مهاجرت پرستاران

مهاجرت پرستاران

پرستاران در خط مقدم مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی در سراسر جهان قرار دارند و رشته پرستاری جزو آن دسته از رشته‌های تحصیلی است که فرصت‌های شغلی فوق‌العاده‌ای برای کار در همه جای دنیا دارد. درواقع هیچ جامعه‌ای وجود ندارد که در آن به مهارت، تخصص و مراقبت پرستاران نیاز نداشته باشد. پرستاران نقش مهمی در سیستم سلامت یک کشور دارند، اما از آنجاییکه در کشور ما به این گروه زحمتکش کم‌توجهی می‌شود و میزان دریافتی و حقوق آن‌ها با حجم بالای کاری بالا در بیمارستان‌های ایران مطابقت ندارد، امروزه پرستاران زیادی تصمیم به مهاجرت می‌گیرند. مهاجرت پرستاران امروزه به طرز عجیبی افزایش یافته است که علت آن را می‌توان در امکانات درمانی، امنیت شغلی و همچنین درآمد بالا در کشورهای خارجی جستجو کرد. اگر شما هم به‌عنوان یک پرستار قصد مهاجرت شغلی به کشور دیگری را دارید، در این راهنما با بررسی شرایط، مدارک موردنیاز و بهترین کشورها برای مهاجرت، همراه ما باشید.

مهاجرت پرستاران به کشورهای خارجی

مهاجرت پرستاران اغلب برای دستیابی به فرصت‌های شغلی بهتر، درآمد بالاتر و امنیت شغلی بهتر است و به همین دلیل است که پرستاران به کشورهای توسعه یافته‌تر مهاجرت می‌کنند. مهاجرت پرستاران ایرانی پدیده جدیدی نیست و آمارها نیز حاکی از آن است که این روند همچنان ادامه دارد؛ زیرا چندین دهه است که پرستاران با مشکلات معیشتی و سختی کار بالا دسته و پنجه نرم می‌کنند. مهاجرت کاری پرستاران از کشورهای کمتر توسعه یافته مانند ایران به حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی و آمریکایی، به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است. همچنین کشورهای استرالیا، نیوزلند، کشورهای اروپایی مانند سوئیس، انگلستان و همچنین آمریکا و کانادا بیشترین آمار صدور ویزای کاری به پرستاران را به خود اختصاص داده‌اند.

کشورهای حوزه خلیج فارس مانند قطر، امارات و عمان نیز نقش مهمی در جذب پرستاران داشته‌اند. دستمزد بالا، امکانات و تجهیزات درمانی مدرن، امنیت شغلی، ثبات اقتصادی و کیفیت زندگی خوب و امکان اخذ شهروندی از جمله دلایلی هستند که پرستاران را برای مهاجرت به این کشورها سوق می‌دهند.

حقوق پرستاران در کشورهای خارجی

حقوق و دستمزد پایین و شیفت‌های کاری طولانی و عدم دارا بودن امنیت شغلی، از مهمترین دلایل مهاجرت کاری پرستاران است. میزان حقوق پرستاران در کشورهای خارجی، باتوجه به سطح تحصیلات، سابقه کاری و همچنین حوزه فعالیت آن‌ها متفاوت است، از این‌رو نمی‌توان درآمد دقیقی برای این شغل بیان کرد. اما اگر جزو افرادی هستید که قصد مهاجرت از طریق پرستاری را دارید، بهتر است قبل از انتخاب کشور مقصد خود، با میانگین درآمد پرستاری در کشورهای مختلف آشنا شوید.

نام کشورحقوق ماهیانه به دلار
لوکزامبورگ7500  دلار
دانمارک7000  دلار
کانادا6000  دلار
سوئیس8000  دلار
استرالیا5900  دلار
نوروژ5800  دلار
نیویورک5500  دلار
ایتالیا4400  دلار
ایرلند5000  دلار
امارات متحده عربی5500  دلار

شرایط مهاجرتی پرستاران

به‌طور‌کلی نمی‌توان یک شرط کلی برای مهاجرت از طریق رشته پرستاری تعریف کرد. چراکه هر کشوری، شرایط مخصوص به خود را داراست. برای مثال در برای برخی کشورها، آزمون ورودی جزو اصلی‌ترین شرایط مهاجرت رشته پرستاری است، درحالیکه برای کشور دیگری نیاز به آزمون ورودی نیست و شاید مدرک زبان و سابقه کاری از اهمیت بالاتری برخوردار باشد.
همچنین برای برخی از کشورها ممکن است شرکت در دوره‌های آموزشی و کارآموزی، جزو شرایط مهاجرت با رشته پرستاری باشد. با این حال اگر قصد دارید با مدرک پرستاری به کشورهای دیگر مهاجرت کنید، بهتر است قبل از اپلای برای درخواست جاب آفر و ویزای پرستاری، به خوبی در این زمینه تحقیق کنید و یا از کارشناسان یک موسسه مهاجرتی معتبر کمک بگیرید.

شرایط مهاجرتی پرستاران

بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران

همانطور که گفتیم، مهاجرت با مدرک پرستاری در سال‌های اخیر به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. کشورهای اروپایی، آمریکایی و حتی کشورهایی مانند استرالیا و قطر و امارات، شرایط جذابی برای مهاجرت این قشر زحمتکش جامعه فراهم کرده‌اند. اگر شما هم به‌عنوان یک پرستار متقاضی مهاجرت به کشورهای خارجی هستید، در ادامه بهترین کشورها برای پرستاران را معرفی می‌کنیم.

نیوزلند

سیستم مراقبت‌های بهداشتی نیوزلند، به‌صورت خصوصی و دولتی است و پرستاران می‌توانند در هر دو این مراکز درمانی مشغول به کار شوند. نیوزلند جزو کشورهایی است که مهاجرت برای پرستاران را آسان کرده است. پرستاران در نیوزلند در کلینک‌ها و مراکز درمانی با به‌روزترین تکنولوژی و تجهیزات مشغول به‌کار می‌شوند. علاوه‌بر شرایط آسان مهاجرت، امنیت شغلی، حقوق بالا و ساعات کاری منعطف و همچنین برخورداری از امکانات رفاهی و اجتماعی نیز، نیوزلند را به مقصد جذابی برای مهاجرت تبدیل کرده است. اگر شما هم قصد مهاجرت به نیوزلند را دارید، برای اطلاع از شرایط و آخرین اخبار مهاجرت، می‌توانید با کارشناسان مجموعه مهاجرتی ملک پور در تماس باشید.

ایالات متحده آمریکا

ایالات متحده آمریکا، یکی از بهترین کشور ها برای مهاجرت پرستاران است. با شروع پاندمی کرونا و افزایش تعداد سالمندان و مریضان، نیاز به پرستار در ایالت‌های مختلف این کشور به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است. از این‌رو دولت آمریکا در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا فرایند صدور ویزای کار پرستاری را برای متقاضیان از سراسر جهان آسان‌تر کند تا کمبود خود در این زمینه را جبران کند. با وجود اینکه آمریکا بهترین شرایط شغلی را برای پرستاران فراهم می‌‌کند، اما مهاجرت پرستاران ایرانی به این کشور کمی پیچیده و سخت است. از این رو بهتر است در این زمینه از کارشناسان باتجربه کمک بگیرید. بدون شک مهاجرت پرستاران ملک پور برای شما بسیار آسان‌تر خواهد بود.

استرالیا

به دلیل وسعت، آب و هوا، جغرافیا و توزیع جمعیت کشور، تنوع نقش‌های پرستاران در استرالیا بسیار زیاد است. با وجود اینکه تعداد پرستاران در استرالیا تقریباً ۳۳ هزار نفر است، اما با این‌حال دولت این کشور از جذب پرستاران خارجی و باتجربه برای کار در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها استقبال می‌کند. پرستاران در استرالیا درآمد خوبی دارند و متوسط حقوق سالانه آن‌ها ۷۳۰۰۰ دلار است. اما بهتر است بدانید که دستمزد پرستاران بسته به محل کار، صلاحیت، تجربه و سطح سابقه کاری آنها متفاوت خواهد بود.

دانمارک

دانمارک نیز بهترین کشور برای مهاجرت پرستار درنظر گرفته می‌شود و بهترین شرایط کار و زندگی را برای پرستاران مهاجر از سراسر جهان فراهم می‌کند. دانمارک همچنین یکی از ارائه‌دهندگان پیشرو مراقبت‌های بهداشتی در اروپا با یک سیستم سازماندهی شده عالی و محیط کاری پیشرفته است. دانمارک با شرایط کاری عالی، حقوق رقابتی و کیفیت زندگی ایده‌آل، همواره به‌عنوان یکی از پردرآمدترین کشورها برای پرستاران رتبه‌بندی شده است.

بیمه درمانی رایگان، مرخصی‌های با حقوق، برنامه‌ریزی عالی برای بازنشستگی و مهمتر از همه سیستم مراقبت‌های بهداشتی درجه یک، جزو مزایایی است که تجربه مهاجرت پرستار به کشورهای اروپایی را لذت‌بخش‌‌تر می‌کند. پرستاران در دانمارک رضایت شغلی بالایی دارند و حقوق بالایی نسبت به سایر کشورها دریافت می‌‌کنند. برای مثال متوسط درآمد یک پرستار در دانمارک ۷۰۰۰ دلار در ماه است که با توجه به سابقه و حوزه کاری، این مبلغ تغییر می‌کند.

مهاجرت پرستاران به دانمارک

انگلستان

یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های کار به‌عنوان پرستار در بریتانیا، تنوع فرصت‌های شغلی است. انگلستان نیز به‌عنوان بهترین کشور برای پرستاران درنظر گرفته می‌شود. متقاضیانی که به این کشور مهاجرت می‌کنند، می‌توانند در چندین بخش مراقبت‌های بهداشتی از جمله بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، خانه‌های سالمندان کار کنند. حقوق پرستاران در انگلستان نیز از 24907 پوند تا 30615 پوند در سال متغیر است و هرچه متقاضیان سابقه کاری بالایی داشته باشند، حقوق دریافتی آن‌ها نیز افزایش خواهد یافت. اگر شما هم قصد مهاجرت به انگلستان را دارید و درحال حاضر دانشجو هستید، می‌توانید با گرفتن مدرک پرستاری برای مهاجرت به این کشور اقدام کنید.

امارات متحده عربی

مهاجرت پرستاران به کشورهای عربی نیز در سال‌های اخیر به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است. برای پرستارانی که مایلند به کشوری نزدیک به ایران مهاجرت کنند و به امکانات شغلی عالی دسترسی داشته باشند، امارات بهترین کشور عربی برای مهاجرت پرستاران درنظر گرفته می‌شود. پرستاران حرفه‌ای و واجد شرایط، در امارات متحده عربی تقاضای زیادی دارند و فرصت‌های شغلی متعددی برای آن‌ها در دسترس است. درآمد معاف از مالیات، یکی از جذاب‌ترین مزایای کار به‌عنوان یک پرستار در امارات است. مسکن رایگان، کمک هزینه سفر، بیمه پزشکی و برنامه‌های پاداش و حقوق بالا نیز جزو مزایای مهاجرت رشته پرستاری به کشور امارات می‌باشد.

کانادا

یکی از مزایای مهاجرت با رشته پرستاری به کانادا این است که شما می‌توانید به‌طور متوسط سالانه ۶۵۰۰۰ دلار کانادا درآمد داشته باشید که به‌طور قابل توجهی بیشتر از درآمد پرستاران در سایر کشورهای توسعه یافته است. همچنین به‌دلیل تقاضای روزافزون برای کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، پرستاری یک گزینه شغلی ایده‌آل برای مهاجرت درنظر گرفته می‌شود. اگر شما هم شرایط مهاجرت با مدرک پرستاری به کشور کانادا را دارید، علاوه‌بر بهره‌مندی از حقوق بالا، ساعات کاری منعطف، بیمه پزشکی و دسترسی به امکانات رفاهی و اجتماعی، می‌توانید شانس خوبی برای دریافت اقامت دائم این کشور داشته باشید.

سوئیس

سوئیس نیز می‌تواند بهترین کشور برای اشتغال رشته پرستاری و مهاجرت از نظر آینده شغلی و حقوق بالا باشد. از آنجاییکه کشور سوئیس با کمبود شدید نیروی کادر درمان و پرستاران مواجه است، شرایط جذابی برای مهاجرت کمک پرستار و پرستاران فراهم کرده است. برای اینکه بتوانید با مدرک پرستاری به سوئیس مهاجرت کنید، ابتدا باید مدارک شما توسط صلیب سرخ سوئیس ارزیابی شوند. همچنین تسلط به یکی از زبان‌های فرانسوی، ایتالیایی یا آلمانی جزو شرایط مهاجرت پرستار به این کشور است. علاوه‌بر ‌این‌ها، نیاز است متقاضیان در دوره‌های آموزشی خاص که توسط وزارت بهداشت و درمان این کشور برگزار می‌شوند نیز شرکت کنند تا مجوز کار به عنوان پرستار را در سوئیس دریافت کنند.

مهاجرت پرستاران به سوئیس

لوکزامبورگ

لوکزامبورگ نیز یک مقصد عالی برای مهاجرت پرستاری به حساب می‌آید. با گسترش بخش مراقبت‌های بهداشتی، این کشور با افزایش تقاضا برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی، از جمله پرستاران مواجه شده است. اگرچه تقاضا برای پرستاران در لوکزامبورگ بسیار زیاد است، اما شرایط رشته پرستاری برای مهاجرت به این کشور کمی سختگیرانه است.

برای مثال متقاضیان برای مهاجرت، باید به یکی از چهار زبان رسمی لوکزامبورگی، فرانسوی، آلمانی و انگلیسی تسلط داشته باشند، مدرک تحصیلی خود را معادلسازی کنند و در صورت نیاز در دوره‌های آموزشی مخصوص شرکت کنند. میانگین حقوق در لوکزامبورگ از حدود ۳۶ هزار یورو در سال شروع می‌شود و تا یک میلیون یورو برای پرستاران باتجربه متغیر است. بنابراین اگر قصد دارید پس از گرفتن مدرک پرستاری برای مهاجرت اقدام کنید، بهتر است لوکزامبورگ را در صدر لیست مقصدهای احتمالی خود قرار دهید.

آلمان

آلمان را می‌توان راحت ترین کشور برای مهاجرت پرستاران معرفی کرد که ‌به‌عنوان یکی از قدرتمندترین و باثبات‌ترین کشورهای اروپایی، فرصت‌های شغلی زیادی را برای پرستاران از سراسر جهان ارائه می‌دهد. یکی از دلایلی که منجر به افزایش تقاضا برای پرستاران در آلمان شده است، افزایش جمعیت سالخورده آلمان که به خدمات مراقبت‌های بهداشتی نیاز دارند، می‌باشد.

شرایط مهاجرت برای پرستاران در کشور آلمان نسبت‌به سایر کشورهای اروپایی راحت‌تر است و متقاضیان تنها با اخذ جاب آفر از یک کارفرمای آلمانی می‌توانند به‌راحتی ویزای پرستاری را اخذ کرده و در این کشور با شرایط ایده‌‌آل مشغول به کار شوند.

میانگین حقوق پرستاران تازه کار در آلمان از ۳۰۰۰۰ یورو در سال شروع شده و تا ۴۰۰۰۰ یورو در سال برای پرستاران باتجربه متغیر است.

هلند

کشور هلند نیز مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی، با مشکل کمبود پرستار مواجه است. بنابراین دولت این کشور در چند سال اخیر شرایطی را فراهم کرده است تا پرستاران از سراسر جهان را به خود جذب کند. هلند شرایط سنی مهاجرت پرستاران به این کشور را حداکثر تا ۵۰ سال عنوان کرده است. همچنین معادلسازی مدرک تحصیلی با دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت هلند و تسلط به زبان هلندی نیز جزء دیگر شرایط پرستاری مهاجرت به این کشور است. میانگین حقوق پرستاران تازه کار در هلند از ۲۹۰۰۰ یورو در سال شروع می‌شود و می‌تواند با توجه به تخصص، تجربه و محل کار سالانه تا ۴۵۰۰۰ یورو نیز افزایش یابد. توجه داشته باشید که امکان مهاجرت پرستار بدون مدرک زبان به هلند وجود دارد، اما متقاضیان پس از اخذ ویزا و ورود به این کشور، باید در دوره‌های آموزش زبان هلندی شرکت کنند و پس از اخذ نمره قبولی، وارد بازار کار شوند.

مهاجرت پرستاران به هلند

نکاتی برای قبل از مهاجرت پرستاران

  • اگر به‌عنوان یک پرستار قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارید، بهتر است قبل از انتخاب مقصد مهاجرتی خود، به‌طور کامل در این زمینه تحقیق کنید؛ چراکه چشم‌اندازهای شغلی در حوزه مراقبت‌های بهداشتی برای هر کشور متفاوت است. بنابراین، در مورد شرایط مهاجرت پرستاری برای هر کشور به‌صورت مجزا تحقیق کنید و کشوری را انتخاب کنید که با شرایط شما سازگار باشد.
  • قبل از اپلای برای دریافت جاب آفر، مدارک زبان موردنیاز آن کشور را دریافت کرده و مدارک تحصیلی و‌ شغلی خود را به زبان رسمی آن کشور ترجمه کنید.
  • با کارفرمایان در تماس باشید و برای بالا بردن شانس خود برای اخذ جاب آفر، یک شبکه ارتباطی با کارفرمایان قابل اعتماد و آژانس‌های کاریابی در خارج از کشور بسازید.
  • بهتر است بدانید که علاوه‌بر مدرک پرستاری، می‌توانید با مدرک کمک پرستاری برای مهاجرت نیز اقدام کنید.
  • به هیچ وجه شرایط زبانی را نادیده نگیرید، چراکه شما به‌عنوان یک پرستار باید بتوانید با بیماران و پزشکان یک کشور خارجی به خوبی تعامل داشته باشید.
  • درمورد مجوز کار و شرایط ویزای هر کشور به خوبی تحقیق کنید تا بتوانید این روند را بدون مانع و مشکل طی کنید.
  • برای مهاجرت خود باعجله تصمیم نگیرید و در این زمینه از یک موسسه حقوقی یا مهاجرتی معتبر کمک بگیرید.

سخن پایانی

در سال‌های اخیر با گسترش مراکز درمانی و تجهیز بیمارستان‌های مدرن در کشورهای خارجی و همچنین افزایش آمار سالمندان، نیاز به پرستاران و نیروی کادر درمان به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. دولت‌های کشورهای اروپایی و آمریکایی و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس، شرایط خوبی را برای مهاجرت پرستاران فراهم کرده‌اند تا از نیروی پرستار خارجی در سیستم درمانی خود بهره‌مند شوند. از طرفی با افزایش ساعات کاری پرستاران، شیفت‌های طولانی و درآمد کم، تقاضا برای مهاجرت پرستاران ایرانی نیز افزایش یافته است. اگر شما هم به‌عنوان یک پرستار قصد مهاجرت به کشورهای خارجی را دارید، برای اطلاع از شرایط و مدارک موردنیاز و همچنین نحوه اخذ ویزا، می‌توانید با کارشناسان مجموعه مهاجرتی ملک پور در تماس باشید.

سوالات متداول

1- آیا امکان مهاجرت پرستاران بدون مدرک زبان وجود دارد؟

بله، باوجود اینکه دارا بودن مدرک زبان جزو شرایط اصلی برای مهاجرت پرستاران به کشورهای خارجی است، اما کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای غیرانگلیسی زبان مانند سوئیس، دانمارک و آلمان، دارا بودن مدرک زبان را یک شرط ضروری عنوان نکرده‌اند. پرستاران پس از دریافت مجوز کار از این کشورها، می‌توانند در دوره‌های آموزش زبان رایگان شرکت کرده و پس از قبولی در آزمون زبان مشغول به کار شوند.

2- اصلی‌ترین شرایط مهاجرت پرستاران به خارج از کشور چیست؟

به‌طور کلی شرایط مهاجرت باتوجه به کشور مقصد متفاوت است، اما دارا بودن مدرک تحصیلی معتبر، سابقه کاری، مدرک زبان و تمکن مالی، جزو شرایط اصلی مهاجرت پرستاران هستند.

3- اخذ ویزای کاری پرستاری از کدام کشورها راحت‌تر است؟

کشورهای که نیاز بیشتری به نیروهای کادر درمان دارند، اغلب روند ساده‌تری برای جذب پرستاران اتخاذ می‌کنند. برای مثال اخذ ویزای کاری پرستاری از آلمان، کانادا و امارات نسبت‌به سایر کشورها، آسان‌تر است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

مقالات مرتبط

ثبت درخواست مشاوره فوری

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.