داشت. پس از اینکه مدت 2 سال ویزای شما به پایان برسد، می‌توانید آن را تمدید کنید و در نهایت پس از حدود 4 الی 5 سال، برای اقامت دائم اقدام کنید. برای دریافت ویزای کاری از طریق جاب آفر، نیاز است تا تجربه لازم را در زمینه شغلی خود داشته باشید.

روش آخر برای مهاجرت کاری به آلمان “آوسبیلدونگ” است. آوسبیلدونگ در آلمان چه شرایطی دارد؟ با مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ، شما می‌توانید در زمینه کاری مورد نظر خود به عنوان یک کارآموز، آموزش ببینید. این آموزش‌ها از صفر تا صد هستند. در این دوره آموزشی، حقوق و مزایا نیز به شما تعلق می‌گیرد. پس از اتمام دوره آوسبیلدونگ، استخدام شما در شغل یا شرکت مورد نظر، تضمینی خواهد بود.

مقاله مرتبط جهت کسب اطلاعات بیشتر: کار پس از تحصیل در نروژ

سرمایه‌گذاری در آلمان و نروژ

مهاجرت به آلمان و نروژ

مهاجرت به آلمان و نروژ از طریق سرمایه‌گذاری، با توجه به اقتصادهای باثبات و رو به رشد این کشورها، می‌تواند باعث افزایش سرمایه شما شود. توجه داشته باشید که نروژ یکی از پر هزینه‌ترین کشورهای دنیا است؛ اما برای سرمایه‌گذاری این موضوع مانع شما نخواهد شد. همچنین یکی از مزایای سرمایه‌گذاری در نروژ این است که، دولت نروژ بستر مناسبی را برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده است و بهترین شکل از آن‌ها حمایت می‌کند.

یکی از اصول مهم در استاندارد سرمایه‌گذاری، این است که به نرخ مصادره اموال کشور مقصد باید توجه ویژه داشته باشید تا باعث مشکلی برای شما و دارایی‌تان نشود. کم‌ترین ریسک نرخ مصادره در یک کشور را عدد 1 و بیشترین ریسک را عدد 7 نشان می‌دهد. خوشبختانه ریسک نرخ مصادره اموال در نروژ طی سال‌های اخیر، عدد 1 بوده است. بنابراین نیازی نیست از این لحاظ نگرانی داشته باشید.

شرایط سرمایه گذاری در آلمان باتوجه به روشی که از آن اقدام می‌کنید متفاوت است. روش‌های سرمایه‌گذاری در آلمان و حتی در نروژ شامل: خرید ملک، کارآفرینی، ثبت شرکت و…  می‌شوند. هر کدام از این راه‌ها علاوه بر شرایط متفاوت، هزینه متفاوتی را نیاز خواهند داشت. برای مثال، ثبت شرکت در آلمان به هزینه‌ای نزدیک به 20.000 یورو احتیاج دارد. شما می‌توانید برای تاسیس شعبه یا نمایندگی نیز در این کشور اقدام کنید. در صورتی که کسب و کار یا سرمایه‌گذاری شما تاثیر مثبتی در روند اقتصادی کشور آلمان داشته باشد، می‌توانید ویزای خود را تمدید کنید.

پس از مدت 5 سال پرداخت مالیات به کشور آلمان، قادر هستید تا اقامت دائم این کشور را اخذ نمائید. این موضوع در زمینه مهاجرت سرمایه‌گذاری به نروژ نیز صدق می‌کند؛ نکته این است که ممکن است تمامی راه‌های سرمایه‌گذاری در این دو کشور به اخذ اقامت منجر نشوند. بنابراین اگر قصد شما دریافت اقامت نیز می‌باشد، حتما پیش از اقدام تحقیق کامل انجام دهید.

مهاجرت از طریق ازدواج

در صورتی که افراد خارجی با تبعه کشورهای آلمان و نروژ ازدواج کنند و قصد مهاجرت کردن داشته باشند، مهاجرت از طریق ازدواج شامل حال آن‌ها خواهد بود. این روش مهاجرت می‌تواند به اخذ اقامت نیز منجر شود. نکته مهم این است که شما باید از قوانین ازدواج در این دو کشور اطلاع داشته باشید تا بتوانید ویزای خود را با موفقیت دریافت کنید.

در نروژ، ازدواج با زن و مرد تابع این کشور می‌تواند به دریافت اقامت شما منجر شود. در نظر داشته باشید که زوجین باید به مدت 3 الی 4 سال با یکدیگر زندگی مشترک داشته باشند تا فرد بتواند برای اقامت درخواست دهد. مدارک و اسناد لازم نیز باید در اداره مهاجرت این کشور ارائه شوند. از شرایط لازم برای این کار، تمکن مالی، شغل مناسب و منزل مناسب برای زندگی است که در فرآیند اقامت می‌توانند تاثیرگذار باشند. به این علت که برخی از افراد از این روش برای مهاجرت سوء استفاده می‌کنند، کشور نروژ نیز سخت‌گیری‌هایی را اعمال می‌کند. اگر مشخص شود که ازدواج طرفین صوری بوده طبق قوانین هر دو شخص مجازات خواهند شد و فرد خارجی نیز از کشور اخراج می‌شود.

شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج نیز به همین صورت است. افرادی که قصد ازدواج با تبعه کشور آلمان را دارند، با رعایت قوانین و شرایط مهاجرت می‌توانند وارد این کشور شده و ازدواج کنند. سن دو متقاضی حتما باید بالای 18 سال باشد و افراد باید دارای تمکن مالی لازم برای زندگی در آلمان باشند. همچنین فرد نیازمند تسلط به زبان آلمانی در سطح A1 می‌باشد. پس از مدت دو سال زندگی مشترک و 3 سال اقامت موقت در خاک کشور آلمان، شما می‌توانید برای اخذ تابعیت و اقامت آلمان درخواست دهید.

مهاجرت و دریافت تابعیت از طریق تولد فرزند

مهاجرت از طریق تولد فرزند، عمدتا از دو قانون خون و خاک پیروی می‌کند. قاعده خون به این شرح است که تنها در صورتی که یکی از دو والدین فرد تابعیت داشته باشند، فرزند می‌تواند تابعیت را اخذ کند. قاعده خاک شرایط ساده‌تری دارد. در صورتی که فرد در خاک کشور مورد نظر به دنیا آمده باشد، می‌تواند شهروند و تابع آن کشور محسوب شود؛ اما آلمان و نروژ از کدام قانون پیروی می‌کنند؟ کشورهای اروپایی معمولا از قاعده خون در این زمینه پیروی می‌کنند.

بنابراین می‌توانید نتیجه بگیرید که هم کشور آلمان هم نروژ، تنها به کسانی تابعیت اعطا می‌کنند که یکی از والدین آن‌ها آلمانی یا نروژی باشد. در مهاجرت به آلمان از طریق تولد فرزند، در صورتی که والدین فرد اقامت دائم آلمان را داشته باشند و حداقل 8 سال نیز در خاک این سرزمین زندگی کرده باشند، فرزند می‌تواند تا قبل از سن 21 سالگی برای دریافت تابعیت خود اقدام کند.

در این مقاله به مقایسه مهاجرت به آلمان و نروژ پرداختیم. با توجه به این که هر دو مورد جزو اتحادیه اروپا هستند، می‌توان گفت که در بسیاری از امور مشابه عمل می‌کنند. آلمان و نروژ هر دو کشورهایی هستند که سالانه هزاران مهاجر و متقاضی مهاجرت دارند. روش‌های مختلفی برای مهاجرت به هر یک از این کشورها وجود دارد. شما باید با توجه به هدف و قصد خود از مهاجرت، یکی از این روش‌ها را برگزینید. یکی از راه‌هایی که می‌توانید با کمک آن مهاجرت سریع‌تر و آسان‌تری را داشته باشید، دریافت مشاوره از برترین موسسات مهاجرتی است. موسسه اصطهباناتی یکی از معتبرترین مراکز راهنمایی و مشاوره در امور مهاجرت است. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید یا به مقالات دیگر ما مراجعه نمائید. همچنین شما می‌توانید در صورت تمایل به کسب اطلاعات درباره شرایط اعزام دانشجو به آلمان و یا تحصیل پزشکی در آلمان، به دیگر مقالات وبسایت ما مراجعه نمائید.

5/5 - (1 امتیاز)

مقالات مرتبط

ثبت درخواست مشاوره فوری

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
ملیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
ملیت