ویزای همراه چیست؟

ویزای همراه چیست؟

Dependent Visa یا همان ویزای همراه، یک سند مهم است که به اعضای خانواده‌ افراد مهاجر اجازه می‌دهد تا با آن‌ها همراه شوند. یکی از مهم‌ترین شرایط برای اخذ این نوع ویزا، داشتن تمکن مالی است. در اصل باید بتوانید ثابت کنید که توانایی مالی لازم برای پشتیبانی مالی از همراهان خود را دارید. این مسئله شامل هزینه‌های زندگی، مسکن، آموزش و سایر هزینه‌های مرتبط می‌شود. با مشاوران موسسه مهاجرتی اصطهباناتی همراه باشید تا بدانید علاوه بر اثبات توانایی مالی برای حمایت از افرادی که همراه شما مهاجرت می‌کنند، چه شرایط دیگری لازم است تا در اخذ این نوع ویزا با موفقیت عمل کنید.

منظور از ویزای همراه چیست؟

ویزای همراه به انگلیسی Dependent Visa نام دارد. این سند معمولا در بین مدارک لازم برای مهاجرت کسانی قرار می‌گیرد که قصد دارند با خانواده خود در کشور دیگری زندگی کنند. خوب است بدانید که به طور کلی دو نوع ویزا تحت این نام وجود دارد که به صورت موقت و دائم صادر می‌شوند.

ویزاهای موقت برای دارندگان ویزاهای کار، انتقال درون شرکتی و دانشجویان ارائه خواهد شد. در حالی که ویزاهای دائمی برای همسران یا فرزندان زیر 18 تا 21 سال مد نظر است. وابستگانی که ویزای اقامت دائم به آنها اعطا شده‌، تا زمانی که حق این نوع اقامت را دارند از حق تحصیل و کار هم برخوردار هستند.

با این تفاسیر، چنین گواهی وضعیت خانواده یک مهاجر را برای استفاده از تمام شرایط قانونی و رسمی روشن می‌کند. این سند معمولا برای مهاجران در هر کشوری ارائه می‌شود و توسط دولت آن کشور با تأیید شرایط خاصی ارائه می‌گردد. منظور از وابستگان (همراهان) نیز افرادی است که خودشان درآمدی ندارند، اما برای غذا، سرپناه و سایر نیازهای اولیه به یک فرد وابسته هستند (خواه همسر، والدین یا هر خویشاوند نزدیک دیگری باشد).

ویزای همراه برای چه کسانی صادر می‌شود؟

ویزای همراه برای پدر و مادر یا همسر و فرزند صادر می‌شود. اخذ این نوع ویزا برای همسر و فرزند معمولا نیازمند رعایت شرایط خاص و ارائه مدارک مختلف برای اثبات صحت روابط خانوادگی است. به عنوان مثال زمان دریافت این ویزا برای همسر، باید به شرایط زیر توجه داشته باشید:

  • ازدواج قانونی: زوجین باید ازدواج قانونی داشته باشند که همه جا (هم در کشور مبدأ و هم در کشور میزبان) به رسمیت شناخته شود.
  • واجد شرایط بودن شخص متقاضی: شخص متقاضی باید دارای وضعیت قانونی اقامت، درآمد کافی و توانایی ارائه حمایت مالی از همسر و فرزند باشد.
  • رابطه واقعی: اثبات اینکه رابطه زناشویی واقعی است و صرفا به منظور اخذ ویزا نیست، بسیار حیاتی است. برای اثبات این موضوع ممکن است نیاز به ارائه شواهدی از زندگی مشترک داشته باشید، از جمله حساب‌های مالی مشترک، عکس‌ها و مکاتبات.

همچنین شرایط دریافت ویزا همراه برای فرزند هم عبارت است از:

  • محدودیت سنی: این ویزا به طور کلی برای فرزندان زیر 18 سال صادر می‌شود.
  • رضایت والدین: معمولا هر دو والد یا قیم قانونی باید رضایت کودک را برای سفر و اقامت در کشور میزبان ثابت کنند. در صورت حضانت هم ممکن است نیاز به ارائه مستندات قانونی مناسب داشته باشید.

ضمنا دریافت ویزا همراه برای والدین هم به شرایط خاص وابسته است و همه افراد واجد شرایط لازم برای دریافت این نوع ویزا نیستند. در واقع، اولویت دریافت این نوع ویزا با همسر و فرزندان است. اما، اگر شخص متقاضی بتواند اثبات کند که والدین از لحاظ مالی و روحی به او وابسته هستند، می‌تواند برای دریافت ویزای والدین خود هم اقدام کند.

شرط سن برای ویزای همراه چقدر است؟

همان‌طور که اشاره کردیم این ویزا برای فرزندان بالای 18 سال صادر نمی‌شود. اگر یک یا چند فرزند بالای 18 سال دارید، باید با توجه به وضعیت خود و فرزندانتان از روش‌های دیگری برای اقامت در کشور مورد نظر اقدام کنید. این اقدامات ممکن است شامل انتخاب کشورها و روش‌های مهاجرتی باشد که فرزندان حداقل تا سن 24 سالگی در پرونده شخص متقاضی قرار می‌گیرند. یا اینکه با اخذ ویزای تحصیلی برای فرزندان بالای 18 سال اقدام نمایید.

شرایط دریافت ویزا همراه بر اساس سن

کدام کشورها ویزای همراه ارائه می‌دهند؟

ویزای همراه تحصیلی و حتی کاری از آن دست مدارکی است که در کشورهای مختلفی صادر می‌شود. این مسئله به دلیل ایجاد رفاه کافی برای مهاجران مد نظر قرار گرفته تا آنها بتوانند شرایط سفر و یا زندگی جدید را برای خانواده خود هم فراهم کنند. مهم‌ترین کشورهایی که این نوع ویزا را ارائه می‌دهند عبارتند از:

ویزا همراه هلند

برخی از اتباع غیر اتحادیه اروپا/EFTA (به عنوان مثال کسانی که از استرالیا، ژاپن و ایالات متحده می‌آیند)، می‌توانند بدون نیاز به دریافت ویزا از قبل وارد هلند شوند. با این حال، آنها باید مدت کوتاهی پس از ورود برای اقامت هلند درخواست دهند. سایر اتباع کشورهای ثالث (مانند ایران) باید قبل از سفر به هلند برای ویزای ورود ترکیبی و اجازه اقامت موقت (MVV) اقدام کنند. این مجوز تنها برای شریک زندگی و کودک زیر 18 سال صادر می‌شود.

ویزا همراه اتریش

در قوانین کشور اتریش هم اعضای خانواده فقط شامل فرزندان زیر سن قانونی و همسران / شوهران یا شرکای مدنی است. به عنوان یک قاعده، کودکان بزرگ‌تر از 18 سال دیگر مجاز به دریافت اجازه اقامت از طریق والدین خود نیستند. در عوض، آنها باید دلیل خاص خود را برای اقامت در اتریش داشته باشند (به عنوان مثال در این کشور تحصیل یا کار کنند). اسنادی که باید به این کشور ارائه کنید عبارتند از فرم درخواست، گذرنامه، عکس پاسپورت مطابق با معیارهای اتحادیه اروپا (نه بیشتر از شش ماه)، شناسنامه، گواهی عدم سوءپیشینه (Strafregisterbescheinigung)، سند ازدواج، اثبات تمکن مالی کافی (برای امرارمعاش مانند فیش حقوقی، صورت‌حساب بانکی و غیره) و اثبات پوشش بیمه درمانی در اتریش.

ویزا همراه آلمان

این ویزا برای همه کسانی که می‌خواهند به یکی از اعضای خانواده یا یکی از بستگان خود در آلمان بپیوندند، صادر نمی‌شود. برای درخواست مجوز اقامت به عنوان یک همراه و واجد شرایط بودن در آلمان باید همسر یا شریک زندگی ثبت شده یک مهاجر مقیم در این کشور باشید. یا فرزند مجرد و نابالغ یک فرد مقیم آلمان محسوب شوید. همچنین به عنوان والدین یا قیم قانونی یک شهروند آلمانی مجرد و صغیر (زیر 18 سال) هم می‌توانید درخواست خود را ارائه کنید. با این حال، اگر شهروند ایالات متحده و یا یکی از کشورهای معرفی شده در جدول زیر هستید، برای همراهی با اعضای خانواده خودتان نیازی به دریافت این نوع مجوز اقامت ندارید.

کشورهای اتحادیه اروپاکشورهای منطقه اقتصادی اروپا
استرالیاکانادا
اسرائيلژاپن
نیوزلندکره جنوبی

Dependent Visa کانادا

برای دریافت این ویزا در کانادا هم باید ثابت کنید می‌توانید چه تعداد افرادی را حمایت مالی کنید. کانادا به شما اجازه می‌دهد از همسر، شریک زندگی مشترک، شریک زناشویی یا فرزندان وابسته خود حمایت کنید. همسر شما می‌تواند هر دو جنس (مرد یا زن) بوده و باید به طور قانونی با شما ازدواج کرده باشد. همچنین فرزندتان باید حداقل 18 سال سن قانونی داشته باشد. ضمنا شریک زندگی شما هم کسی است که به طور قانونی با شما ازدواج نکرده (می‌تواند هر دو جنس باشد) و حداقل 12 ماه متوالی با شما زندگی کرده است. به این معنی که شما به مدت 1 سال به طور مداوم در یک رابطه زناشویی بدون هیچ دوره طولانی جدایی از هم زندگی کرده‌اید.

ویزا همراه استرالیا

اگر قصد دریافت ویزای همراه دانشجو در کشور استرالیا را دارید هم باید شرایط مشابه با دیگر کشورها را مد نظر قرار دهید. به یاد داشته باشید که اگر متقاضی اصلی برای تحصیل در مقطع کارشناسی استرالیا اقدام کند، همسر او می‌تواند به مدت 20 ساعت در هفته کار کند. همچنین اگر متقاضی اصلی تحصیل برای ارشد اقدام کرده باشد، همسر او می‌تواند به صورت تمام وقت در این کشور کار کند. ضمنا همسر متقاضیان اصلی می‌توانند برای تحصیل در دوره‌های کمتر از 3 ماه اقدام کنند. در شرایط ویزا همراه تحصیلی برای فرزندان در استرالیا هم زیر 18 سال و مجرد بودن فرد مهم است.

ضمن اینکه دانش‌آموزان بین‌المللی می‌توانند برای پیوستن به یکی از والدین خود، ویزای گاردین یا قیم و سرپرست را درخواست کنند.

شرایط دریافت ویزا همراه بر اساس سن

ویزا همراه آمریکا

کسانی که با ویزای F-1 برای تحصیل در ایالات متحده و کسانی که با ویزای H برای کار در این کشور اقدام کرده‌اند، می‌توانند ویزای مخصوص همراه را برای همسر و فرزندان زیر 21 سال خود دریافت کنند. خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) به اعضای خانواده کسانی که ویزای H دارند (از جمله ویزای H-1B) اجازه می‌دهد که برای ویزای H4 هم درخواست دهند و بتوانند سفر و اقامت قانونی کنار همسر یا والدین خود در ایالات متحده را مد نظر داشته باشند. اعضای اصلی خانواده شامل همسر یا فرزندان زیر 21 سال دارنده ویزای H هستند.

با دریافت ویزای وابسته F2 به خانواده شما حق اقامت در ایالات متحده داده می‌شود، اما آنها نمی‌توانند شغلی در این کشور داشته باشند یا به تحصیل خود ادامه دهند. البته کودکان می‌توانند به صورت تمام وقت در مدارس ابتدایی یا متوسطه تحصیل کنند. افراد تحت تکفل بزرگسالان هم فقط مجاز به شرکت در دوره‌های غیرحرفه‌ای یا تفریحی هستند.

ویزا همراه دانمارک

این نوع ویزا در کشور دانمارک هم با مهاجرت تحصیلی، هم با مهاجرت کاری و هم سرمایه گذاری به شما اعطا می‌شود. شرایط معرفی شده در این کشور هم شباهت زیادی به دیگر کشورهای معرفی شده دارد. برای نمونه الزامات مربوط به شما و همسر / شریک زندگی‌تان این‌گونه در نظر گرفته می‌شود که هر دوی شما باید بالای 24 سال سن داشته باشید. همچنین زمانی که اجازه اقامت صادر شد، باید در یک خانه با هم زندگی کنید. اگر با شریک زندگی‌تان به طور قانونی ازدواج نکرده‌اید رابطه شما باید ماهیت دائمی و پایدار داشته باشد. به این معنی که به طور معمول، باید بتوانید ثابت کنید حداقل 18 ماه با شریک زندگی خود در یک محل (آدرس مشترک) زندگی کرده‌اید.

شرایط و مدارک عمومی اخذ ویزای همراه

همان‌طور که تاکنون مشاهده کردید، دریافت ویزای همراه همزمان شامل شرایطی خاصی است که تقریبا در تمامی کشورهای ارائه دهنده این مجوز، یکسان است. با انجام گزارش‌ها، تحقیقات و بررسی اطلاعات مرتبط با ویزا همراه در سایت‌های مربوط به کشورهای مختلف، به این نتیجه رسیده‌ایم که شرایط زیر تقریبا بین همه کشورها مشترک و عمومی است:

  • داشتن پاسپورت معتبر برای شخص متقاضی و همراهان
  • داشتن منابع مالی کافی برای پرداخت هزینه‌های زندگی همراهان
  • ارائه مدارک مربوط به شغل و توانایی مالی شخص متقاضی
  • ارائه معاینات پزشکی و شواهد بیمه برای همراهان
  • عدم ابتلا به بیماری‌های واگیردار توسط همراهان
  • تکمیل فرم‌های ویزا همراه و پرداخت هزینه‌های مربوطه
  • ارائه مدارک قانونی برای رابطه فرزندی و همسری

شرایط تمکن مالی ویزای همراه

هم برای مهاجرت کاری و هم برای تحصیل در کشورهای خارجی به اثبات تمکن مالی نیاز داریم. این مسئله زمان درخواست برای حضور خانواده مهم‌تر می‌شود. زیرا باید ثابت کنیم که توانایی حمایت مالی از آنها را داریم. در اصل، برای درخواست ویزا همراه تحصیلی، ویزای پیوست به همسر، ویزا همراه برای والدین یا ویزای دیدار از وابستگان، متقاضی باید به اثبات برساند که از وضعیت مالی خوبی برخوردار است. به این معنی که قادر به پشتیبانی مالی از خانواده خود (همسر و فرزندان) در طول اقامت آنها خواهد بود. شما به عنوان متقاضی این ویزا، باید بتواند هزینه‌های زندگی اعضای خانواده از جمله مسکن، خوراک و پوشاک را تأمین کنید. مقدار هزینه مورد نیاز برای این مورد، بسته به هزینه زندگی در کشورهای مختلف، متفاوت خواهد بود.

نحوه درخواست ویزای همراه

فرایند اخذ ویزا همراه ممکن است بسته به کشور مقصد، متفاوت باشد اما به طور کلی، مراحل دریافت آن به شرح زیر است:

1. بررسی و اعلام وضعیت واجد شرایط بودن

2. تکمیل فرم مخصوص درخواست ویزا

3. رزرو وقت در سفارت یا کنسولگری کشور مربوطه

4. آماده‌سازی مدارک لازم

5. شرکت در مصاحبه و ارسال درخواست ویزا

6. دریافت ویزا و سفر به کشور مقصد

چطور برای Dependent Visa درخواست دهیم؟

هزینه درخواست ویزای همراه

هزینه درخواست این نوع ویزا بسته به کشور مورد نظر شما متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال زمان رسیدگی به درخواست شما برای اقامت در آلمان باید هزینه‌ای بین 56 تا 100 یورو بپردازید. همچنین هزینه درخواست این ویزا برای کودکان بین 28 تا 50 یورو است. برای بررسی بیشتر این مسئله، نگاهی به جدول زیر داشته باشید.

نام کشورهزینه ویزا برای همراه
هلند207 یورو
آمریکا325 دلار آمریکا
استرالیا7850 دلار
انگلستان1464 پوند
کانادا1040 دلار کانادا

به یاد داشته باشید که تمامی این تعرفه‌ها حدودی هستند و ممکن است زمان شروع مراحل اخذ این ویزا، هزینه‌های بیشتری را پرداخت کنید.

همچنین باید هزینه‌های دیگر مانند گواهی‌های پلیس، تست‌های سلامت، بیومتریک و هزینه‌های حرفه‌ای برای پیشبرد فرایند درخواست را هم در نظر بگیرد.

دلایل ریجکت شدن درخواست Dependent Visa

درخواست ویزای برای حضور همراه در کشور مقصد، ممکن است به دلایل گوناگونی مورد قبول واقع نشود. برای مثال، ممکن است فرد متقاضی نتواند رابطه صحیح خود با فرد مهاجر را به طور قاطع ثابت کند. یا فرد مهاجر توانایی مالی کافی برای حمایت از همراهان را نداشته باشد. همچنین، ارائه اطلاعات نادرست در فرم درخواست ویزا یا داشتن سوابق کیفری نیز می‌تواند منجر به رد درخواست گردد.

اگر با چالش‌های دریافت این ویزا روبه‌رو هستید، از تجربه مشاوران موسسه مهاجرتی اصطهباناتی استفاده کنید. ما به شما کمک می‌کنیم تا از این مرحله با موفقیت عبور کنید. با ارائه راهنمایی‌های لازم، بررسی و اصلاح اسناد، پشتیبانی در تدارکات مالی و ارائه مشاوره‌های لازم، به شما کمک خواهیم کرد تا مانع‌های احتمالی را برطرف کرده و به ویزای دلخواهتان برسید.

سخن پایانی

در مجموع، امکان درخواست ویزا برای مهاجرت خانواده، فرزندان و والدین به کشورهای مختلف وجود دارد. برای این منظور، علاوه بر ارائه اسناد مورد نیاز، تمکن مالی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. هر کشور شرایط و الزامات مخصوص به خود را برای درخواست این نوع ویزا تعیین می‌کند.

بنابراین ضروری است که پیش از اقدام به اخذ ویزا، با مشاوران ما تماس بگیرید تا اطلاعات دقیق و به ‌روز در این زمینه را دریافت کنید.

با استفاده از تجربه مشاوران ما، می‌توانید به راهنمایی‌های لازم برای انتخاب مناسب‌ترین کشور برای مهاجرت، ارائه اسناد درست، کامل و اطلاعات به روز در مورد تمکن مالی مورد نیاز دست پیدا کنید. همچنین، با توجه به تفاوت‌های قوانین و ضوابط ویزا در هر کشور، همکاری با مشاوران ما می‌تواند به شما کمک کند تا مهاجرت خانواده خود را با موفقیت انجام دهید.

سؤالات متداول

1- می‌توانیم با مجوز اقامت خانوادگی در آلمان کار کنیم؟

با داشتن کارت آبی اتحادیه اروپا، زبان آلمانی مورد نیاز و مدرک دانشگاهی می‌توانید برای کار هم اقدام کنید.

2- چه کسانی واجد شرایط ویزای F2 ایالات متحده هستند؟

ویزای F2 برای بستگان کسانی صادر می‌شود که واجد شرایط ویزای F1 هستند. این گروه شامل فرزندان مجرد زیر 21 سال و همسران (زنان و شوهران) است.

3- انواع مختلفی از ویزای همراه استرالیا کدامند؟

ویزای ازدواج احتمالی (زیر کلاس 300)، ویزای شریک موقت، درخواست از داخل استرالیا (زیر کلاس 820) و درخواست از خارج از استرالیا (زیر کلاس 309).

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

مقالات مرتبط

ثبت درخواست مشاوره فوری

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.