صنعت آلمان به دلیل تخصص بالا در تولید ماشینآلات، خودرو و محصولات صنعتی، در اقتصاد اروپا و جهان پیشرو است. در مقابل، فرانسه دارای صنعتی متنوعتر با تمرکز بر کشاورزی، محصولات لوکس، و صنایع غذایی است. بازار کار در آلمان معمولاً با حقوق بالاتر و فرصتهای بیشتر همراه است. برای مقایسه دقیقتر ادامه مطلب را مطالعه کنید.
اقتصاد آلمان
کشور آلمان در قاره سبز(اروپا) واقع شده است و با نام جمهوری فدرال شناخته میشود. کشور آلمان به عنوان پر جمعیتترین کشور واقع در قاره اروپا، دارای جمعیتی بالغ بر 83 میلیون نفر است. پایتخت کشور آلمان، شهر برلین است. افراد در کشور آلمان باید به زبان آلمانی صحبت کنند.
یکی از کشورهایی که در اتحادیه اروپا، مجوز تعیین قانون را به عهده دارد کشور آلمان است. این کشور همچنین لقب مدافع حقوق اقتصادی و سیاسی اتحادیه اروپا را نیز دارد. همچنین کشور آلمان در ماه ژانویه 2002 واحد پول ملی کل اتحادیه اروپا را به یورو تغییر داد. بزرگترین اقتصاد در قاره اروپا کشور آلمان است، دلایل برتری این کشور در حوزه صنعت و اقتصاد در قاره اروپا و کل دنیا عبارتاند از:
- برخورداری این کشور از نیروی کار خبره و با تجربه در بازار اجتماعی و اقتصادی
- سرمایه عظیم
- نرخ پایین فساد اجتماعی و اقتصادی
- بالا بودن سطح نوآوری
یکی دیگر از مزیتهای کشور آلمان در حوزه اقتصادی این است که این کشور، به عنوان یکی از چهار تولید کننده برتر در دنیا در سال 2016 شناخته شده است. در تمام دنیا 500 شرکت از نظر سرمایه، نسبت به سایر کشورها برتری دارند از میان این شرکتها، 500 شرکت متعلق به کشور آلمان است. شرکت زیر به عنوان برترین شرکتهای کشور آلمان شناخته شدهاند:
- دایملر
- فولکس واگن
- آلیانتس
- زیمنس
- دویچه بانک
- ا.آن
- دویچه پست
- دویچه تلکوم
- مترو
- BASF
پس از بررسی صنعت آلمان و فرانسه، 70 درصد اقتصاد آلمان را صنعت تشکیل میدهد که درصد نیروی کار مشغول در این بخش، 72 درصد است. کشور آلمان دارای برندهای معروفی از جمله BMW، فولکس واگن، نیوآ، آدیداس، پورشه و مرسدس بنز نیز است. شما با تحصیل در آلمان میتوانید آینده درخشانی برای خود از لحاظ مالی و موقعیت اجتماعی بسازید.
مقایسه اقتصاد و صنعت آلمان و فرانسه
هنگام مقایسه اقتصاد و صنعت آلمان و فرانسه به نکات زیادی پی بردیم. اقتصاد یک کشور بر بسیاری از جنبههای زندگی افراد در این کشور تاثیر دارد. به ویژه افرادی که قصد مهاجرت از طریق سرمایه گذاری را داشته باشند، ضروری است که درباره وضعیت اقتصادی آن کشور اطلاعاتی کسب کنند.
در این قسمت سعی داریم با بررسی تفاوتهای صنعت آلمان و فرانسه و همچنین سایر کشورهای اروپایی، روند تصمیم گیری درباره سرمایه گذاری در آلمان را برای شما راحتتر کنیم. اگر شما هم درباره تفاوتهای صنعت آلمان و فرانسه و بقیه کشورهای برتر قاره اروپا در حوزه اقتصاد کنجکاو هستید پیشنهاد میکنیم این قسمت را با دقت مطالعه کنید.
به جرات میتوان گفت که اصلیترین علت شناخته شدن کشور آلمان در جهان، صنعت فوق العاده قوی این کشور است. آلمان از نظر اقتصادی به عنوان کشوری نوآور و پیشرفته مطرح است که در سرمایه گذاری در فعالیتهای تحقیقاتی نیز نقش پررنگی دارد. درصد زیادی از این پیشرفتهای کشور آلمان در حوزه اقتصاد پس از انقلاب صنعتی اتفاق افتاده است. اقتصاد آلمان تحت تاثیر مستقیم اقتصاد اجتماعی بازار این کشور است.
صنعت آلمان
همانطور که پیشتر نیز گفتیم، صنعت نقش بسیار زیادی در حوزه اقتصاد کشور آلمان دارد. با توجه به اینکه 72 درصد از نیروی کار در آلمان در بخش صنعت استخدام میشوند، شما پس از تحصیل در آلمان نیازی به نگرانی از لحاظ پیدا کردن شغل مناسب نخواهید داشت. مسئله اشتغال نیز یکی از مزیتهای عالی کشور آلمان که در مقایسه صنعت آلمان و فرانسه و کلیه کشورهای اروپایی میتوان به آن پی برد.
در روند بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای اروپایی، دو رتبه GDP(تولید ناخالص داخلی) و PPP(برابری قدرت خرید) معیار اصلی سنجش هستند. بر این اساس، سرمایه کشور آلمان در سالهای مختلف به صورت زیر است:
سرمایه کشور آلمان بر اساس GDP بر اساس تولید ناخالص داخلی 3.86 تریلیون دلار و بر اساس برابری قدرت خرید 4.44 تریلیون دلار است. به همین علت این کشور به عنوان قطب اقتصادی اروپا و چهارمین کشور برتر در حوزه اقتصاد است. این در حالی است که رتبه اقتصادی این کشور در سال 2015، سه بوده است.
کشاورزی در آلمان
کشاورزی نیز در اقتصاد کشور آلمان نقش دارد؛ اما این نقش خیلی پرررنگ نیست. در واقع تنها 0.9 درصد از اقتصاد آلمان به کشاورزی وابسته است. در کل اتحادیه اروپا 10.3 میلیون کشاورز وجود دارد که برخی از آنها در زمینه تولید محصول با استاندرادهای ضعیف عمل میکنند و درصدی از آنها استاندارد قویتری در زمینه تولید محصول دارند. مهمترین محصولات تولید شده توسط کشور آلمان که باعث تبدیل این کشور به تولیدکننده برتر شده است شامل موارد زیر هستند:
- چغندرقند
- شراب
- شیر
- گوشت گاو و گوساله
- غلات
- دانههای روغنی
بنابراین میتوان گفت حتی با وجود تاثیر بسیار کم کشاورزی بر اقتصاد آلمان، این کشور در حوزه کشاورزی نیز از بسیاری از کشورهای اروپایی پیشی گرفته است.
وضعیت صادرات و واردات در آلمان
بیشترین رشد اقتصادی کشور آلمان وابسته به صادرات کالا است. با این وجود، به دنبال بحران اقتصادی در سال 2008 اقتصاد این کشور کمی افت پیدا کرد؛ اما مجددا به جایگاه خود بازگشت.
اقتصاد فرانسه
کشور فرانسه از نظر اقتصادی، دارای جایگاه 6 در جهان و رتبه 3 در قاره اروپا است. اقتصاد فرانسه، شامل دو بخش دولتی و خصوصی است. حدود یک پنجم از تولید ناخالص داخلی قاره اروپا، به کشور فرانسه وابسته است. بیشتر درآمد حاصل از تولید ناخالص داخلی آلمان، از بخشهای خدماتی شامل موارد زیر تامین میشود:
- حمل و نقل عمومی
- گردشگری
- دفاع
- انرژی
- ارتباطات مخابراتی
رتبه کشور فرانسه در جهان از نظر درآمد 10 است. از این میان، کشور آلمان دارای تولید ناخالص داخلی و تولید داخلی سرانه به ترتیب 2.5 تریلیون دلار و 38 هزار دلار است.
خدمات فرانسه
در کشورهای توسعه یافته مانند کشور فرانسه، خدمات بخش مهمی از درآمد آن کشور است. بیش از دو میلیون شرکت در فرانسه فعال و مشغول هستند که از این میان یک سوم از آنها فعالیتهای خدماتی ارائه میدهند. بنابراین 27 درصد از مردم فرانسه در شرکتهای خدماتی مشغول به کار هستند که 39 درصد از تولید ناخالص داخلی از این بخش تامین میشود.
بنابراین اگر شما قصد مهاجرت به فرانسه از طریق سرمایه گذاری را دارید بخش خدماتی میتواند درآمد قابل توجهی را برای شما به ارمغان آورد. دولت فرانسه حتی شرایط ویژهای برای سرمایه گذاری در فرانسه در دوران کرونا نیز در نظر گرفته است. زمینههای فعالیت شرکتهای خدماتی در فرانسه شامل موارد زیر است:
- خدمات اجتماعی و اداری
- بهداشت و آموزش و پرورش
- عمده فروشی
- حمل و نقل عمومی و توزیع
- ارتباطات مخابراتی
- خدمات مصرف
- تولید محصول
- خدمات کسب و کار
- آموزش ملی
- سیستم پستی
- گردشگری
صنعت فرانسه
با مقایسه صنعت آلمان و فرانسه به این نکته پی بردیم که کشور فرانسه مانند آلمان در زمینه صنعت نیز فعالیتهای زیاد و مهمی دارد. تفاوت اساسی صنعت آلمان و فرانسه، نقش صنعت در اقتصاد این کشورها است. در اقتصاد کشور آلمان، صنعت بیشترین تاثیر را دارد، حال آنکه در کشور فرانسه خدمات نقش پررنگتری در رشد اقتصادی این کشور را داراست.
تولید کنندههای موفق صنعتی در فرانسه، بیشتر در زمینههای زیر فعالیت دارند:
- صنایع هوایی
- ریلی
- خودرو
- آرایشی و بهداشتی
- خودروهای لوکس
در کشور فرانسه شرکتهای برتری از جمله ایرفرانس، فرانس تله کام، رنو و تالس نقش بسزایی در مطرح شدن این کشور در سطح ملی و بین المللی داشتهاند. از نظر قدرتهای صنعتی جهان، کشور فرانسه بعد از کشورهای آمریکا، ژاپن و آلمان چهارمین جایگاه را به خود اختصاص داده است. موفقترین صنایع در این کشور، خودروسازی و همچنین هواپیمایی هستند. فعالیت فرانسه در زمینه صنعت هواپیمایی بیشتر در حوزه طراحی و توسعه است.
در صنایع شیمیایی نیز کشور فرانسه با 300 هزار نیروی کار و همچنین 70 میلیارد دلار درآمد، دارای رتبه چهارم در جهان است. صنعت گردشگری نیز تاثیر زیادی در اقتصاد این کشور دارد، به صورتی که همه ساله تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی برای مشاهده مکانهای دیدنی این کشور به آن سفر میکنند. مکانهای گردشگری کشور فرانسه به شرح زیر هستند:
- پیست اسکی متفاوت و جذاب
- 20 هزار هتل
- 3900 موزه به ویژه موزه لوور و ورسای
- برج ایفل
بر اساس آمارهای دقیق، تاثیر گردشگری داخلی و خارجی بر اقتصاد فرانسه بسیار زیاد است. تعداد مشاغل فعال که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به گردشگری ارتباط دارند 2.8 میلیار دلار است، به صورتی که در سال 2016 سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی 198.3 میلیارد یورو در سال بوده است.
بنابراین اگر قصد مهاجرت به فرانسه را دارید، میتوانید از طریق ویزای کار فرانسه اقدام نمائید. همچنین با وجود بازار کار بسیار عالی این کشور، پس از تحصیل در فرانسه امکان اشتغال شما در این کشور بسیار زیاد است.
کشاورزی در فرانسه
کشور فرانسه در حوزه کشاورزی نقش پررنگی دارد. حدود 7 درصد از مردم فرانسه در کشاورزی، دامداری، ماهیگیری و همچنین جنگل داری مشغول به کار هستند. محصولات کشاورزی تولیدی توسط کشور فرانسه مانند کشور آلمان است. بیشترین محصول کشاورزی تولیدی توسط فرانسه شراب است، این کشور با تولید 5.3 میلیون تن شراب جایگاه دوم را در قاره اروپا دارد. رتبه کشور فرانسه در تولید محصولات مختلف کشاورزی به شرح زیر است:
- دانههای روغنی و چغندر قند: رتبه اول در اروپا
- تولید شیر: رتبه دوم در اروپا و رتبه پنجم در جهان
- گوشت گاو و گوساله: منبع اصلی تولید گوشت در قاره اروپا
جنگل داری نیز در کشور فرانسه بسیار حائز اهمیت است و از سال 1945 رشد هر ساله جنگلها، 30000 هزار هکتار بوده است. جنگل داری برای کشور فرانسه در دو بخش تولید چوب و همچنین گردشگری درآمدزایی دارد.
وضعیت صادرات و واردات در فرانسه
در زمینه صادرات و واردات، فرانسه پس از آلمان رتبه دوم را در قاره اروپا دارد. صادرات این کشور بیشتر در زمینه کالا و خدمات است. بیشترین کالاهایی که توسط این کشور به سایر کشورها صادر میشود شامل موارد زیر هستند:
- تجهیزات هوایی
- ماشین آلات
- مواد شیمیایی
- آهن و استیل
- پلاستیک
- دارو
- نوشیدنیها
در زمینه تولید محصولات کشاورزی، کشور فرانسه جایگاه ششم را در جهان دارد. از نظر صادرات این محصولات نیز در جایگاه دوم قرار دارد. بیشترین واردات به این کشور در زمینه محصولات زیر است:
- ماشین آلات و تجهیزات
- هواپیما
- نفت خام
- اتومبیل
- مواد شیمیایی
- پلاستیک
کالاهای وارداتی به فرانسه، ارزش کمتری نسبت به کالاهای تولیدی توسط کشور دارند. فرانسه شرکای خارجی زیادی در زمینه واردات محصولات دارد که از نزدیکترین آنها میتوان به آلمان اشاره نمود.
در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل و با ذکر جزئیات، به مقایسه صنعت آلمان و فرانسه بپردازیم و تفاوتهای آنها را نیز بیان کنیم. این دو کشور، دارای موقعیتهای فوق العاده خوبی برای مهاجرت، تحصیل و اقامت هستند. شما میتوانید با بررسی دقیق شرایط هر دو کشور و همچنین علایق و شرایط شخصی خود بهترین تصمیم را بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت به کشورهای اروپایی به ویژه کشور فرانسه و آلمان، کارشناسان موسسه مهاجرتی اصطهباناتی آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند. همچنین در صورتی که تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اعزام دانشجو به فرانسه یا تحصیل پزشکی در فرانسه دارید، مقالات دیگر وبسایت ما را بررسی نمائید.