ارمنستان کشوری با تاریخ غنی و فرهنگی منحصر به فرد است. این کشور به دلیل هزینه های زندگی پایین و سیستم آموزشی باکیفیت، به مقصدی محبوب برای دانشجویان بین المللی تبدیل شده است. همچنین، طبیعت زیبا و جاذبه های گردشگری آن نیز در جذب بازدیدکنندگان موثر است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ارمنستان، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
درباره ارمنستان
زبان رسمی کشور ارمنستان، زبان ارمنی است.
مردم گرجی ارمنیان را سُمخِبی و ارمنستان را سُمخِتی می گویند. ملتها و کشورهای دیگر نیز از گذشته تا الام ارمنیان و ارمنستان را با تلفظهای مختلف کلمهٔ آرمن شناخته و میشناسند. آنان این کشور را آرمِنیا، آرمانی، آرمینا، ارمنستان، آرمِنین، اِرمنستان و به اسامی ای دیگر نامیده و ملت ارمنی را نیز آرامان، آرمینیان، آدمیانین، آرمِنیر، اِرمَنی و اَرمنی گفته اند.
کشور ارمنستان در قفقاز جنوبی در میان دریای سیاه و دریای خزر قرار گرفته است که مرز میان آسیا و اروپا محسوب میشود. همسایگان ارمنستان از غرب ترکیه، از شمال گرجستان، از شرق جمهوری آذربایجان و از جنوب ایران و جمهوری خودمختار نخجوان را تشکیل می دهند.
کشور ارمنستان فی مابین مدارهای ۳۸ درجه و ۴۲ درجه شمالی و نصف النهارهای ۴۳ درجه و ۴۷ درجه شرقی قرار دارد.
ارمنستان کشوری است کوهستانی و پرباران و نیز یک کشور محاط در خشکی می باشد. دریاچه آب شیرین سوان بزرگ ترین دریاچه این کشور که پهنه نسبتاً بزرگی از بخش میانی کشور را پوشانده است. مساحت ارمنستان ۲۹٬۷۴۳ کیلومتر مربع است و حدود ۳٬۰۶۰٬۰۰۰ نفر نیز جمعیت دارد.
اقتصاد ارمنستان تا اندازه زیادی به سرمایهگذاری و پشتیبانی ارمنیان خارج از کشور وابسته می باشد. قبل از استقلال، اقتصاد ارمنستان بیشتر بر پایه صنایع شیمیایی، الکترونیک، ماشینآلات، فرآوری خوراک، لاستیکسازی و بافندگی بود و برای مواد اولیه صنایع خود وابستگی زیادی به دیگر جمهوریهای شوروی و خارج از کشور داشت.
ارمنستان در فاصله گرفتن از نظام اقتصادی کمونیستی و حرکت به سمت اقتصاد سرمایهداری گامهای مهمی را در آزادسازی اقتصادی برداشتهاست ولی محدودیتهایی همچون وابستگی انرژی به خارج از جمله روسیه و ایران، فقر منابع، محصور بودن در خشکی و تنشهای این کشور با دو همسایه شرقی و غربی توان مانور این کشور را جهت مشارکت در سرمایهگذاریهای منطقهای و همچنین فضای تنفسی این کشور را شدیداً تقلیل دادهاست.
ساختار اقتصادی جمهوری ارمنستان در جریان جنگ شش ساله در قرهباغ آسیب زیادی دیده است. ولی هفت سال بعد از پایان جنگ بسیاری از مردم ارمنستان از وجود مافیای اقتصادی در کشورشان شکایت دارند. مافیایی که به باور آنها کمکهای جهانی را به سمت خود کشیده و از پخش عادلانه و برابر آن در جامعه جلوگیری میکند. در سال های اخیر فساد مالی به عنوان بزرگ ترین چالش ارمنستان در راه پیشرفت نام برده میشود.
اقتصاد ارمنستان تحت تاثیر بحران مالی جهانی آسیبهای فراوانی دیده است. یکی از نمودهای این بحران به صورت ورشکستگیهای مالی می باشد. برای مثال شرکت هواپیمایی ملی ارمنستان، اَرم اَویا ، در ماه فروردین ۱۳۹۲ اعلام ورشکستگی نموده و فعالیتش را متوقف نمود. “این شرکت در بیانیهای، ناتوانی در پرداخت بدهیها را دلیل ورشکستگی خود اعلام نموده و گفته است که این وضعیت ناشی از تاثیرات بحران مالی جهانی بوده است.
اطلاعات بیش تر در سایت http://fa.wikipedia.org