استرالیا جزو کشورهایی است که دررابطهبا تولد فرزند و اعطای تابعیت به فرزندان متولد شده، از اصل خون تبعیت میکند. طبق اصل خون، اگر یکی از والدین از اتباع استرالیا باشد، فرزند متولد شده تابعیت این کشور را دریافت میکند. برای دریافت اطلاعات بیشتر دررابطهبا نحوه مهاجرت به استرالیا از طریق تولد فرزند، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
مهاجرت به استرالیا، فرصتی برای شروعی تازه و ساختن زندگی بهتر است. اگر شما هم به دنبال راهی برای دستیابی به این هدف هستید، روشهای متنوعی برای مهاجرت به این کشور وجود دارد که از جمله آنها میتوان به کار، تحصیل و سرمایهگذاری اشاره کرد. اما یکی از روشهای جذاب و کمتر شناختهشده، اخذ اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند است. احتمالاً شما نیز شنیده باشید که برخی کشورها به نوزادانی که در سرزمین آنها به دنیا میآیند، حق اقامت و شهروندی اعطا میکنند. بااینحال، قوانین و مقررات مربوط به این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت است. اگر شما نیز قصد دارید از طریق تولد فرزند به کشور استرالیا مهاجرت کنید، این مقاله راهنمای جامعی درباره مهاجرت به استرالیا از طریق تولد فرزند ارائه میکند.
مهاجرت به استرالیا از طریق تولد فرزند
مهاجرت به استرالیا از طریق تولد فرزند یکی از گزینههای مهاجرتی است که توجه بسیاری از متقاضیان را به خود جلب کرده است. این تصور که والدین میتوانند با بهدنیاآوردن فرزند خود در خاک استرالیا، شانس دریافت اقامت دائم و شهروندی را برای خود فراهم کنند، بسیار جذاب است. معمولاً کشورهای مختلف، بر اساس دو اصل “خاک” و “خون” در مورد اعطای تابعیت تصمیمگیری میکنند. البته بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که تنها نوزادانی که از والدینی با تابعیت استرالیایی یا اقامت دائم متولد میشوند، میتوانند وضعیت اقامتی مشابه والدین خود را داشته باشند. از همین رو، میتوان گفت که دریافت اقامت استرالیا صرفاً از طریق تولد فرزند امکانپذیر نیست و نمیتوان با بهدنیاآوردن یک نوزاد در خاک استرالیا، تابعیت و شهروندی این کشور را دریافت کرد.
تابعیت استرالیا از طریق اصل خاک
اصل خاک یکی از شیوههای اعطای تابعیت به شمار میآید که طبق آن، هر فردی که در قلمرو یک کشور متولد شود، حق شهروندی آن کشور را خواهد داشت. این اصل بیشتر در کشورهای مهاجرپذیری مانند آمریکا و کانادا موردتوجه قرار گرفته است. همچنین، برخی کشورها به افرادی که در کشتیها یا هواپیماها و در فضای هوایی آن کشور متولد میشوند نیز حق شهروندی اعطا میکنند. بااینحال، کشورهای زیادی وجود دارند که اصل خاک را برای اعطای تابعیت به فرزند متولد شده در خاک کشور کافی میدانند. این کشورها معمولاً جزو اقتصادهای برتر جهان نیستند و کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل، مکزیک و… را شامل میشوند.
همچنین، ذکر این نکته ضروری است که برخی کشورها برای جلوگیری از مهاجرتهای غیرقانونی، شرایط خاصی برای اعطای اقامت از طریق تولد فرزند وضع کردهاند. استرالیا نیز تا سال 1986 با اصل خاک عمل میکرد، اما پس از آن به اصل خون تغییر رویه داد که شرایط خاصی را شامل میشود. درصورتیکه قصد اخذ اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند را دارید، بهتر است اطلاعات دقیقی درباره قوانین و شرایط موجود کسب کنید تا بهترین تصمیم را در این باره بگیرید.
تابعیت استرالیا از طریق اصل خون
باتوجهبه افزایش روزافزون مهاجرت به کشورهای مختلف در سالهای اخیر، بسیاری از این کشورها به اصل خون در اعطای تابعیت و اقامت پایبند هستند. این اصل در مقابل اصل خاک قرار دارد و بهعنوان یک روش رایج در سیاستهای تابعیتی کشورهای مختلف شناخته میشود. طبق اصل خون، تنها کودکانی که یکی از والدین آنها از اتباع یک کشور باشد، تابعیت آن کشور را دریافت میکنند. در واقع، این اصل نشاندهنده پیوند عمیقتری است که بین ملیت والدین و فرزندان وجود دارد. استرالیا نیز از اصل خون پیروی میکند و برای اینکه فرزند شما بتواند تابعیت این کشور را دریافت کند، باید خود شما یا همسرتان از قبل تابعیت استرالیا را داشته باشید. در غیر این صورت، باید برای مهاجرت تحصیلی به استرالیا یا مهاجرت کاری و سرمایهگذاری اقدام کنید و سپس برای همسر و فرزندتان ویزای همراه بگیرید.
اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند امکانپذیر است؟
یکی از سؤالاتی که بسیاری از متقاضیان مهاجرت به استرالیا مطرح میکنند این است که آیا میتوان از طریق تولد فرزند در استرالیا، اقامت و تابعیت این کشور را دریافت کرد؟ برای درک بهتر این موضوع، باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- اگر برای مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج اقدام کنید و همسر شما تابعیت استرالیایی داشته باشد، فرزند شما نیز در هر نقطهای از جهان که متولد شود، حق دریافت تابعیت استرالیا را خواهد داشت.
- درصورتیکه یکی از والدین دارای ویزای دائم استرالیا باشد و فرزند در خاک استرالیا به دنیا بیاید، فرزند متولد شده نیز تابعیت این کشور را کسب خواهد کرد.
- درصورتیکه فرزند در خارج از استرالیا متولد شود و یکی از والدین دارای ویزای دائم باشد، حق دریافت تابعیت را نخواهد داشت و تنها میتواند از مزایای ویزای دائم والدین بهرهمند شود.
باتوجهبه این موارد، میتوان گفت اخذ اقامت استرالیا با تولد فرزند امکانپذیر است؛ اما به شرایط والدین و ویزای آنها بستگی دارد. بااینحال اگر قصد دارید فرزند شما در خاک استرالیا به دنیا بیاید و تابعیت این کشور را داشته باشد؛ بهتر است بهعنوان والدین، از طریق مهاجرت کاری به استرالیا، مهاجرت تحصیلی و یا ثبت شرکت و سرمایه گذاری در استرالیا اقدام نمایید و پس از اخذ اقامت دائم، فرزند خود را در خاک این کشور به دنیا بیاورید.
انواع ویزای فرزند در استرالیا
پس از تاریخ 20 آگوست 1986، اگر فرزندی در خاک استرالیا متولد شود، تنها درصورتیکه یکی از والدین او تبعه استرالیا یا دارای اقامت دائم باشند، امکان دریافت تابعیت برای او فراهم میشود. همچنین، اگر والدین دارای ویزای موقت یا وضعیت غیرقانونی باشند و فرزندشان در استرالیا متولد شود، آن کودک میتواند با زندگی در استرالیا از بدو تولد تا سن 10 سالگی، درخواست شهروندی کند.
استرالیا سه نوع ویزای دائمی برای کودکان دارد که به اخذ تابعیت منجر میشود:
- ویزای کودک: این ویزا به فرزند یک مقیم دائم استرالیا که خارج از کشور به دنیا آمده و زندگی میکند، اجازه میدهد تا به استرالیا بیاید و با والدین خود زندگی کند.
- ویزای فرزندخواندگی: این نوع ویزا مخصوص کودکانی که در خارج از استرالیا به فرزندخواندگی پذیرفته میشوند است و به آنها این امکان را میدهد که بتوانند با والدین ناتنی خود در استرالیا زندگی کنند.
- ویزای یتیم نسبی: این ویزا برای کودکانی که یکی از اقوامشان در استرالیا زندگی میکند و والدینشان فوت کردهاند صادر میشود.
* علاوه بر این موارد، اخذ ویزای فرزند سببی (Dependent Child) نیز برای فرزندان والدینی که بهعنوان همسر یک شهروند استرالیایی مهاجرت کردهاند نیز وجود دارد.
مدارک لازم برای اقامت استرالیا از طریق تولد
توجه داشته باشید که در صورت تولد فرزندتان در خاک استرالیا، شما نیازی به درخواست ویزای جداگانه ندارید؛ اما باید تولد فرزندتان را به دولت استرالیا اطلاع دهید. پس از این اقدام، فرزند شما همان ویزای شما را با تاریخ انقضای مشابه دریافت خواهد کرد. ویزای فرزند یکی از زیرمجموعههای ویزای خانواده استرالیا به شمار میآید؛ بنابراین طبیعی است که افسر مهاجرت در بررسی درخواست شما، وضعیت اقامت و ویزای شما و همسرتان را نیز بررسی کند. از جمله مدارک لازم برای اقامت از طریق تولد فرزند در استرالیا، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرمهای تکمیلشده 47، 40 و 956A
- مدارک تست DNA
- ترجمه انگلیسی مدارک هویتی
- کپیهای تاییدشده مدارک
- مدارکی که نشاندهنده تکمیل درخواست شما باشد.
زایمان در استرالیا
سالانه افراد زیادی به دنبال اخذ ویزای توریستی برای زایمان در استرالیا هستند تا بتوانند از این طریق، تابعیت این کشور را به دست آورند. زایمان در استرالیا به سه روش زایمان در بیمارستانهای عمومی، زایمان در بیمارستانهای خصوصی و زایمان در منزل انجام میشود. بیش از ۷۰ درصد زنان استرالیایی، برای زایمان بیمارستانهای عمومی را انتخاب کرده و از سیستم بهداشت عمومی یا مدیکر استفاده میکنند. افرادی که کارت Medicare داشته باشند، تحت پوشش این بیمه قرار میگیرند و هزینه تمام مراقبتهای درمانی آنها از سوی بیمارستان تقبل میشود.
حدود ۳۰ درصد از زنان استرالیایی نیز برای زایمان بیمارستانهای خصوصی را انتخاب میکنند. هزینه بیمارستانهای خصوصی به نوع بیمارستان و خدماتی که ارائه میشود بستگی دارد و نمیتوان مبلغ مشخصی برای آن عنوان کرد. زایمان در بیمارستانهای خصوصی، نیازمند داشتن بیمه درمانی خصوصی است که هر بیمه خدمات مختلفی را تحت پوشش قرار میدهد و میتواند سیاستهای متفاوتی داشته باشد.
اگر بهتازگی از طریق روشهای مهاجرتی مختلفی مانند خرید ملک در استرالیا به این کشور مهاجرت کردهاید و هنوز شهروند این کشور نیستید، نمیتوانید از خدمات دولتی بیمارستانها بهرهمند شوید و ناچار خواهید بود به بیمارستانهای خصوصی مراجعه کنید که هزینههای بالاتری دارند.
مدت زمان و هزینه صدور ویزای استرالیا از طریق تولد
مدت زمان پردازش درخواستهای اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند، متغیر است و به شرایط فردی و سیاستهای دولت بستگی دارد. معمولاً برای 75 درصد درخواستها، حدود 21 ماه زمان لازم است تا اقامت دائم صادر شود. هزینه درخواست ویزا برای متقاضی اصلی 2665 دلار استرالیا است؛ اما ممکن است هزینههای اضافی دیگری نیز وجود داشته باشد. برای اطلاعات دقیقتر درباره هزینههای مربوط به ویزا و اخذ اقامت از طریق تولد فرزند و روشهای مهاجرتی دیگر مانند ثبت شرکت در استرالیا و یا سرمایهگذاری و مهاجرت کاری، میتوانید با کارشناسان و وکلای مهاجرتی موسسه مهاجرتی هما در ارتباط باشید.
شرایط اخذ اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند
برای مهاجرت به استرالیا از طریق تولد فرزند و اخذ اقامت، باید وضعیت مهاجرتی والدین را بررسی کنید. شرایط تابعیت برای کودکانی که والدینشان دارای ویزای موقت هستند با کودکانی که والدینشان اقامت دائم دارند، متفاوت است. بنابراین، قبل از تصمیمگیری برای مهاجرت و فرزندآوری در استرالیا، بررسی دقیق این شرایط ضروری است.
فرزندی که پدر و مادر او اقامت دائم استرالیا دارند:
اگر یکی از والدین کودک شهروند استرالیا باشد، فرزند نیز بهعنوان شهروند این کشور محسوب میشود.
صدور ویزای مشابه والدین برای فرزند متولد شده:
والدین کودک هر نوع ویزایی که داشته باشند، کودک نیز همان نوع ویزا را دریافت خواهد کرد و نیازی به درخواست جداگانه نیست. کافی است با اداره مهاجرت استرالیا تماس بگیرید تا ویزای مشابه برای فرزند شما صادر شود.
صدور ویزا برای فرزندی که والدین او ویزاهای متفاوتی دارند:
درصورتیکه والدین ویزاهای متفاوتی داشته باشند، وضعیت ویزای کودک بر اساس بهترین وضعیت ویزا تعیین میشود. برای مثال اگر مادر دارای ویزای موقت و پدر دارای ویزای دائمی باشد، فرزند ویزای دائمی خواهد گرفت.
صدور ویزای فرزندی که یکی از والدین شهروند استرالیا است؛ اما از هم جدا شدهاند:
در صورا جدا شدن والدین، اگر یکی از آنها ویزای موقت یا شهروندی استرالیا را داشته باشد و فرزندشان در خاک استرالیا به دنیا بیاید، فرزند تابعیت استرالیایی را دریافت میکند. والدینی که ویزای موقت دارند، نمیتوانند به واسطه تولد فرزندشان تابعیت بگیرند. اگر این والدین بخواهند در استرالیا بمانند، باید برای اخذ ویزای دائم اقدام کنند.
ویزای فرزندی که در استرالیا به دنیا میآید؛ اما والدین شهروند استرالیا نیستند:
طبق قوانین استرالیا، اگر کودکی از والدینی که هیچکدام شهروند استرالیا نیستند به دنیا بیاید و تا سن 10 سالگی در این کشور زندگی کند، میتواند برای اخذ شهروندی اقدام کند. برای بررسی واجد شرایط بودن کودک برای اخذ ویزا، باید به موارد زیر توجه شود:
- کودک باید در این ده سال، بهطور مستمر در استرالیا زندگی کرده باشد.
- آیا کودک به استرالیا احساس تعلق دارد و استرالیا را خانه خود میداند؟
- طول و دلیل غیبت کودک از خاک استرالیا بررسی میشود.
- آیا کودک حق قانونی ورود مجدد به استرالیا را در هر بار خروج حفظ کرده است؟
- میزان ارتباط کودک با زندگی اجتماعی، تحصیلی و خانوادگی در استرالیا چگونه است؟
توجه داشته باشید که اگر کودک قبل از ۱۰ سالگی از کشور خارج شود و نتواند دوباره وارد استرالیا شود، نمیتواند تا زمان واجد شرایط شدن برای اخذ شهروندی، در استرالیا بماند. همچنین، فرزندان دیپلماتهای خارجی نیز نمیتوانند صرفاً بهدلیل زندگی در استرالیا تا سن 10 سالگی، برای دریافت تابعیت اقدام کنند.
اقامت فرزندی که در خارج از استرالیا به دنیا میآید؛ اما والدین شهروند استرالیا هستند:
درصورتیکه در زمان تولد کودک یکی از والدین شهروند استرالیا باشد، حتی اگر کودک در کشوری غیر از استرالیا به دنیا آمده باشد، کودک متولد شده میتواند شهروندی استرالیا را دریافت کند. برای دریافت اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند که در خارج از خاک این کشور به دنیا آمده است، والدین باید مراحل زیر را دنبال کنند:
- هزینههای مربوط به اخذ شهروندی که طبق فرم 1298i، توسط وزارت امور خارجه استرالیا اعلام شده است، باید پرداخت شود.
- اگر کودک زیر 15 سال سن دارد، درخواست باید توسط والدین امضا شود. برای کودکان 18 سال یا بیشتر، سابقه شخصیت و رفتار آنها مورد بررسی قرار میگیرد.
اقامت فرزندی که در خاک استرالیا به دنیا میآید و والدین او دارای ویزای موقت هستند:
اگر نوزادی از والدینی که دارای ویزای موقت (مانند ویزای تحصیلی یا سابکلاسهای 476، 485، 500 و غیره) در خاک استرالیا متولد شود، او شهروند استرالیا محسوب نمیشود. بااینحال، والدین میتوانند برای فرزند خود درخواست ویزای موقت کنند. اگر تمام مراحل مربوط به ویزای موقت والدین انجام شده باشد و امکان اضافهکردن اسم فرزند به درخواست وجود نداشته باشد؛ میتوانند از طریق حساب کاربری (ImmiAccount)، پلتفرم آنلاین درخواست ویزا، درخواست مربوط به فرزندشان را اضافه کنند.
اقامت فرزندی که در خارج از استرالیا به دنیا میآید؛ اما والدین اقامت دائم استرالیا را دارند:
اگر والدین دارای اقامت دائمی استرالیا باشند و فرزندشان در خارج از کشور به دنیا آمده باشد، باید نکات زیر را مدنظر قرار دهند:
- درخواست ویزای فرزند (Child visa) سابکلاس
- پرداخت هزینههای درخواست ویزای فرزند یا اضافه کردن او به درخواست ویزای ازدواج.
اقامت فرزندی که خارج از استرالیا به دنیا آمده است؛ اما والدین اقامت موقت دارند:
اگر یکی از والدین در زمان تولد فرزندشان در خارج از استرالیا دارای ویزای موقت باشد، میتوانند برای دریافت اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند خود ( اقامت موقت) درخواست دهند. این امکان برای والدینی که یکی از ویزاهای موقت زیر را دارند، فراهم است:
- ویزای موقت کسبوکار، نوآوری و سرمایهگذاری (منطقهای) سابکلاس 188
- ویزای موقت ماهر (منطقهای) سابکلاس 489
- ویزای دانشجویی سابکلاس 500
- ویزای کار موقت (روابط بینالملل) سابکلاس 402
- ویزای آموزشی سابکلاس 407
- ویزای موقت فعالیت سابکلاس 408
- ویزای کار موقت (مهارت) سابکلاس 457
- ویزای موقت کمبود مهارت سابکلاس 482
در این شرایط، فرزند شما میتواند از طریق تولد در خارج از کشور، اقامت استرالیا را داشته باشد و نوع ویزایی که برای او صادر خواهد شد، ویزای موقت خواهد بود.
اقامت فرزندی که در خارج از استرالیا به دنیا میآید و والدین او برای اخذ ویزا درخواست دادهاند:
اگر والدین کودک متولد شده در خارج از استرالیا، برای مهاجرت به استرالیا و دریافت ویزای استرالیایی (چه موقت و چه دائم) اقدام کرده باشند، میتوانند نام فرزند خود را به این درخواست اضافه کنند تا او نیز ویزای مشابهی دریافت کند. برای انجام این کار، لازم است هزینههای مربوطه پرداخت شود و مدارک لازم به سفارت استرالیا ارسال گردد.
سخن پایانی
مهاجرت به استرالیا از طریق تولد، یکی از روشهای مهاجرتی جذاب برای خانوادههایی است که قصد دارند تابعیت و شهروندی کشور استرالیا را اخذ کنند. از آنجاییکه کشور استرالیا در این موارد از اصل خون پیروی میکند، تنها کودکانی میتوانند واجد شرایط اخذ شهروندی باشند که حداقل یکی از والدین آنها شهروندی و یا اقامت دائم استرالیا را داشته باشد. در این مقاله، به طور کامل و جامع به موضوع مهاجرت به استرالیا از طریق تولد فرزند پرداختیم و شرایط و قوانین کلی اخذ اقامت استرالیا برای کودک و والدین را بررسی کردیم. اگر شما هم قصد مهاجرت به استرالیا از طریق تولد فرزند را دارید، برای کسب اطلاعات بیشتر دراینرابطه بهتر است با کارشناسان و وکلای مهاجرتی موسسه هما در تماس باشید.
سوالات متداول
۱. کودکانی که در استرالیا به دنیا میآیند، پس از چند سال میتوانند برای اخذ شهروندی استرالیا درخواست دهند؟
کودکانی که در خاک استرالیا به دنیا میآیند؛ در صورتی که 10 سال اول را در این کشور زندگی کنند، میتوانند برای اخذ اقامت دائم استرالیا درخواست دهند.
۲. آیا کودکی که از والدین با ویزای موقت استرالیا متولد میشود، شهروند استرالیا بهحساب میآید؟
اگر کودکی در خاک استرالیا از والدین دارای اقامت موقت متولد شود، شهروند این کشور بهحساب نمیآید.
۳. درصورتیکه والدین شهروند استرالیا باشند، اما فرزند آنها در خارج از خاک استرالیا به دنیا بیاید، وضعیت اقامت کودک چگونه است؟
اگر در زمان تولد کودک، حداقل یکی از والدین شهروند استرالیا باشند و کودک خارج از استرالیا متولد شود، واجد شرایط اخذ شهروندی خواهد بود.